ps
door psycho313_nl Apr 9, 2004 om 19:40
Geldzaken & recht

Wijziging prijs na bestelling over internet

Onlangs heb ik via de site van (spel)computerwinkel www.futurezone.nl een x-box spelcomputer besteld. De prijs waarvoor ik de spelcomputer in eerste instantie kocht was berust op een typefout op de site (dit is ook toegegeven).
Eenmaal de algemene voorwaarden doorgelezen werd niet gewezen op typefouten en kunnen zijn dus ook geen rechten hieruit halen.

Ik heb al enkele e-mails hierover gestuurd, maar zij zeggen simpelweg dat ze hier niks mee doen.
Bestaat er nog een mogelijkheid om alsnog de spelcomputer tegen de eerder afgesproken te krijgen of ben ik hierin kansloos?

520 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ymca_1
door ymca_1 - Apr 16, 2004 om 13:12
63 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er is een fout in de prijs gemaakt. Als eerste is het van belang of je dit naar redelijkheid en billijkheid had kunnen weten (art.6:2-2 BW) kon jij niet weten dat er een fout is gemaakt, dan heb je recht op de foutieve prijs (Het betreft namelijk gerechtvaardigd vertrouwen, (art.3:35 BW)) Mijn advies is om een brief te sturen en de foutieve prijs te vragen indien je niet kon weten dat de prijs niet klopte. Zij zijn dan verplicht om het goed voor de foutieve prijs te geven. Of het lukt is natuurlijk een tweede. Soms zegt men toch nee, en dan zou je eigenlijk een rechtzaak moeten starten, bijvoorbeeld door een no cure no pay advocaat...
Succes!

peterkm
door peterkm - Apr 20, 2004 om 14:03
76 Antwoorden / 0 Vragen
0

Let op ... voor winkels is de regel van kracht dat als je kon weten dat de prijs niet juist kan zijn (door ervaring of door vergelijking met soortgelijke producten in dezelfde winkel) dan kan de winkelier gelijk krijgen. Op internet is dit anders immers een typefout is snel gemaakt ... Zolang je nog geen geld hebt overgemaakt is er geen probleem, ervaar dit dan als een leermoment. Een jurist in de arm nemen voor een spelcomputer van een paar honderd (?) euro lijkt met wat over-the-top.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer