ca
door carrie40 May 24, 2007 om 23:04
Geldzaken & recht

Mag een instalatiebedrijf mij per e-mail royeren?

na een onderhoud met veel waterschade en een 10 keer zo'n hoge rekenig, laat het bedrijf 6 weken niks van zich horen, nou heb ik een persoonlijk gesprek aangevraagd , dat kon vandaag om 15.30 uur , komen wij daar is er alleen een secetaresse, maar niet de 2 mannen die ik wilden spreken, dus na 3 kwartier wachten zijn wij weg gegaan. krijg ik een e-mail thuis met ; wij zullen u per heden als klant uit ons bestand royeren en ook niet meer de service bieden bij storing. en de rekening moet binnen 2 dagen betaald zijn, anders geven zij het uit handen mag dit per e-mail?

361 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 24, 2007 om 23:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja dat mag het staat gelijk met een brief u wordt hiermee op de hoogte gebracht van hun opzeggeing, maar zij kunnen hiermee niet de vordering op de schade die zij u hebben toegebracht niet zomaar te niet doen, als u hun nu via email een claim doet voor de schade en daarna via een aan getekende brief deze email als nog bevestigen.


Met groet Valerius

ve
door verwijderd - May 24, 2007 om 23:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag carrie44,


Je schrijft: wij zullen u per heden als klant uit ons bestand royeren en ook niet meer de service bieden bij storing. De rekening moet binnen 2 dagen betaald zijn, anders geven zij het uit handen mag dit per e-mail?


Een e-mail wordt meer en meer gezien als een duurzame gegevensdrager zoals bijvoorbeeld een brief of fax. Nu je ook gesommeert bent binnen 2 dagen te betalen kun je dit zien als een eerste aanmaning (de zaak zal immers al wat langer spelen schat ik in). Om meer kosten te voorkomen is het dus handig om meteen te betalen. Tenzij jij schriftelijk kunt aantonen dat de rekening 10 keer te hoog is. Dat laatste zal waarschijnlijk niet het geval zijn, omdat je voorafgaande aan de werkzaamheden geen vaste prijs hebt afgesproken.


Mijn konklusie is wel dat je behoorlijk onbeschofd wordt behandeld door deze firma. Gelukkig kun je natuurlijk altijd een ander wél betrouwbaar bedrijf zoeken en enige anti-reklame in jouw netwerk kan natuurlijk ook geen kwaad.


Sukses, groeten, Read2.


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer