na
door nathalievan Sep 26, 2005 om 12:57
Geldzaken & recht

Van huurhuis naar koophuis

Vorige jaar september heb ik een koophuis gekocht. Daarvoor was het een huurhuis. De vorige huurder had schulden en is uiteindelijk met de noorderzon vertrokken. Na tekening van het contract van het koophuis ben ik tegen verschillende dingen aangelopen: bijv afgesloten van gas en electriciteit, geen kabel televisie etc...Maar nu wil ik een mobiel abonnement afsluiten, maar kan de dealer deze niet activeren aangezien mijn huisnummer op een zwarte lijst staat van mensen met schulden. Heel fijn...wat is jullie antwoord hierop om dit recht te kunnen trekken?

1019 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

wi
door wippie - Sep 26, 2005 om 13:16
260 Antwoorden / 0 Vragen
0

De vorige eigenaar of woonstichting zou voor U een verklaring moeten kunnen overleggen, dat U in dit geval geen blaam treft. De notaris waarbij de passering heeft plaatsgevonden kan dit natuurlijk ook voor U doen. Maar waarom sluit U geen abonnement af bij een ander dan het U weigerende bedrijf.

redfloor
door redfloor - Sep 26, 2005 om 18:23
166 Antwoorden / 21 Vragen
0

Natuurlijk moet je dit soort dingen ook voor de langere termijn oplossen. Voor de korte termijn is er echter een hele simpele oplossing. Sluit het abonnement af, maar geef als woonadres bijvoorbeeld het huis van je ouders door. Dan zal het wel geaccepteerd worden. Na een maand stuur je een verhuisbericht naar de provider. Zo staat de telefoon op uw naam én op uw huidige adres.


Ik heb dit zelf ook eens zo gedaan toen ik in een studentenhuis vol wanbetalers woonde.


Succes ermee,


Floor

pa
door pauline64 - Oct 7, 2005 om 00:09
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je kan met je nieuwe koopkontact laten zien dat jij de nieuwe koper bent op dit adres. Dit moeten ze accepteren, doen ze dit niet kun je dreigen met de onsementenbond.


Pauline

je
door jeroenbosch - Oct 7, 2005 om 04:42
67 Antwoorden / 0 Vragen
0

http://www.financielevragen.com/krediet/BKR.htm


Groetjes JB

ma
door manege - Oct 28, 2005 om 23:00
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Het gas, electriciteit, kabel etc mogen ze volgens mij niet afsluiten, daar u een ander persoon bent en dus een ander contract. Dit heeft dus niks te maken met u. En zo geld dit volgens mij ook voor uw mobiel abonnement. Als men toets op huisnummers klopt er iets niet men controleerd normaal toch op je persoonsgegevens.


Misschien als je er niet uit komt met de electriciteit kun je misschien advies vragen bij eventueel een advocaat als je rechtsbijstand verzekerd of zoeiets. 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S
S van Homoet - Oct 6, 2024 om 20:41
Geldzaken & recht

Mag een werkgever jou laten betalen voor het tekort aan contract uren

Onze zoon heeft onlangs voor een groot en bekende dierenwinkel keten in Ede gewerkt, hij is daar min of meer 1,5 maand aan het lijntje gehouden met de belofte op een hoger salaris maar uiteindelijk toch weer ingetrokken is, en daarna is weg gepest door zijn leidinggevende, (schelden en speciaal dieet eten weggooien (glutenvrij)), zijn leidinggevende heeft hem steeds eerder laten vertreken en heeft ... Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer