pearly
door pearly Jan 31, 2007 om 22:42
Geldzaken & recht

Renteaftrek

Ik heb bij Levob een effectenleasecontract. Is de rente die ik hiervoor moet betalen aftrekbaar van de belasting? Wellicht is deze vraag eerder gesteld maar er staan zoveel items over Levob Hefboom en allerlei andere aandelenleaseconstructies, dat ik er niet meer uit kom.

294 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jan 31, 2007 om 22:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nee alleen rente van de hypotheek welke gebruik wordt voor aankoop of verbouwing van een huis welke is bestemd om door je zelf bewoont te worden.

ve
door verwijderd - Feb 1, 2007 om 10:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste C. en anderen, bedankt voor het duidelijke antwoord. Dus de dividendbelasting kan ik wel opgeven. Ik heb dit contract al zo'n 8 jaar. Kan ik die dividendbelasting van eerdere jaren ook nog aftrekken? Alvast bedankt voor de vriendelijke en duidelijke antwoorden.

ve
door verwijderd - Feb 1, 2007 om 22:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Pearly


Tot en met 2000 mocht je alle betaalde rente in mindering brengen in je belastingaangifte. Sinds 2001 geldt dit (grofweg) alleen nog maar voor rente die je betaald hebt voor een financiering wegens aanschaf, onderhoud of verbetering van een eigen woning.


Jouw aandelenlease moet je opgeven in box III (maar alleen als jouw vermogen (sparen, aandelen en schulden) een saldo (bezit minus schuld) kennen van +- 20.000 per persoon. Is je vermogen lager dan kun je de aandelenlease gerust onvermeld laten.


LET WEL: als er op het aandelenpakket dividendbelasting is ingehouden (zie jaaropgave Levob), vergeet dan niet om die op te geven. Die belasting krijg je namelijk in zijn geheel terug van de fiscus.


Laat even weten of dit voldoende duidelijk is om jouw aangifte in te kunnen vullen.


Groet, C.

ve
door verwijderd - Feb 1, 2007 om 22:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nog even een vraagje. Hoe en waar moet ik dit precies bij de belastingaangifte invullen, zodat ik zeker weet dat ik alles terugkrijg?

ve
door verwijderd - Feb 2, 2007 om 02:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi Pearly


Over de voorgaande 5 jaren (2002 tm 2005, 2006 moet je nog indienen nl.)) kun je nog bezwaar maken tegen de definitieve aanslagen. Schrijf een brief voor elk belastingjaar en stuur de overzichten van de bank mee waaruit de dividendbelasting blijkt.


In de linkerkantlijn van het aangifteprogramma kom je een optie tegen voorheffingen (ik geloof dat dat de omschrijving is). Klik en vul rechts de dividendbelasting in.


groet, C.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ka
Karlien1 - Jun 18, 2024 om 21:23
Winkels & webshops
Biologisch katoenen kleding, echt biologisch?

Biologisch katoenen kleding, echt biologisch?

Ik heb bij de C&A verschillende kledingstukken  gekocht met daar aan kaartjes dat het van biologisch katoen is gemaakt. 
Thuis keek ik in de labels binnenin de kledingstukken en daar staat in de beschrijving van het materiaal, 100% katoen. Hier staat niet bij dat het om biologisch katoen gaat.
Nu vraag ik me af of het wel echt biologisch katoenen kleding is, omdat alle andere biolo ... Lees meer

Campingguest
Campingguest - Jun 18, 2024 om 21:50
Vakantie & reizen
Camping houtenhuisje geïmpregneerd hout binnen slaapkamers en bedden mag dat?

Camping houtenhuisje geïmpregneerd hout binnen slaapkamers en bedden mag dat?

Ik zit op een camping en heb een houtenhuisje wat bestaat uit geïmpregneerd hout, oke voor buiten. Alleen binnen zit het ook vol met geïmpregneerd hout waarvan de slaapkamers en bedden ook. Zelfs de kinder en peuter slaapkamers. Mag dit? En is dit niet slecht voor de gezondheid? Lees meer

Ha
HansBlijker - Jun 18, 2024 om 21:34
Geldzaken & recht

Voorrijkosten slotenmaker zonder werk verricht

Afhelopen week heb ik mezelf buitengesloten uit mn appartement. Ik belde met mijn mobiel meteen de eerste beste slotenmaker die ik kon vinden, en hij zei dat het ~40 minuten zou duren tot hij bij mij was, met een totaal van 120 euro.

Na 1 uur in de regen staan wachten kwam hij nog niet. Toen ik zijn nummer terug zocht kwam ik ook reviews van deze slotenmaker tegen met torenhoge kosten ... Lees meer