Em
door Em55 Nov 23, 2022 om 06:54
Geldzaken & recht

Rechtsbijstand verzekering voor niet zelf bewoonde woning

Tot twee jaar geleden woonde ik samen met dochter in eigen woning. Nadat zij een kind kreeg en alleenstaande moeder werd heb ik haar voorlopig in de woning laten wonen tegen een redelijke huur en heb ik zelf een ander klein appartement gehuurd.
Na niet goed uitgevoerd reparatie werk aan dak woning heb ik een conflict met de uitvoerder. Ik heb rechtsbijstand gebeld en telefonisch kreeg ik bij de intake te horen dat ik zeker een zaak heb. Daarna mijn dosier opgestuurd en werd ik teruggebeld met mededeling dat de rechtsbijstand alleen geldig was van de door mij bewoonde woning en zij mij dus niet verder konden helpen. Inmiddels ben ik er wel deels uitgekomen met de aannemer.
Maar om dit in de toekomst te voorkomen vraag ik mij af hoe ik mij hiervoor kan verzekeren. Met even googlen kom ik eigenlijk alleen maar rechtsbijstand verzekeringen tegen die de niet zelf bewoonde woning uitsluiten of laatstelijk bewoonde woning uitsluiten. Ik voldoe dus helaas aan beide uitsluitingen. Ik begrijp ergens wel waarom maar mijn situatie is niet die van een commerciele verhuurder.

Mijn vraag: Is er toch een rechtsbijstand verzekering welke mijn situatie dekt?
Alvast dank

1103 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

panter22
door panter22 - Nov 23, 2022 om 07:34
6599 Antwoorden / Vragen
2

Je bent wel een commerciele verhuurder. Of je je huis verhuurt aan je dochter of een een vreemde, dat maakt niet uit.
Je zult dus een advocaat moeten inschakelen wil je rechtshulp krijgen. Of wat je nu hebt gedaan zelf de zaak regelen. Dat kan toch ook.
Mag je van je hypotheekverstrekker je huis wel verhuren?

emcede
door emcede - Nov 23, 2022 om 08:03
957 Antwoorden / 4 Vragen
2

Neem contact op met je tussenpersoon. Waarschijnlijk kan deze wel mogelijkheden bekijken om bijvoorbeeld met een clausule en premietoeslag rechtsbijstand voor deze woning mee te verzekeren.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Nov 23, 2022 om 09:55
16531 Antwoorden / 202 Vragen
1

In beginsel is alles te verzekeren en zal er m.bt. uw kwestie ook een mogelijkheid zijn. Ik zie inmiddels ''eén verzekeraar die dit aanbiedt. https://www.alpina.nl/rechtsbijstandverzekering/verhuur-woning/  (Niet bedoeld als reclame maar als voorbeeld van 'zakelijke' rechtsbijstandsverzekering)

De opmerking die @PANTHER2 maakt m.b.t. eventuele door de hypotheeknemer gestelde voorwaarden is ook van belang. (Mag u wel verhuren) 

Gr
door Grunn1 - Nov 23, 2022 om 10:07
1417 Antwoorden / 18 Vragen
1

Laat uw dochter zelf een rechtsbijstandsverzekering afsluiten en ook een inboedelverzekering want daar zullen waarschijnlijk de zelfde voorwaarden voor gelden.
Je moet als huurder want dat is ze zelf je eigen verzekering regelen en u bent wel degelijk een commerciële verhuurder.

heremietkreeft
door heremietkreeft Nov 23, 2022 om 11:47
16531 Antwoorden / 202 Vragen

@GRUNN1, de woning is van de vader en de verhuurder is verantwoordelijk voor reparatie etc. aan o.a. het dak en ook degene die bij problemen m.b.t. een reparatie opdracht de opdrachtnemer moet aanspreken . Niet de huurder en zal een rechtsbijstandsverzekeraar bij een verzekering van de huurder niets doen. (Helaas). 

Gr
door Grunn1 Nov 23, 2022 om 12:36
1417 Antwoorden / 18 Vragen

Neemt niet weg dat je als huurder bij een conflict zelf een verzekering moet hebben ook al woon je in een huurwoning.

me
door mein33 - Nov 23, 2022 om 12:54
5657 Antwoorden / 28 Vragen
0

U bent de eigenaar van de woning die u verhuurt.
De relatie met de huurder is daarbij niet van belang.
U zou kunnen overwegen om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten, informeer hierover bij uw (eventuele) tussenpersoon of bij verzekeringsmaatschappijen.

P.s.
Hopelijk heeft u, als er nog een hypothecaire lening op het huis loopt, wel toestemming voor verhuur gevraagd aan de hypotheeknemer.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ed
Eddie-W-75 - Dec 3, 2023 om 20:48
Vrije tijd & tuin

Cashback actie Stihl

Beste forumgebruikers,Mijn vriendin en ik wilden een kantenmaaier kopen van het merk Stihl en we belden op naar een vestiging van een grote dealer met meerdere vestigingen in het Zuiden van Nederland. De vriendelijke medewerker aan de telefoon verwees ons naar de webshop, omdat dit makkelijker zou zijn vanwege de thuislevering met de post. Bovendien zagen wij toen we op hun ... Lees meer

Ch
Chris3521 - Dec 3, 2023 om 13:54
Huishouden & energie

Vervelende bromtoon CV-ketel onderburen. Ervaringen of advies?

Hallo,   Wij wonen in een jaren '30 appartement. Onder onze slaapkamer bevindt zich de keuken van onze onderburen. Sinds het voorjaar hebben zij een nieuwe CV-ketel (Type: Intergas Kombi Kompakt HRE). Sinds begin oktober ervaren wij in onze slaapkamer een vervelende bromtoon, vermoedelijk omdat pas vanaf toen de ketel voortdurend hard moet werken. Van hun vorige ketel of onze eigen ketel hebben ... Lees meer

bikker
bikker - Nov 29, 2023 om 14:19
Computers & telefonie
Desktop computer probleem.

Desktop computer probleem.

Hallo beste mensen, ik heb een computerprobleem, als ik mijn desktop computer af wil sluiten gaat hij niet uit maar start automatich opnieuw op, ik trek dan maar de stekker er uit. Als hij dan weer opstart krijg ik de volgende melding in een blauw scherm te zien. Cmos-controlsom is ongeldig, en cmos-reset (502)
Hoe los ik dat op, zelf durf ik niet zomaar ergens op te klikken, bang dat er gege ... Lees meer