to
door toyota25 Oct 11, 2005 om 23:34
Geldzaken & recht

Mag dit volgens "De wet Mulder"

Mijn eechtgenote is een tijdje geleden bekeurd omdat ze een Gsm vasthield tijdens het auto rijden, ze belde niet.


De agent die haar staande hield maakte proces-verbaal op.


Alle gegevens heeft hij overgenomen van het rij- en kentekenbewijs.


Toen mijn echtgenote de acceptgiro kreeg van het CJIB, bleek dat het kenteken niet klopte, de agent had het kenteken verkeerd overgenomen van het kentekenbewijs.


Hierop heeft zij bezwaar aangetekend bij de OvJ in Arnhem.


Deze heeft eigenhandig het kverkeerd vermelde kenteken aangepast en veranderd in het goede kenteken.


Zijn argument was dat hij daar toe gerecht was volgens "de wet Mulder".


Is dat zo ? Mag een OvJ een wijzigingen aanbrengen volgens "Mulder"???

564 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

rj240479
door rj240479 - Oct 11, 2005 om 23:48
15 Antwoorden / 4 Vragen
0

Beste,


ik heb geen eenduidig antwoord voor u, maar mij is het volgende gebeurd;


een aantal jaren geleden kreeg ik een bekeuring voor fietsten zonder licht... jammer maar helaas. na een paar weken kreeg ik een brief binnen van het CJIB. hoewel de agent in kwestie mijn gegevens van mijn ID kaart had overgenomen was mijn naam totaal verkeerd geschreven (een p ipv een b, een s ipv een z, en een a ipv aa in een naam met negen letters!). ik heb hierop bezwaar aangetekend, dat ik niet de persoon in kwestie was. hierop kreeg ik een brief terug met de mededeling dat het moet lijken (of iets van gelijke strekking) tevens kreeg ik een nieuwe boete waar mijn naam WEL goed geschreven was. ook hier is dus geknoeid met het "gele" papiertje en de uiteindelijke boete. ik heb betaald...


lijkt niet geheel op de boete die je gekregen hebt, maar de handels wijze komt wel op het zelfde neer. SCHANDALIG! als een agent niet 6 letters en cijfers over kan schrijven.


http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/sessioned/browsercheck/continuation=29617-002/session=478694914637694/action=javascript-result/javascript=yes


kom je in het wetboek terrecht.


succes er meer!

scroogy
door scroogy - Oct 12, 2005 om 00:36
367 Antwoorden / 20 Vragen
0

Helaas voor u, dat mag. Het verkeerde kenteken is geen reden om onder die bekeuring uit te komen. Ook als het kenteken niet wordt aangepast is de bekeuring juist.


Van belang is dat de bedoeling duidelijk was, alle partijen wisten waarvoor en voor wie de bekeuring bedoeld was. Daar was ondanks het verkeerde kenteken geen misverstand over.


Vervelend om een bekeuring te krijgen voor het niet hands-free "bellen" (de bekeurende agent kan niet zien of er wel of niet gebeld wordt). Het vasthouden van een mobile telefoon is verboden, je mag ook niet sms-en of sms-jes lezen of kijken hoe laat het is als je daarmee je gsm in de hand pakt. 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer