nw
door nwpm Oct 28, 2010 om 23:13
Geldzaken & recht

Verplichte dagdienst

Hallo, mijn partner is al 15 jaar werkzaam in ploegen. Hij heeft een contract voor 3 ploegen en bij minder drukke tijden word dit 2 ploegen.
op dit moment werken zij in 3 ploegen alhoewel het niet erg druk is maar ze verwachten dat er wat aan kan komen. In de tussentijd worden er wat mensen uitbesteed aan andere afdelingen.
Nu is dat werk in dagdienst en dat is voor de duur van 6 tot 8 weken. Dit is wel met behoud van salaris natuurlijk.
Men mocht aangeven als je daar interesse in had en er is gemeld in het groepsoverleg dat niemand tegen zijn zin in dat hoeft te doen.
Mijn partner heeft aangegeven niet in dagdienst te willen omdat dat niet uitkomt met zijn sociale leven.
Hij word nu verplicht om dit toch te doen.
Kan dat? Er blijven tenslotte mensen over in de 3-ploegendienst waarvan er zeker 1 te kennen heeft gegeven wel graag in dagdienst te willen en deze mag niet.
Mijn partner heeft afgelopen weken wel op een andere afdeling gewerkt in ploegen-dienst dus hij heeft er geen probemen mee om uitgeleend te worden maar met alleen met de werktijden.
Mijn vraag dus: In hoeverre kan het bedrijf hem hier toe dwingen en is weigering dan ook werkweigering?
Alvast bedankt voor uw antwoorden.

2847 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Oct 29, 2010 om 11:53
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Als het werk, dat jouw man normaal doet, er niet is, dan mag de baas hem inzetten waar wel werk is. En de baas beoordeelt waar dat het beste kan. Jouw man kan hooguit voorstellen aan de baas om te ruilen met een collega, maar als de baas daar niets in ziet is het einde oefening.

Als jouw man weigert in dagdienst te gaan werken, dan is dat werkweigering. Lees hier... over wat werkweigering voor gevolg kan hebben en hoe de rechter (ook in hoger beroep) daar over denkt.

Vladja



nw
door nwpm - Oct 29, 2010 om 18:06
17 Antwoorden / 26 Vragen
0

Maar het werk wat mijn partner normaal doet gaat gewoon door. Dus er is mogelijkheid in zijn eigen functie te blijven. Dus mogelijkheden genoeg om in ploegen te werken. Hij heeft alles daarbuiten juist aangepast aan zijn tijden en is met dagdienst dan nu gedwongen vrije uren op te nemen.
Maar dat kan dus inderdaad als ik u begrijp.
Alvast bedankt voor uw reactie.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer