edjeraketje123
door edjeraketje123 Feb 1, 2012 om 16:50
Geldzaken & recht

Servicekosten vereniging van eigenaren

in onze Vereniging van eigenaren van ons appartementencomplex zitten 2 eigenaren die al 3 jaar de servicekosten niet betalen. Wat kunnen we als eigenaar van een appartement hier tegen ondernemen?

1639 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

getty
door getty - Feb 1, 2012 om 17:50
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Een deurwaarder inschakelen?

poltol
door poltol - Feb 1, 2012 om 18:30
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,

Het reglement van de VvE goed lezen en de regels strikt toepassen.
Dat moet het bestuur dus doen.

En dan zal het wel als volgt gaan:
Aanmanen, aangetekend met ontvangst bevestiging, met uiterste datum?
Niet betaald op die datum?
Deurwaarder inschakelen of naar de rechter.

Succes, poltol

godefrieda
door godefrieda - Feb 1, 2012 om 18:58
195 Antwoorden / 12 Vragen
0

Een incassovordering opstarten.

Dan is de weg naar de Rechtbank ... Sector Kanton, kantonrechter.

Bij hardnekkigheid is het zelfs mogelijk om tot ontruiming van het appartementsrecht te vorderen, ook bij die kantonrechter.

marcel75
door marcel75 - Feb 1, 2012 om 20:28
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Begin een zaak via de kantonrechter en leg met dat vonnis beslag op de appartementen.

Ontruiming is zeker niet te vorderen. Je kunt alleen het appartement verkopen als het vonnis niet nageleefd wordt. Maar zit er een hypotheek op het appartement, dan zal de hypotheekhouder de executie overnemen en vervolgens niets meer doen.

Wacht niet te lang met het aanspannen van de rechtszaak. Wordt een appartement overgedragen, dan mag je alleen de achterstand van de 2 vorige boekjaren opgeven aan de notaris. De rest ben je kwijt. tenzij je dus beslag hebt gelegd op het appartementsrecht.

cl
door clarettebos77 - Feb 7, 2012 om 18:07
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een dagvaardingsprocedure starten bij de kantonrechter is inderdaad een weg die open staat. Met civiele zaken kun je hier terecht met vordering tot €25.000,-. Op rechtspraak.nl staat de procedure helemaal uitgeschreven. Je kunt jezelf hier gewoon vertegenwoordigen. Mocht je het toch prettig vinden om extra voorbereid ter zitting te komen, dan kan ik je van harte aanbevelen een zgn. 'studentjurist' in de arm te nemen. Dit heb ik een tijdje geleden ook gedaan bij een kantonrecht zaak. Een advocaat was me te duur, maar na wat googlen kwam ik op de site van StudentSearch terecht. Een studente uit Groningen heeft me toen vertegenwoordigd bij de kantonrechter en kon e.e.a. net wat beter verwoorden dan ik!

Veel succes!!

Groet,

Clarette

edjeraketje123
door edjeraketje123 - Feb 8, 2012 om 12:24
7 Antwoorden / 4 Vragen
0

Bedankt voor alle hulp. Die komt me goed van pas!!
Lijkt me genoeg zo.
Fredje123

sk
door skyjack - Feb 8, 2012 om 13:27
121 Antwoorden / 0 Vragen
0

Denk er overigens aan dat de VvE de zaak moet starten bij de rechter. Als lid kan je zelf namelijk niets. De VvE is degene die recht heeft op het geld en dat is ook degene die het geld desnoods via de kantonrechter op kan eisen.

Er zal dus eerst een vergadering belegd moeten worden waarin dan op de agenda gezet wordt: innen achterstallige bijdragen inclusief machtiging bestuur desnoods via rechter af te dwingen.

Na het verlenen van een machtiging aan het bestuur, kan het bestuur uit naam van de VvE de niet betalende leden voor de rechter slepen.

Het is en blijft dus de VvE zelf die actie moet ondernemen, u als lid heeft geen overeenkomst of rechtsgrond waarop u betaling af kan dwingen van uw medeleden.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Sa
Sangelo - Feb 26, 2024 om 14:50
Huishouden & energie

Borgstelling

Ik kreeg vrijdag bijgevoegde mail,ik heb sinds j́anuari 2020 energie contract bij dgb energie,en nu na vier jaar en drie maanden eisen ze ineens een borgstelling met onterechte redenen, mogen ze dit doen wij komen hierdoor financieel in de problemen mvg Sandra houdijk <bijlage verwijderd vanwege privégegevens - redactie> Lees meer

Priscilla B
Priscilla B - Feb 28, 2024 om 12:39
Winkels & webshops

Woneninterieur.nl mooie beloftes maar niets ervan waar.

Van tevoren reviews opgezocht. Deze waren destijds 50/50. Dus voor de bestelling nog contact opgenomen met de website over de levertijden. Ik werd verzekerd van de 2 weken levertijd en kreeg een screenshot van het bestelsysteem. (Geen idee uiteindelijk of dit echt was of niet). Toch besloten om te bestellen (10-11-2023), gezien ik de desbetreffende stoel nergens anders kon vinden. Na 12 dagen heb ... Lees meer

ha
harry55 - Feb 26, 2024 om 12:13
Winkels & webshops

C&A retouren

Sinds 1 januari 2024 krijg geen geld meer terug als ik met retouren kom, in paats daarvan krijg je een tegoedbon.
En deze moet je natuurlijk weer bij C&A uitgeven.
Ik begrijp een ding niet ze willen zo graag dat je weer in de winkel komt om te shoppen en ondertussen maken ze de winkels maar kleiner met minder sortering .
 Dat gaat hem dus niet meer worden bij C&A jammer gen ... Lees meer