ca
door cathy26 Apr 29, 2006 om 23:38
Geldzaken & recht

Lenen

Hoi lezers,


Ik heb een voormalige vriendin en collega een bedrag geleend om haar huur te betalen. Dit heb ik vi MIJN bank gedaan en heb mijn bankafschrift als bewijs dat het gestoord is. Ook heb ik van haar een mail bewaard waarin ze mij haar persoonlijke gegevens stuurt om het geld over te maken. Dit was twee jaar geleden en ik was van goedertrouw dat ze mij het geld terug zou betalen. Helaas niet. Ik probeer met haar contact te zoeken, maar ze reageert niet, is niet thuis en neemt haar telefoon niet op. Ik weet via welk detacheringsbureau ze werkt en weet waar ze woont (daar ik al regelmatig gekeken heb of ze thuis is om mijn geld terug te vragen). weet iemand welke stappen ik kan nemen om haar te laten betalen (beslag op haar loon, incasso, etc.)


bedankt alvast!

416 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

je
door jessicaorl - Apr 30, 2006 om 00:04
36 Antwoorden / 3 Vragen
0

Tja, dit kan lastig zijn. Je hebt wel bewijs, dat je haar het geld geleend hebt, maar hoe kun je bewijzen, dat ze het geld niet in een later stadium teruggeven heeft. Klinkt lullig, maar als er echt een zaak van gemaakt wordt en je voormalige vriendin houdt bij hoog en laag vol, dat ze jou dat geld al teruggegeven heeft, hoe kun  jij dan bewijzen, dat dat niet zo is. Ze zou dan aan kunnen geven, dat ze jou het cash terugbetaald hebt.


Wat je zou kunnen doen, is een incasso bureau in de arm nemen. ?daarmee wel rekening houdend met het te vorderen bedrag. als het om een klein bedrag gaat, heeft dat geen zin, want dan kost het je alleen maar geld.


Ik vind het triest voor je, maar het geeft weer eens aan, dat geld veel kapot kan maken. Vreindschappen worden er door verbroken etc. als het om geld gaat, zijn veel mensen nu eenmaal n iet te vertrouwen. Heel triest voor diegene, die in goeder trouw een vriend in nood wil helpen.


Succes,


Jesse.

stacey
door stacey - Apr 30, 2006 om 00:14
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Maar vraag me zowieso af of bankafschrift wat bewijst ?! Dat je geld naar haar gestort hebt ja, maar dat kan net zo goed geld geweest zijn dat je haar ergens voor terugbetaalde...........en email? heb je het haar laten ondertekenen? Moeilijk probleem , cut your loses zou ik denken, zonde van tijd, energie en geld vrees ik.


Succes

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer