ca
door cassy May 22, 2006 om 21:56
Geldzaken & recht

Onrecht?

ik heb op de site www.onlineticketshop.nl 2 kaartjes besteld voor een van de concerten van marco borsato. nou blijkt dat zij er 100 euro boven op de prijs gooien van de orginele prijs i.v.m 'servicekosten'. mag dit?


mvg cassy

534 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

stacey
door stacey - May 22, 2006 om 22:53
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

helaas wel, je gaat tenslotte accoord met de verkoopvoorwaarden.


Er zijn tegenwoordig wel erg veel klachten over de schandalig hoge service kosten die berekend worden.


-------Servicekosten


De hoogte van de servicekosten is afhankelijk van de kaartprijs en het gekozen service-niveau. De servicekosten bij het bestellen via internet zijn hoger dan wanneer u tickets koopt op één van onze verkooppunten. Dit heeft onder andere te maken met de extra distributiekosten en kosten voor het online betalen.--------


De enige manier om dit te stoppen is volgens mij om massal te stoppen met het kopen van tickets, dan zullen ze het wel afleren...., maar helaas, sweet dreams ;)


Groetjes,


 


 

mo
door mosha44 - May 23, 2006 om 05:45
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

ik heb al een aantal keren kaartjes besteld via internet, oa voor een concert van Eminem, en ik heb nog nooit zulke belachelijke hoge opkosten erbij gekregen, ook al was het een last minute bestelling!


Als je bestelt verneem je neem ik aan direkt een prijs. Als je dan akkoord gaat moet je ook betalen. Niet meer bij deze verkoper bestellen dus.

mi
door mikro - May 23, 2006 om 07:17
68 Antwoorden / 5 Vragen
0

Zij gooien 100 euro bovenop de prijs en vermelden dat ook gewoon als kaartprijs. Bij de kaartprijs komen nog eens servicekosten á € 12,00.


Op zich dus helemaal niets mis mee, want je weet wat je koopt en voor welk bedrag. Het is niet zo dat ze meer laten betalen dan overeengekomen.


Het zal altijd zo zijn dat organisaties kaarten inkopen voor populaire concerten en flink wat gaan verdienen door de prijs omhoog te gooien. Kwestie van (veel) vraag en (te weinig) aanbod.


Volgende keer ook eerst verder zoeken. Er zijn nog diverse arrangementen te vinden voor redelijke prijzen en ook zullen er naar mijn verwachting nog wel veel arrangementen komen (bus+kaart, hotel+kaart, etc).

brynnar
door brynnar - May 23, 2006 om 22:13
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

 


Inderdaad kopen dergelijke organisaties flink wat kaarten op, die zij voor woekerprijzen weer verkopen. Zolang er mensen zijn die 100 euro meer voor een kaartje over hebben (zoals u klaarblijkelijk), zal dit systeem in stand blijven. Dat heet dus "vraag en aanbod": het is blijkbaar nog steeds een prijs waarvoor mensen graag in de buidel tasten.


Koop daarom liever bij ticketservice.nl (de officiele verkoopinstantie): ter vergelijk hier (als voorbeeld) de prijzen van Pinkpop:


                             Onlineticketshop    Ticketservice


Dagkaart 3/6    55.00                   35.00


Dagkaart 4/6    75.00                   45.00


Dagkaart 5/6    95.00                   59.00


Passepartout   135.00                  99.00


Wijze les voor de volgende keer? Veel plezier trouwens bij Marco Borsato.


Mvgr - B

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

opaplop
opaplop - Jun 27, 2024 om 14:25
Geldzaken & recht

Post NL

Heb spullen besteld, die zouden via Post nl komen, alles afgesproken, dag,tijd en ook een plaats waar ze het mogen neerzetten. Nu krijg ik bericht,uw pakket komt niet. U kan een andere dag en tijd afspreken, maar dan is het zo, dat ik er weer extra voor moet betalen als ik het sneller zou willen hebben.
Is dit gebruikelijk bij Post NL????


Lees meer

je
jelloowmelloow - Jun 26, 2024 om 06:02
Geldzaken & recht

Overstap voor aansluiting glasvezel, oplegging boete gerechtigd?

In juni 2022 sloot ik via de glasvezelaanbieder/aanlegger in mijn regio bij provider 1 een abonnement af voor afname internet en tv via glasvezel. Mijn huidige aansluiting is via VDSL, dus ik dacht erop vooruit te gaan. Over mijn VDSL-provider, provider 2, ben ik al jarenlang heel tevreden. Scherpe prijzen en goede service. Een abonnement afsluiten tijdens de aanleg bespaart aanlegkosten, reden wa ... Lees meer

ke
keesbakels - Jun 27, 2024 om 10:05
Elektronica & tv

Hoe krijg ik hinderlijke voice over weg?

Goedemorgen forumleden,

Bij het afspelen  van de opgenomen programma's "the unheard tapes", uitgezonden door de EO, spreekt er een buitengewoon hinderlijke voice over mee. Niet alleen doet deze (AI?) stem zijn best om vrijwel alle klemtonen verkeerd te leggen, ook zijn er rare versprekingen zoals het uitspreken van D-Day als deedee en van zooi maakt hij 2001. Om van Franse plaatsname ... Lees meer