am
door amgelder Nov 15, 2018 om 21:25
Geldzaken & recht

Moet ik huur betalen voor het gebruik van een schuur van mijn ouders?

Ik wil een zorgboerderij beginnen op het erf van mijn ouders.  Mijn ouders blijven voorlopig wonen in het woonhuis. De schuur wil ik gebruiken als kantine en activiteitenruimte. Nu wil ik graag weten of ik huur moet betalen voor het gebruik van de schuur. En hoe is dit belastingtechnisch geregeld?

1311 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

diumenge
door diumenge - Nov 15, 2018 om 21:29
11969 Antwoorden / 15 Vragen
1

Dit is een consumentenforum. Je vraag is geen consumentenvraag zo te zien. Probeer het eens op higherlevel.

tijger1
door tijger1 - Nov 15, 2018 om 21:32
42060 Antwoorden / 21 Vragen
1

Een zorgboerderij nogal liefst. Hebt u daar de nodige papieren voor? 

Aan het gebruiken van die schuur zitten voor u en uw ouders een heleboel haken en ogen, ook fiscale. 

Ik zou maar voordat u start eerst een belastingconsulent raadplegen over uw plannen.

jftm
door jftm - Nov 15, 2018 om 21:52
182 Antwoorden / 5 Vragen
0

Die is diepgaand en commercieel. gezien uw vraag op dit forum, heeft u geen enkel idee waar u aan begint. Ik adviseer u zich gedegen voor te bereiden op de vernatwoording voor de zorg over anderen dan uw familie. Misschien kunt u eens "droogoefenen" als mantelzorger? Groet, John

aurora1
door aurora1 - Nov 15, 2018 om 22:26
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Heeft u wel enig idee van wat dat inhoudt? U geeft mij niet de indruk. Zoek eerst maar e.e.a. goed uit en ga bijv stage lopen op een zorgboerderij. Dat woord kan de meest uiteenlopende zaken betekenen.
Heeft u dat huis van uw ouders gekocht of doet u maar wat en slikken uw ouders dat? Als niets van u is zult u huur moeten betalen neem ik aan, dus ook van een schuur die niet uw eigendom is. 
En, zoals gezegd: u kunt maar beter op een ondernemersforum uw vragen stellen. Uw ouders wens ik veel wijsheid toe en vooral dat ze e.e.a. voor zichzelf zo goed en veilig mogelijk regelen en verschoond zulken blijven van overlast.

Thijs12
door Thijs12 - Nov 15, 2018 om 22:37
541 Antwoorden / Vragen
1

Kantine en activiteiten ruimtes? Vergunning van de gemeente , diploma's voor begeleiding, waren keuring, vergunning brandweer, Bedrijf dus KvK, en nog heel veel meer.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Nov 16, 2018 om 04:18
16860 Antwoorden / 202 Vragen
0

Uw vraag is of u huur moet betalen. Op die vraag kan ik een heel kort antwoord geven en wel: U moet niets. Of u wel huur betaalt aan uw ouders is een kwestie van afspraak/overeenkomst met uw ouders.

Als u geen huur behoeft te betalen en u begint een commerciële activiteit (zorgboerderij) is wel aan de orde dat de Belastingdienst dan het gratis gebruik van de schuur (indien geen huur) als gift kan beschouwen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kl
kl.beens - May 2, 2024 om 11:57
Winkels & webshops

Hoe kan ik On that ass bereiken?

Ik heb begin dit jaar fotoboeken besteld bij Albelli samen met een collega, daarbij konden we 3 producten gratis bestellen uit een lijst van verschillende leveranciers. Mijn collega ging voor een onderbox van "On that ass". Ik heb 2 eurocent betaald en zijn adres opgegeven. Nadat hij zijn "gratis" onderbox had ontvangen, kreeg hij elke maand een ander onderbox. Hij had mij na de 1e zending gebeld ... Lees meer

Kn
Knipperbolletje - May 1, 2024 om 14:09
Geldzaken & recht

ABP wil Partnerpensioen enkel registreren met Notariele samenlevingsakte.

In de pensioenwet staat dat je een Partnerpensioen kunt aanvragen als je -tenminste- 5 jaar, aantoonbaar, samenwoont.  Wij hebben ABP twee uittreksels uit het Bevolkingsregister gestuurd om aan te tonen dat wij al 19 jaar samenwonen maar zij verwerpen dit en schrijven "Om uw partner aan te melden heeft u een samenlevingscontract nodig."
Staan zij in hun 'recht'? Is het dus zo dat de reger ... Lees meer

Josp003
Josp003 - Apr 29, 2024 om 19:04
Garantie & verzekeringen

Garantie voorwaarden

ik heb ca 2,5 jaar geleden een fornuis gekocht via een keukendealer. Deze heeft nooit de garantievoorwaarden aangeleverd en deze staan ook niet op zijn site. Ik hoorde alleen u hebt 5 jaar volledige garantie. Ook op de site van de producent/importeur is niets vinden  over garantievoorwaarden of over algemene verkoopvoorwaarden.
Nu was er deze week een monteur van de producent voor een repar ... Lees meer