wi
door wiandra Nov 1, 2011 om 20:00
Geldzaken & recht

Ondertrouw

kan een vrouw alleen in ondertrouw gaan zonder haar vriend?
word beweerd dat dat kan? wat zegt de wet?

3016 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Nov 1, 2011 om 20:30
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Burgerlijk wetboek nr. 1

Afdeling 2. Formaliteiten die aan de voltrekking van het huwelijk moeten voorafgaan

3. De aangifte geschiedt in persoon of bij zodanige geschriften waaruit van het voornemen der aanstaande echtgenoten met genoegzame zekerheid kan blijken.

Ondertrouw kan ook schriftelijk door beide partijen of door 1 van de partijen, als de benodigde papierwinkel daarvoor klopt.

Vladja

naitsoezn
door naitsoezn - Nov 1, 2011 om 20:53
842 Antwoorden / 1 Vragen
0

Vladja zal het ongetwijfeld al bedoelen met "de benodigde papierwinkel", maar even voor de duidelijkheid: er moeten dus wel handtekeningen van beide personen onder de juiste formulieren staan.

In Amsterdam werd van ons beide verwacht dat wij ons meldden op het stadsdeelkantoor om de papierwinkel in orde te maken; voor het uiteindelijke vastleggen van de datum (op moment van ondertrouw was de definitieve datum nog niet zeker) was de aanwezigheid van slechts één persoon nodig (maar dus wel met de papierwinkel ondertekend door beide personen).

vladja
door vladja - Nov 1, 2011 om 21:22
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Als Amsterdam eist dat 1 persoon aanwezig moet zijn bij de ondertrouw, dan stelt Amsterdam andere eisen dan wettelijk is voorgeschreven.

In de gemeente Dordrecht kan je de papieren voor schriftelijke ondertrouw gewoon downloaden en verder schriftelijk afhandelen.

Vladja

naitsoezn
door naitsoezn - Nov 1, 2011 om 21:50
842 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als Amsterdam eist dat één persoon aanwezig is bij de ondertrouw, dan voel ik me ook een beetje genaaid, want ik moest er vrij voor nemen... Voor ondertrouw moesten we namelijk beide op stadsdeelkantoor komen, alleen het definitief maken van de datum kon alleen (iets met begrijpend lezen enzo; zal aan de scholen van vroeger liggen).

brainless
door brainless - Nov 2, 2011 om 00:33
324 Antwoorden / 0 Vragen
0

@TS
Voor ondertrouw heb je (wettelijk)recht op betaald verlof.

mi
door midas - Nov 2, 2011 om 15:06
64 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=naitsoezn schreef op dinsdag 1 nov 2011, 21:50]Als Amsterdam eist dat één persoon aanwezig is bij de ondertrouw, dan voel ik me ook een beetje genaaid, want ik moest er vrij voor nemen... Voor ondertrouw moesten we namelijk beide op stadsdeelkantoor komen, alleen het definitief maken van de datum kon alleen (iets met begrijpend lezen enzo; zal aan de scholen van vroeger liggen).

Genaaid? ..En dat vóór het huwelijk? :-)

ne
door newfy - Nov 7, 2011 om 16:35
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Wiandra,

Voor mijn huwelijk twee jaar geleden ben ik gewoon alleen op een ochtend naar het stadhuis gegaan en de ondertrouw geregeld. Geen probleem, en direct ook de datum laten vastleggen.

Newfy

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ri
Rick van Oosten - Sep 17, 2024 om 23:02
Vakantie & reizen

Kan Booking.com alles maken?

Ik had een hotel geboekt voor 5 nachten.  Nu wil ik 1 nacht eerder weg. Voor het hotel geen probleem, maar Booking.com verhoogt de totaalprijs met 50%. Dat is toch misdadig???? Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer

Du
Duifje123 - Sep 15, 2024 om 19:00
Geldzaken & recht

BKR registratie

Hi!

Mijn vader heeft een BKR registratie lopend, met een bedrag van 0 euro. Een codering A2 staat hierbij. Dit vinden wij best wel gek. Aangezien het een schuld uit 2008 zou betreffen. In de tussentijd heeft hij onder bewind gestaan en in de WSNP gezeten. Een eventuele schuldenlijst kan ik opvragen bij de bewindvoerder aangezien zij claimen gegevens 7 jaar te bewaren. 

Echte ... Lees meer