fr
door francesco Feb 28, 2010 om 17:05
Geldzaken & recht

Vergoeding aanv.zorgverzekering voor hulpmiddelen

LS Ik had in 2009 een aanvullende zorgverzekering en op basis daarvan bij de hoortoestellen die ik aanschafte een vergoeding gekregen.Nu eist de belasting dat ik als als aftrekpost daarvoor rekening houd met de aldus verkregen vergoeding en mag ik ook niet meer de premie betaald voor de aanvullende verzekering aftrekken.Dit is onbillijk op zo'n manier had ik mij beter niet aanvullend kunnen verzekeren.

466 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Feb 28, 2010 om 17:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

............Nu eist de belasting dat ik als als aftrekpost daarvoor rekening houd met de aldus verkregen vergoeding...........

Ja, wat dacht je dan? Het is al jaren zo dat je alleen niet-vergoede hulpmiddelen en/of medicatie op mag voeren als aftrekpost. En inderdaad, de premies voor de (aanvullende) zorgverzekering zijn ook niet meer aftrekbaar.

Als je denkt dat het voordeliger voor je is om geen aanvullende verzekering meer te nemen, staat het je natuurlijk vrij dat m.i.v. januari a.s. te doen.

ve
door verwijderd - Feb 28, 2010 om 17:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

francesco

Voor elke belastingplichtige geldt, dat de premie van de aanvullende verzekering over 2009 niet meer mag worden afgetrokken en voor elke belastingplichtige geldt altijd dat je de vergoeding eerst van de aftrekpost moet aftekken.

Met vriendelijke groet, ReadAC.

ve
door verwijderd - Mar 1, 2010 om 21:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De premies voor aanvullende verzekeringen konden in voorgaande jaren ook niet effectief worden afgetrokken (soms een deel). Het totaal van de ziektekosten moest wel boven een drempel uitkomen.
En inderdaad, een vergoeding moet er altijd eerst af.
Zeer waarschijnlijk had u meer van de belasting teruggekregen als u het toestel in 2008 had aangeschaft. Toen was het resultaat van de regeling aftrek ziektekosten doorgaans (veel) gunstiger.
Overigens is er door consumentenrubrieken al diverse keren gemeld dat veel mensen aanvullende verzekeringen hebben afgesloten die ze eigenlijk niet nodig hebben.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S
S van Homoet - Oct 6, 2024 om 20:41
Geldzaken & recht

Mag een werkgever jou laten betalen voor het tekort aan contract uren

Onze zoon heeft onlangs voor een groot en bekende dierenwinkel keten in Ede gewerkt, hij is daar min of meer 1,5 maand aan het lijntje gehouden met de belofte op een hoger salaris maar uiteindelijk toch weer ingetrokken is, en daarna is weg gepest door zijn leidinggevende, (schelden en speciaal dieet eten weggooien (glutenvrij)), zijn leidinggevende heeft hem steeds eerder laten vertreken en heeft ... Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer