vleermuiswes
door vleermuiswes Apr 6, 2016 om 03:31
Geldzaken & recht

Mogen deurwaarders beslagvrije voet zelf bepalen?

In december 2014 heeft canock en chase beslag gelegd op mijn uitkering (wajong), met een beslagvrijevoet van €0,- . er waren toen ook andere beslag leggers (SVHW en GGN) dus mijn voledige inkomen is naar deurwaarders gegaan (leuke kerst is dat). in mei 2015 ben ik middels de rechter tot een betalingsregeling gekomen van 100 per maand voor een huur achterstand 3+ maanden. na 3 maanden betalingen heeft de schuldeiser (de verhuurder) het dossier in eigen beheer genomen. 

Zelf heb ik budgetbeheer (SPBB.nl) dit is vrijwillig bewind/budgetbeheer (vrijwillig, maar niet vrijblijvend €89 p.m en ik ben inmiddels 6000 euro rijker aan schulden). De betalingen liepen nog volgens de overeenkomst van de rechter (naar flanderijn). de schuldeiser kreeg in de 4de maand geen geld, maar ik had netjes nog naar flanderijn overgemaakt. de schuldeiser heeft andere deurwaarder in de arme genomen. deze hebben vonniskosten, rechtskosten en een boel rente gerekend (alles wat flanderijn gedaan had). in december had ik weer een leuke kerst. flanderijn had al in maand 2 van de lopende betalingen van 2015 beslag gelegt op mijn uitkering (beslag vrijevoet is 1289). gemeente belastingen legt beslag op mijn uitkering in december 2015 voor een bedrag van 195 (beslagvrijevoet van 879) de rest is naar andere schuldeisers gegaan. en ik kan mijn huur niet betalen. dus de gevolgen zijn niet meer te overzien.

vonnis word geëxecuteerd door syncasso met dubbele kosten van het schuldbedrag enz. kortom ik zou mijn huis uitgepleurd worden. Momenteel heb ik hulp gevraagt via de gemeente voor schuldhulpverlening en ben in een voortraject van de gemeentelijke kredietbank, maar eerlijk gezegt ben ik puin aan het ruimen van een SPBB die niet goed met mijn schuldvraag konden omgaan en deurwaarders die de macht hebben. ik kan geen advocaat in de armen nemen, want mijn uitkering is belasting technisch te hoog. Dus advocaat en pijljaar verleg, dus rechtelijke procedure wordt het niet/ is niet mogelijk. 


1260 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tenormin
door tenormin - Apr 6, 2016 om 03:49
16845 Antwoorden / 108 Vragen
0

Niet erg professioneel van me maar plaats uw vraag dan even op het forum van Avro-Tros. Daar loopt de vraag/verhaal niet vast.https://forum.www.radartv.nl

vleermuiswes
door vleermuiswes Apr 6, 2016 om 05:37
8 Antwoorden / 7 Vragen

Tja ik heb mijn vraag al gelukkig veranderd en wat uitgebreider kunnen plaatsen. ik heb uw advies wel nagestreeft, maar tros-radar heeft helaas ook zijn manco.

Ach het staat nu op beide forums, dus thnxs voor het advies

tenormin
door tenormin - Apr 6, 2016 om 05:40
16845 Antwoorden / 108 Vragen
0

Begrijp hier helemaal niets van, sorry @vleermuiswes. Gaf een antwoord op een volledig ander onderwerp: TOPIC: "dan type je een verhaal en... etc".

vleermuiswes
door vleermuiswes Apr 6, 2016 om 06:35
8 Antwoorden / 7 Vragen

ik begrijp dat de cases enigszins veranderd is, maar u reageerde op het feit dat ik na het typen van een soortgelijk verhaal als nu is beschreven, dat het de server van kassa time-out gaf. dus ik was erg gefrustreerd om na 30 minuten een samenhangend beknopt verhaal te schrijven ineens verloren ging (door een server die einde sessie gaf enz.) de lijdraad van het verhaal was nog wel aanwezig (in een notendop). vooralsnog was tros-radar een goed advies.

marita5
door marita5 - Apr 6, 2016 om 07:37
11528 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo Vleermuiswes , 

Lees deze informatie eens door , hier kunt u de beslagvrije voet zelf berekenen , of klik benedenaan daar staat de beslagvrije voet van ieder jaar vermeld . lees ook de linkerkolom klik op de rode regel .

https://www.kbvg.nl/4099/ik-heb-schulden/beslagvrije-voet.html

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

DS
DS1992 - May 12, 2024 om 00:34
Winkels & webshops

Mag albert heijn de prijs van een bestelling zomaar verhogen?

Onlangs heb ik iets besteld bij albert heijn. Het ging om een voorraad bier voor een festival. De totale prijs was €294,30. Dit bedrag heb ik geaccepteerd.  toen kwamen er nog bezorg kosten bij(logisch natuurlijk) deze bezorgkosten waren €5,70, wat het totaal bracht op €300,-

Na bevestiging stond er in de app dat het te betalen bedrag bij bezorging €300,- was. En dat bleef er ... Lees meer

d_
d_dejong - May 10, 2024 om 14:38
Geldzaken & recht

Inning extra bedrag boven op contributie (voetbalvereniging)

Onlangs is er gemeld dat de energiekosten van onze club hoger zijn uitgevallen dan verwacht. Als gevolg hiervan is er naar alle leden een extra rekening gestuurd, bovenop de reguliere contributie, om deze kosten te dekken. Daarnaast is er gedreigd met een spelersblokkade indien deze extra kosten niet worden voldaan. Aan het begin van het seizoen ben ik akkoord gegaan met een verhoging van de cont ... Lees meer