Ja
door Janitavfh Mar 29, 2022 om 11:58
Geldzaken & recht

Onveilig PayPal?!

Vanmorgen deed ik een bestelling bij een website die ik nog niet kende.  Bij de betaalmogelijkheden stond PayPal,  dus koos ik die. Tot mijn grote verbazing hoefde ik niet in te loggen en ging de betaling zonder enige verificatie. 

PayPal gebeld en de medewerker gaf aan dat ik dan nog ingelogd in de PayPal app was. Dus opgehangen en bij de app gekeken.  Daar moest ik echter gewoon inloggen met wachtwoord en sms verificatie. 

Dus weer gebeld en deze medewerker zij dat dit door het accepteren van de voorwaarden van de website kwam en door de cookies die al door andere websites op mijn telefoon stonden.  Hij raadde mij Google verificatie app aan. Dat vind ik van de zotte,  ik wil dit met PayPal geregeld hebben.  Volgens mij kan dat ook,  want ik had al een keer eerder een soortgelijk akkefietje namelijk met social deal, toen werd ook automatisch afgeschreven.  Dat was toen ook volgens hen omdat ik de voorwaarden geaccepteerd had en dat heeft medewerker toen stop gezet.  Iemand een idee hoe ik ze zover krijg om zonder toestemming (Dus altijd verificatie) geen automatische incasso te laten plaatsvinden?

4479 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Donuts
door Donuts - Mar 29, 2022 om 12:01
1203 Antwoorden / 2 Vragen
1

PayPal is niet onveilig. Onveilig zijn gebruikers die er geen verstand van hebben. Dat blijkt ook uit je vraag.

Ja
door Janitavfh Mar 29, 2022 om 12:11
37 Antwoorden / 21 Vragen

Waarom moet ik ergens verstand van hebben.  Ik gebruik juist PayPal omdat het door een gewone consument voor veilige betalingen gebruikt kan worden. Dus je hoeft echt niet te reageren hoor om weer hoger in de lijst van zogenaamde kassa-specialisten te komen.

Donuts
door Donuts Mar 29, 2022 om 12:37
1203 Antwoorden / 2 Vragen

Als jij denkt dat de gewone consument nergens verstand van hoeft te hebben, prima dan. Maar neem dan wel je eigen verantwoordelijkheid en leg het probleem niet bij PayPal. PP is bij juist gebruik gewoon veilig.

Me
door Meindo Mar 30, 2022 om 13:09
64 Antwoorden / Vragen

Donuts. Er wordt gevraagd naar een antwoord en niet naar een commentaar.

Donuts
door Donuts Mar 30, 2022 om 13:16
1203 Antwoorden / 2 Vragen

Ik ga niet iets uitleggen aan iemand die vindt dat ze nergens verstand van hoeft te hebben. Wel eens gehoord trouwens van het pot en ketel verhaaltje?

mahadma
door mahadma - Mar 29, 2022 om 12:25
11546 Antwoorden / 51 Vragen
0

Juist voor onbekende webshop /eerste keer kopen aldaar gebruik een mooie credit card.

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Mar 29, 2022 om 13:05
2069 Antwoorden / Vragen
1

U 'betaalt met PayPal' en u lijkt ook niet van plan de transactie te betwisten, dus wat is er dan verkeerd gegaan? Ook dat eerdere incident is onduidelijk, er werd toen automatisch afgeschreven, zomaar, uit het niets, of had u wel wat besteld? Het klinkt mij in de oren alsof het PayPal systeem gewoon werkt maar u het niet vertrouwd en er nog iets omheen probeert te bouwen. U bent niet verplicht PayPal te gebruiken, stop er gewoon mee als u het niet vertrouwd en betaal met ideal of creditcard.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 29, 2022 om 13:35
16865 Antwoorden / 202 Vragen
2

Het lijkt mij dat u dit kunt melden bij www.fraudehelpdesk.nl en dan om reden dat u aangeeft deze webshop nog niet kende en u naar mijn mening alleen maar ingelogd kan zijn indien u ook zelf heeft ingelogd. Ik begrijp uit w melding dat u dat niet heeft gedaan. Doe ook een melding bij 

ACM www.consuwijzer.nl  en kijk bij onderstaande link of de webwinkel betrouwbaar is

 

Waaraan kan ik zien of een webwinkel betrouwbaar is? | politie.nl

mo
door mof - Mar 30, 2022 om 18:54
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

Niet betalen met Paypal.gebruik een Kredietkaart van een groot merk V**A of M********d of zo. Bent u gelijk verzekerd tegen niet leveren van goederen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Ke
Kees Velker - May 3, 2024 om 17:47
Auto & vervoer
Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Dure EV gekocht. Audi RS Etron GT, Leuke auto, maar veel problemen. Na problemen met de verwarming (in de winter viel de verwarming uit, helaas geen verwarming, handschoenen aan om zonder bevroren vingers te sturen) nu recent drie keer achter elkaar is de auto volledig stilgevallen. Tijdens het inhalen op de snelweg tijdens de drukke avondspits, viel de auto gewoon volledig uit. Via gevaarlijke ma ... Lees meer

Pe
Pedro Harmsen - May 3, 2024 om 17:16
Garantie & verzekeringen

Niet geïndexeerde begrafenisverzekering

Onlangs ontdekt: heb een begraf.verzek. van €908 (=2000 gulden) Stopgezet per 1-9-1970. Dus destijds door ouders bijeen gespaard met zuur verdiende centjes. De afgelopen 54! jaar hebben de diverse verzekeringsmaatschappijen hier gigantisch geld mee verdiend. Zie ik daar helemaal niets van terug? Allemaal misschien volgens de regeltjes, maar t blijft bizar! Is daar nog iets aan te doen, want ik v ... Lees meer