ce
door celtorhetus Jul 12, 2009 om 16:36
Geldzaken & recht

Vakantiedagen

Voor 3 jaar arbeidsovereenkomst heb ik 9 salarissen meegenomen.


Ik was langere periode in de ziektewet, maar ben slimmer geweest dan de bedrijfsarts, arbodienst casemanger, werkgever, re-integratiebedrijf en mijn behandelaar. Geef nooit op, noteer alles goed en vooral stop niet als je een antwoord van een advocaat krijgt, maar bel een andere en leg de situatie voor. Vraag desnoods vraag om een second opinion, vooral als je beëindigingovereenkomst krijgt.


 


Hoe meer advocaten heb ik geraadpleegd, des te hogere eind beloning werd. Geen enkel advocaat of jurist was op de hoogte van de recente wetgevingen en hebben ze me zelfs onjuiste informatie verstrekt. Geloof niet alles en zoek dan verder uit. Naar de Wet verbetering Poortwachter kun je fluiten. Er zijn zoveel fouten door betrokkene partijen gemaakt (exclusief mijzelf) dat er een enorm zootje is ontstaan. Resumé: wetten bestaan om door de werkgever en andere betrokkenen in je nadeel omgezeild/gebroken te worden.


 


Een nieuwe wet is door de Europese Hof op 20-01-2009 genomen en die schrijft voor dat je vakantiedagen bouwt ook als je langer dan 6 maanden ziek bent, m.a.w. tijdens gehele ziekteperiode. Aangezien dat het besluit van de Europese Hof in hogere rang is dan de Nederlandse wetgeving, zou je misschien ook zowel salarissen kunnen meenemen als je maar niet opgeeft.


 


Link naar besluit van de Europese Hof:


http://www.penoactueel.nl/jurisprudentie/opbouw-vakantiedagen-tijdens-ziekte-loopt-door-ook-na-zes-maanden-ziekte-3881.html


 


Ervaring leert dat als het zover komt dat iets op papier (officieel) gezet moet worden, iedereen gaat de waarheid in zijn voorbeeld verdraaien. Dit geldt alle betrokkenen exclusief mijzelf.

205 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jul 12, 2009 om 19:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Goh wat ben JIJ goed zeg!!!


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Jo
Jochempje123 - Oct 7, 2024 om 09:13
Geldzaken & recht
Bongo bon recht op geld terug?

Bongo bon recht op geld terug?

Voor onze bruiloft een Bongo-bon gekregen. Dit bleek een tegoed bon voor een bongo bon te zijn, dus eerst inwisselen tegen een bongo-bon. Toen een hotel uitzoeken. Was te duur allemaal dus het bedrag ge-upgrade. Bedrag was uiteindelijk hoger dan dat ik direct zou boeken bij het hotel.. maarja zij moeten ook wat verdienen.. Op vrijdagavond na een lange reis bij Fletcher hotel Leiden aangekomen. Daa ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer

S
S van Homoet - Oct 6, 2024 om 20:41
Geldzaken & recht

Mag een werkgever jou laten betalen voor het tekort aan contract uren

Onze zoon heeft onlangs voor een groot en bekende dierenwinkel keten in Ede gewerkt, hij is daar min of meer 1,5 maand aan het lijntje gehouden met de belofte op een hoger salaris maar uiteindelijk toch weer ingetrokken is, en daarna is weg gepest door zijn leidinggevende, (schelden en speciaal dieet eten weggooien (glutenvrij)), zijn leidinggevende heeft hem steeds eerder laten vertreken en heeft ... Lees meer