Pe
door Pee Tee Nov 5, 2023 om 13:10
Huishouden & energie

Als de WOZwaarde is gecorrigeerd, hoe bereken ik de nieuwe huur?

Beste


Ik heb bezwaar gemaakt tegen een veel te hoge WOZ-waarde van mijn flat. Ik kreeg na bijna 1 jaar gelijk: de WOZ daalde met 26.000 euro.


De WOZ waarde bepaalt voor max 33% de huur maar hoe bereken ik dat?  De huur is 597,50 all-in

2226 4 Rapporteer
Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Nov 5, 2023 om 14:50
2071 Antwoorden / Vragen
0

Kunt u dat niet aan uw verhuurder overlaten? Moet u ze sowieso niet een signaal geven dat ze uw huur op basis van nieuwe gegevens moeten berekenen?

Iv
door Ivo W - Nov 6, 2023 om 07:38
730 Antwoorden / Vragen
1

Om te beginnen zal die all-in huur gesplitst moeten worden in kale huur en servicekosten/diensten. Voor die servicekosten en diensten moet de verhuurder jaarlijks een afrekening sturen op basis van de werkelijk gemaakte kosten en het verschil tussen de voorschotten en werkelijke kosten met u verrekenen (dus soms krijgt u geld terug, soms moet u bijbetalen). 

Pas daarna kan er een berekening gemaakt worden of de kale huurprijs passend is bij het aantal punten wat uw woning volgens het woning waarderingsstelsel krijgt.

mo
door mof - Nov 6, 2023 om 12:43
3619 Antwoorden / 3 Vragen
1

Als huurder bent u niet WOZ plichtig. Als u een nette verhuurder heeft kunt u ws wel de huur wat omlaag krijgen, maar bij een huur van 597,50 €, dat is onder de vrije sector grens, lijkt me dit vrij onmogelijk. Dan moet de verhuurder eerst duidelijk maken welk percentage afhangt van de WOZ, dat percentage vermenigvuldigd met het percentage dat de WOZ omlaag is gegaan zou eventueel bekeken kunnen worden als huurvermindereing. Maar bij csociale huur wordt dit ws in andere zaken (onderhoud etc.,) geinvesteerd. Ik denk wel dat de verhuurder blij is met uw actie want deze hoeft nu minder af te dragen aan de gemeente.

Co
door Cor0789 - Nov 7, 2023 om 18:48
27 Antwoorden / 5 Vragen
0

De maximale huurprijs kun je zelf eenvoudig checken op de website van de huurcommissie. Maak een proefberekening van de maximale huurprijs.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Pe
Pedro Harmsen - May 3, 2024 om 17:16
Garantie & verzekeringen

Niet geïndexeerde begrafenisverzekering

Onlangs ontdekt: heb een begraf.verzek. van €908 (=2000 gulden) Stopgezet per 1-9-1970. Dus destijds door ouders bijeen gespaard met zuur verdiende centjes. De afgelopen 54! jaar hebben de diverse verzekeringsmaatschappijen hier gigantisch geld mee verdiend. Zie ik daar helemaal niets van terug? Allemaal misschien volgens de regeltjes, maar t blijft bizar! Is daar nog iets aan te doen, want ik v ... Lees meer

jd
jdbeste1 - May 4, 2024 om 21:07
Vrije tijd & tuin
TrackR app voor android

TrackR app voor android

Ik heb een TrackR tracker hier maar de bijhorende android app werkt niet meer. Is er iemand die hier een alternatieve app voor weet? Lees meer