nw
door nwpm Dec 7, 2009 om 12:49
Geldzaken & recht

Salaris splitsen in salaris en toeslag, kan dat?

Mijn vriend zit in loonschaal F op zijn werk. Een tijd terug is besloten dat men in deze functie alleen nog maar in E kan komen. Maar terugzetten in salaris is niet mogelijk en voor mijn vriend en een aantal collega's ook niet mogelijk om in schaal terug te gaan want hun salaris is hoger als het hoogste in E.
Nu wil men hen toch terugzetten tot het maximale in groep E en dan wat er bovenkomt uit gaan betalen als een persoonlijke toeslag. Kan dit? Want dat betekent dat men in de toekomst kan gaan sleutelen aan deze persoonlijke toeslag. En bij salarisverhogingen (geindexeerd) telt de toeslag niet mee, bij evt. uitkeringen vervalt deze toeslag. Dus mag men dit zo wijzigen want dan kun je eigenlijk toch op de lange duur teruggezet worden in salaris.
Alvast bedankt voor jullie moeite

23655 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Dec 7, 2009 om 14:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag nw,

Dit soort wijzigingen (in de cao?) dienen tenminste met de OR overlegd te worden. Wat zegt deze daarvan?
Is er geen OR (

ve
door verwijderd - Dec 7, 2009 om 15:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hell! Het kleiner dan teken wordt nog steeds niet meegenomen in het tekstveld!
Vervolg:
(kan, bij minder dan 50 mens personeel) dan zal er een bedrijfstak CAO zijn. Die is vastgelegd met de vakbond en staat geen éénzijdige tussentijdse wijzigingen door de werkgever toe.
Dus overleg met de vakbond hierover.

Nog geen vakbondslid? Dom. Al voor een schamele €25,- voor het hele eerste halfjaar kun je al lid zijn van dé vakbond. Je ziet, die kun je altijd nodig hebben en als je wacht tot, kan het net te laat zijn. Er is nog veel meer voordeel aan dat lidmaatschap.

Hardware ERror MAN.

ve
door verwijderd - Dec 7, 2009 om 15:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb bij een bedrijf gewerkt dat werd overgenomen. bij dat nieuwe bedrijf was de loonschaling anders dus kreeg ik een persoonlijke toeslag. Deze toeslag was door de bond geregeld en kon niet aan worden getornd. Na een paar jaar werd ik ontslagen(reorganisatie) de toeslag werd meegerekend voor de uitkering. Ik zou zeggen laat zwart op wit zetten dat ze niets met de toeslag mogen doen.

Groetjes Ingrid

ve
door verwijderd - Dec 7, 2009 om 15:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ Ingrid:

Werd die toeslag wel meeberekend in de pensioengrondslag?

H.

ve
door verwijderd - Dec 7, 2009 om 15:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Toeslag om deze reden is toegestaan mits de bond daar aan mee gaat heb het zelfde mee gemaakt toen er functies in het cao kwamen werd ook met toeslag aan gevuld. En dat is al zo'n 35 jaar geleden toen ik dus een hogere functie kwam werd ik dus in schaal ingedeeld en kwamm en met toeslag te laag uit en werd het dus weer omgezet als loon. Heeft toen wel mee getelt voor mijn pensioen want het blijft loon.
Met groet Valerius

ve
door verwijderd - Dec 7, 2009 om 17:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja, ik dacht het wel (99% zekerheid). Het was gewoon mijn salaris, maar omdat de andere werknemers van het huidige bedrijf anders beloond werden hebben ze deze constructie bedacht.

ve
door verwijderd - Dec 7, 2009 om 17:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De volgende risico's lopen wel dat een PT afgebouwd kan worden! Ik zou wel bij de bond navragen.
Zoals Valerius schijf, had ik ook een persoonlijk toeslag na een reorganisatie/fusie die vervolgens in loop van de jaren afgebouwd is!
Waarom? die een verdiende meer dan de andere, en om het zelfde niveau te geraken met loon, krijgen wij dus een PT die langzaam afgebouwd wordt tot iedereen op een gemiddelde niveau zaten!

m.v.g. Robert

ve
door verwijderd - Dec 7, 2009 om 20:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag nwpm,

Ik zou met deze regeling hoe dan ook niet accoord gaan als er sprake is van een afbouwperiode. Met afbouw bedoel ik dat de toelage niet conform de reguliere loonstijging mee omhoog gaat. Dus: als je lid bent van een vakbond, laat je dan even goed informeren over jouw rechten ten deze.

Sukses en vriendelijke groet, ReadAC.

ve
door verwijderd - Dec 7, 2009 om 21:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Is het (vermoed ik) een grote bedrijf, bestaat er dus een CAO. Is er een CAO is ook dus een OR. Aangezien bij de OR mensen (meestal) bij de bond aangesloten zijn, kan uw vriend aan deze mensen vragen hoe het zit, want er moet goedkeuring zijn van vakbond en ondernemingsraad!
Terug gaan in loon mag niet als men nog steeds dezelfde functie oefend binnen het bedrijf. Er moet wel een reden zijn waarom de functie anders is ingedeeld. Staat het zwart op wit dat het toeslag niet word afgebouwd, hoeft hij niks te vrezen.
Nadelen zijn voor nieuwe komers in die functie: ze beginnen lager in loon!

m.v.g. Robert

ve
door verwijderd - Dec 7, 2009 om 21:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ hrdwerrorman


Werd die toeslag wel meeberekend in de pensioengrondslag?
Ja is de antwoord!
(mijn PT telde overaal mee!)

De PT gaat wel niet hoger met loonverhogingen in een nieuwe cao! of er moet een aparte clausule zijn!


m. v g. Robert

ve
door verwijderd - Dec 8, 2009 om 06:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hartelijk dank voor al jullie reacties. Wij gaan zeker met de bond contact opnemen maar de eerste onrust is weg omdat dit toch mee kan tellen met secundaraire arbeidsvoorwaarden en als je het goed zwart op wit zet kunnen ze dit niet zomaar afbouwen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer