ka
door karinmooi May 15, 2020 om 14:40
Geldzaken & recht

Onderwijsinstelling b.t.w. plichtig?

Hallo,

Ik verwacht binnenkort weer een factuur voor een cursus die ik heb gevolgd. Nu is de onderwijsinstelling in de afgelopen maanden CRKBO-gecertificeerd. Volgens het waarborg/certificering zijn aangesloten onderwijsinstellingen vrijgesteld van b.t.w.

Volgens de onderwijsinstelling zelf moeten ze nog steeds b.t.w. afdragen en dus ook naar mij factureren, maar ik heb mijn twijfels.

Is er een manier om te controleren of zij mij b.t.w. in rekening mogen brengen op hun facturen? Als ik kijk op het b.t.w. nummer controleer op de site van de Europese Commissie (VIES) dan wordt het ingevoerde nummer als ongeldig aangemerkt.

Alvast dank voor het meedenken!

746 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marita5
door marita5 - May 15, 2020 om 14:59
11649 Antwoorden / 15 Vragen
2

Hallo KarinMooi, 

Veelgestelde vragen CRKBO , 

Zijn alle prestaties die een in het Register opgenomen onderwijsinstituut aanbiedt vrijgesteld van BTW?

Nee. Alleen nauw met de verstrekte beroepsopleiding samenhangende diensten of goederenleveringen kunnen onder de vrijstelling vallen. Daarbij kan worden gedacht aan het tegen betaling verstrekken van uittreksels, fotokopieën e.d. In alle andere gevallen zullen de leveringen (zoals boeken) of diensten (bijvoorbeeld advisering en assessments) belast zijn met BTW.

NB. Dit antwoord is gebaseerd op de beste ons ter beschikking staande fiscale informatie. Bij twijfel adviseren wij u navraag te doen bij de Belastingdienst.

ka
door karinmooi - May 15, 2020 om 16:52
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Bedankt voor de antwoorden zover.
De info van CRKBO over BTW heb ik gelezen. Ik volg een studie, dus die valt onder nauw met de verstrekte beroepsopleiding samenhangende diensten.

Daarom vraag ik mij af waarom ze toch zeggen BTW plichtig te zijn. Het is toch in het belang van beide partijen om zonder BTW af te rekenen?

tijger1
door tijger1 May 15, 2020 om 17:16
42060 Antwoorden / 21 Vragen

Niet die instelling maakt uit of ze btw plichtig zijn voor sommige zaken, maar de belastingdienst.

Dus vetrouwt u het niet, dan de belastingdienst bellen.

heremietkreeft
door heremietkreeft - May 15, 2020 om 18:09
16959 Antwoorden / 202 Vragen
0

Ik zag uw vraag en ook uw reactie. Zoals ook @MARITA1 en @TIJGER1 aangeven is de enige instantie die u nadere info kan geven of er sprake is van plicht van afdracht van omzetbelasting (BTW) de Belastingdienst. Aapart daarvan kunt u ook nagaan of de door u bedoelde onderwijsinstelling inderdaag gecertificeerd is.

Indien dat onverhoopt niet het geval is is er soprake van een ander probleem zoals mogelijk misleiding m.b.t. hun reclame/wervings uitingen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer