k.
door k.luiting5 Jun 10, 2013 om 16:45
Geldzaken & recht

Vakantieuren

Ik werk 24 uur per week bij Icare Thuiszorg.
Nu wordt er per 12 weken gekeken of ik meer of minder uren heb gewerkt.
De meer uren worden uitbetaald, maar voor de min uren willen ze vakantie uren gebruiken om aan mijn contract uren te komen en het vreemde aan dit hele verhaal is dat er uitzendkrachten worden ingehuurd zonder ons te vragen.
Ik heb niets tegen het inhuren van uitzendkrachten maar wel de manier waarop dit gebeurt.
Mijn vraag is kan dat zomaar?
Morgenmiddag is hier o.a. een bijeenkomst over, en ik wil dan van de leiding het verhaal hebben waarin dat staat,of heeft iemand nog een ander advies.

384 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

alfatrion
door alfatrion - Jun 10, 2013 om 18:55
1659 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dit mag niet. De wens van de werknemer is in beginsel leidend. Hiervan kan worden afgeweken door bij schriftelijke overeenkomst de vakantie vast te stellen. Hierbij kunt u denken aan de bouwvakkers- of onderwijsvakantie die op vastgestelde data zijn.

Ook kan het naar de gegeven omstandigheden onredelijk zijn om in een bepaalde periode vakantie op te nemen. Daarbij kunt u denken aan wielrenners die vanwege de aard van hun werk in een bepaalde periode nu eenmaal voor hun werk beschikbaar moeten zijn.

Tot slot geld dat de werkgever zich als goed werkgever moet gedragen. Daaronder valt niet het achteraf vaststellen van de vakantie om zo doende de contractuele uren maar te halen. Daarmee zadelt de werkgever de werknemer met zijn problemen op.

=Artikel 7:638 lid 2 BW: Voorzover in de vaststelling van de vakantie niet is voorzien bij schriftelijke overeenkomst dan wel bij of krachtens collectieve arbeidsovereenkomst of regeling door of namens een daartoe bevoegd bestuursorgaan of de wet, stelt de werkgever de tijdstippen van aanvang en einde van de vakantie vast overeenkomstig de wensen van de werknemer tenzij gewichtige redenen zich daartegen verzetten. Indien de werkgever niet binnen twee weken nadat de werknemer zijn wensen schriftelijk heeft kenbaar gemaakt, schriftelijk aan de werknemer gewichtige redenen heeft aangevoerd, is de vakantie vastgesteld overeenkomstig de wensen van de werknemer.[/quote
=Artikel 7:638 lid 4 BW: De werkgever stelt de vakantie zo tijdig vast dat de werknemer gelegenheid heeft tot het treffen van voorbereidingen voor de besteding van de vakantie.[/quote
=Artikel 7:645 BW: Van de artikelen 634 tot en met 643 kan niet ten nadele van de werknemer worden afgeweken, tenzij zodanige afwijking bij die artikelen is toegelaten.

=Artikel 7:628 lid 1 BW: De werknemer behoudt het recht op het naar tijdruimte vastgestelde loon indien hij de overeengekomen arbeid niet heeft verricht door een oorzaak die in redelijkheid voor rekening van de werkgever behoort te komen.[/quote
=Artikel 7:628 lid 7 BW: Na het verstrijken van de termijn, bedoeld in lid 5, kan van dit artikel slechts bij collectieve arbeidsovereenkomst of bij regeling door of namens een daartoe bevoegd bestuursorgaan worden afgeweken ten nadele van de werknemer.

De termijn bedoelt in lid 5 bedraagt zes maanden na het aangaan van het eerste arbeidscontract.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S
S van Homoet - Oct 6, 2024 om 20:41
Geldzaken & recht

Mag een werkgever jou laten betalen voor het tekort aan contract uren

Onze zoon heeft onlangs voor een groot en bekende dierenwinkel keten in Ede gewerkt, hij is daar min of meer 1,5 maand aan het lijntje gehouden met de belofte op een hoger salaris maar uiteindelijk toch weer ingetrokken is, en daarna is weg gepest door zijn leidinggevende, (schelden en speciaal dieet eten weggooien (glutenvrij)), zijn leidinggevende heeft hem steeds eerder laten vertreken en heeft ... Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer