ro
door roymeer Apr 23, 2007 om 17:18
Geldzaken & recht

Retour bestelde onderdelen hoog bedrag betalen.

Hallo.


Ik heb een motor (yamaha yzf ) en daar moest een remrenovatie set voor besteld worden, omdat mijn remklauwen lek waren.


De set kostte € 220,00 maar, bij demontage bleek er veel meer stuk te zijn. Ik heb toen in overleg met de monteur ( winkelier) overlegd en hem gezegd dat dit mij te duur allemaal werd. Ik vertelde hem dat ik dan een set remklauwen zou kopen tweedehands via internet.


De winkelier vertelde mij dat er dan wel via zijn leverancier administratie kosten in rekening gebracht zou worden, ik ben hiermee accoord gegaan.


Maar nu rekent de leverancier hiervoor € 94,00 ik heb deze kosten betaald onder protest. kan ik hier verder iets mee, want ik vind de kosten aan de hoge kant.

188 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 23, 2007 om 18:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U kunt aan u leverancier vragen hoe en waarom de administratiekosen zo hoog zijn die van de winkelier of van de groothandel, Als de alleen voor de leverancier zijn is het volgens mijn mening  veel te veel, hij neemt gewoon zijn winst en heeft dus de matrialen terug gekocht voor zijn inkoops prijs.


Met groet Valerius

ve
door verwijderd - Apr 23, 2007 om 19:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

vraag om een specificatie .

ve
door verwijderd - Apr 24, 2007 om 07:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb een specificatie, en de kosten zijn door de leverancier zo hoog, en niet door de winkelier.


Ik heb deze kosten ook betaald omdat de winkelier er op zich niks aan kan doen, want die moet de kosten ook betalen.


Maar is er geen instantie waar ik dit aan kan kaarten zodat die er wat aan kunnen doen, ik bedoel ik ben best bereid om enige kosten op me te nemen maar ik vond dit wel buiten proportie.

ve
door verwijderd - Apr 24, 2007 om 21:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

onderzoeks kosten zijn denk ik niet het enigste bestands deel van de rekening . verzend kosten etc komen daar nog bij natuurlijk.

ve
door verwijderd - Apr 24, 2007 om 21:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag roymeer,


Je schrijft: Maar is er geen instantie waar ik dit aan kan kaarten zodat die er wat aan kunnen doen, ik bedoel ik ben best bereid om enige kosten op me te nemen maar ik vond dit wel buiten proportie.


Er is momenteel geen geschillencommissie waar je met dit soort klachten terecht kunt. Wel zou je kunnen proberen te achterhalen of de leverancier lid is van een branchevereniging. Zou dat zo zijn en hebben die een klachtenregeling, dat kun je daar terecht. Besef dan wel, dat je op bezoek bent bij de advocaat van de duivel. Via de winkelier kun je uiteraard de naam en het adres van de betrokken leverancier kunnen opvragen.


Vriendelijke groet, Read2.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer