vr
door vraagjes Sep 26, 2008 om 19:14
Geldzaken & recht

Vergelijken verschillende pensioenfondsen

Ik ben op zoek naar een instelling waar ik pensioen kan opbouwen. Nu zijn er nogal wat maatschappijen die aan deze behoefte voorzien. Ik kan echter nergens een site vinden waar ik de verschillende pensionfonden/ mogelijkheden duidelijk kan vergelijken. Alle vergelijkingssites eindigen met een adviseur die bij je langs komt voor 'een persoonlijk advies'. Voor ik zo iemand in huis haal, wil ik me graag eerst goed voor laten lichten.


Weet iemand misschien of er een dergelijke vergelijkingssite bestaat? En zo ja, waar kan ik deze vinden? Of hoe ik op een andere ONafhankelijke manier informatie kan krijgen?

2440 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

poltol
door poltol - Sep 26, 2008 om 19:23
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Beste vraagjes,


U heeft wellicht de zaken rond de woekerpolissen gevolgd? Dat zou u ook kunnen overkomen bij een "pensioenfonds". U komt namelijk altijd bij een verzekeringsmaatschappij uit. De fondsen zijn van werknemers die in bedrijven of bij de overheid werken. Bent u zelfstandige dan zijn er ook mogelijkheden maar dan moet u bij uw branche organisatie informeren of bij KvK. het meeste geld bouwt u echterop door elke maand een vast bedrag op een hoge rente rekening te storten. En daar niet voor uw pensioen aan komen. Reken maar eens uit wat dat opleverd met rente over rente. Niet beleggen, niet verzekeren maar sparen op hoge rente rekening. geen verborgen kosten en andere jat methodes met uw geld.


Succes, poltol

drees
door drees - Sep 26, 2008 om 19:40
26 Antwoorden / 5 Vragen
0

Even een misverstand uit de weg ruimen. Een pensioenfonds kan je niet uitkiezen. Daaraan neem je deel via de werkgever. Dit is het 2e pijler. U bent op zoek naar pensioen opbouw in de 3e pijler. Hiervoor kunt u terecht bij verzekeringsmaatschappijen.

Wat poltol zegt over sparen (het nieuwe banksparen is een optie) is in feite juist, maar bedenk dan wel dat bij overlijden en arbeidsongeschiktheid geen uitkering is. Hiervoor moeten dan weer aparte verzekeringen worden afgesloten die ook geld kosten. Een vergelijkingssite ken ik niet, wellicht die van independer. Anders gewoon offertes opvragen en die vergelijken.



poltol
door poltol - Sep 26, 2008 om 20:11
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Banksparen


Via een geblokkeerde spaarrekening of beleggingsrekening kan er gespaard worden voor pensioen en/of aflossing hypotheek.


Het spaarbedrag voor pensioen is onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting, vergelijkbaar met een lijfrenteverzekering.


De voorwaarden voor banksparen zijn ruim. Hierdoor is de regeling beschikbaar voor veel mensen met een pensioentekort. De bankspaarregeling is simpel en daardoor in de uitvoering goedkoper. Hiermee is de drempel verlaagd om te gaan sparen voor pensioen .


Verschil met 'gewoon' sparen
Op een gewone spaarrekening betaalt u vermogensbelasting boven een vrijstelling van € 20.315. U kunt dan sparen voor elk doel, en u bepaalt u zelf hoeveel en wanneer u spaart, en wanneer u het geld van de spaarrekening haalt. Bij banksparen voor het pensioen daarentegen, betaalt u belasting over het tegoed op het moment dat u het laat uitbetalen. Toch hoeft u bij het banksparen minder belasting te betalen over uw vermogen dan wanneer u het op een gewone spaarrekening heeft staan.


Vr.gr. poltol

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Feb 27, 2009 om 16:12
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Heeft u vragen over uw pensioen of wilt u er meer van weten?

Zie dan:

http://www.fnvbondgenoten.nl/dossiers/dossier_overzicht/pensioen/algemene_informatie_pensioen/landelijke_bijeenkomst/

http://a.1y.nl/s/v.php?eHp3VzRPMTlIdm9Hcm9nZEx1a1k5NkopNw==

Ook nietleden zijn welkom.

H.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer