gandhie
door gandhie Apr 21, 2009 om 10:09
Geldzaken & recht

Wet voetgangers

Mijn vraag is, dat mijn dochter tijdens oversteken van zebrapad werd door politieauto zijn doorgang geblokkerd. Omdat halverwege het voetgangers licht op rood werd. Hierop is zei aangesproken door de agent dat zei moet doorlopen naar de overkant. Tweede deel van de weg werd door de politie geblokkeerd en mijn dochter moest verder door rood licht naar de overkant lopen. Overkant wordt gezegd dat je een boete krijg geef mij je ID en hierop vraag mijn dochter van op welke artikel krijg ik het boete voordat ik mijn ID overhandig. Zover dat ik weer moet een agent je rechten eerst voorlezen opgrond van welk artikel je wordt aangehouden of boete krijg. Mag je dan hiervoor meegenomen worden naar het bureau alleen om de boete uit te schrijven alleen dat je het vraag. Mag je op het bureau als misdadiger behandeld worden. Staat voor roodlicht oversteken een artikel.


Ik denk dat hier alleen kwestie van macht misbruik is en leugens wordt verteld, als je als ouders vragen steld en leugens wordt verteld. Is het verstandig om een aangifte te doen wegens macht misbruik, onrechtmachhtig aanhouding en nog discriminatie. Deze omdat nog meer is afgespeeld op het bureau.


Hoop op goede antwoord waarmee ik wat kan.


Een bezorgde vader.

796 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 21, 2009 om 10:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@bezorgde vader,


Je kunt uiteraard een gemotiveerde klacht indienen bij de korpschef van het betreffende district. Als die jouw klacht niet fatsoenlijk wil afhandelen, dan kun je daarna een klacht over dit naar mijn mening hufterige gedrag indienen bij de Nationale Ombudsman.


Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC.

ve
door verwijderd - Apr 21, 2009 om 11:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

--c. rood licht: voetgangers mogen niet meer beginnen over te steken; reeds overstekende voetgangers moeten zo snel mogelijk doorlopen. -- De regels rond de voetganger


 


 


--Tweede deel van de weg werd door de politie geblokkeerd en mijn dochter moest verder door rood licht naar de overkant lopen. --


 


Ze had dus op middenstuk moeten blijven wachten tot het weer groen werd.


 

ve
door verwijderd - Apr 21, 2009 om 11:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bij wet is soms de verplichting geregeld dat een politieambtenaar (algemeen opsporingsambtenaar) een aanwijzing (b.v. in belang van het verkeer) kan geven, die betrokkene dient op te volgen! Dat kan zijn zoals door rood licht rijden/lopen (b.v. terplaatse is een ongeval gebeurd/gevaarlijke verkeerssituatie.


Indien aan zo'n aanwijzing niet wordt voldaan, is men in overtreding en is de politieagent bevoegd de overtreder staande of aan te houden. Aanhouden betekent overbrenging naar het politiebureau ter geleiding voor een (hulp)officier van justitie! Het tevens niet kunnen aantonen wie je bent, via de op dat moment bestaande identificatieplicht, geeft de aanhouding, overbrenging naar het bureau en voorgeleiding een extra basis/bevoegdheid voor afwerking aan het bureau.


Voordat een politieagent met het verhoor begint, heeft deze de verplichting je als verdachte mede te delen dat je niet tot antwoorden verplicht bent. Je behoeft dus op dit punt niet mee te werken aan je veroordeling. Bij een overtreding ligt het bewijs dat je daaraan onschuldig bent nagenoeg altijd bij de overtreder. Het constateren door de politieagent van de overtreding is op dat punt voldoende om van voornoemde bevoegdheden gebruik te maken.


Bij een misdrijf ligt dat anders. Het bewijs dat betrokkene het misdrijf heeft begaan. ligt bij het openbaar ministerie (politie), hetwelk later door de rechter op zijn juistheid wordt getoetst.


Bij staande of aanhouden is het als verdachte altijd verstandig om beleefd te blijven en de wettelijk gevraagde medewerking te verlenen.


Dat men in de hier beschreven situatie behandeld wordt als een misdadiger, komt bij mij niet geloofwaardig over.


Bij aanhouden (overtreding/misdrijf wordt de wet toegepast en kan men voorlopig, afhankelijk van het soort strabare feit, voorlopig 6 (zes) uren worden verhoord/opgesloten, waarbij de uren van 00.00 tot 09.00 uur niet meetellen!!!


Overigens kan men over een behandeling altijd nog een klacht indienen!!!


Tot zover mijn reactie op uw vraag


Groetend,


sterkearm

ve
door verwijderd - Apr 22, 2009 om 15:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedank voor u reactie op mijn vraag.


Ik zal alle antwoorden verzamelen en dan aktie ondernemen.


Alsnog bedankt

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer