he
door henny12 Dec 30, 2009 om 12:09
Geldzaken & recht

Samenlevingsovereenkomst

Sinds 8 maanden zijn 2 mensen uit elkaar die een samenlevingsovereenkomst hadden. Ze hebben een eigen woning en 1 persoon is blijven wonen in dit huis. Nu moet er het één en ander omtrent de woning afgehandeld worden, waarschijnlijk via de rechter..maar vertrokken partij zegt nu dat dit samenlevingscontract totaal geen invloed meer heeft op de afhandeling v.h. huis. Dat dit maar geldig was tot zijn vertrek uit dit huis.
Is dit zo??, want volgens mij hebben we o.a. juist die samenl.o. afgesloten vanwege het gezamelijke huis.

521 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Dec 30, 2009 om 12:15
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Is het een eigen huis of huurhuis? Op wiens naam staat het huis of het huurcontract? En de hypotheek?

Vladja

he
door henny12 - Dec 30, 2009 om 12:25
8 Antwoorden / 5 Vragen
0

het is een eigen huis en staat op beider naam (hypo)

marcel75
door marcel75 - Dec 30, 2009 om 12:49
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Ik mag aannemen dat het samenlevingscontract is gesloten toen partijen gingen samenwonen en dus nog niet zo heel erg oud is. In dat geval zal in het samenlevingscontract ook een regeling staan over de beeindiging van de relatie anders dan door overlijden. Die regeling geeft aan wat er moet gebeuren en wie de kosten draagt voor de verdeling van o.a. de woning. In zoverre werkt het samenlevingscontract dus nog wel. Wat betreft de kosten van huishouding en een zogenaamd verblijvingsbeding speelt het samenlevingscontract geen rol meer.

Let wel dat je als je elkaar had aangewezen als partner voor het partnerpensioen, je dat moet wijzigen bij het pensioenfonds!

si
door silvie49 - Dec 30, 2009 om 18:52
16 Antwoorden / 9 Vragen
0

mijn dochter heeft ook een samenlevingscontract moeten nemen voor een huurhuis ze zijn nu bijna 1 jaar uit elkaar en ze wonen weer thuis,volgens de assistente is het samenlevingscontract na een half jaar nadat ze uiteelkaarr zijn gegaan niet meer geldig,maar nu las ik ook iets over dat partner pensioen blijft dat wel geldig ? moet ze dat laten ontbinden

marcel75
door marcel75 - Dec 31, 2009 om 09:19
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

@Silvie 49,
Ik neem aan dat je met de assistente een kandidaat-notaris bedoelde? Afhankelijk van wat er in het samenlevingscontract staat, is er een zeer voorkomende bepaling dat het contract eindigt als de samenwoning eindigt. Daarmee wordt geregeld dat er vanaf die dag geen gezamenlijke kosten voor de huishouding e.d. zijn.

Het pensioenfonds moet echter ook op de hoogte worden gebracht van de beeindiging van de samenwoning zodat het partnerpensioen niet meer opgebouwd wordt en verandert in bijzonder partnerpensioen. Neem daarvoor contact op met de pensioenfondsen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer