melyanna
door melyanna Apr 28, 2008 om 15:54
Huishouden & energie

Ammoniaklucht weg?

We zijn pas verhuisd. Dat brengt stress met zich mee, niet alleen voor ons, maar ook voor onze huisdieren. De honden passen zich snel aan, alleen onze (oude) kat heeft hier moeite mee.


Probleem is nu dat ze met enige regelmaat buiten de kattenbak plast. We proberen dat tegen te gaan, maar er gebeurt nog af en toe een ongelukje. Vervelend daarbij is dat de geur van kattenpies zo doordringend is. Sommige dingen, zoals ons leren bankstel, kun je niet uitwassen...


Weet iemand een simpel middel om de geur van ammoniak weg te krijgen? Ik heb het al geprobeerd met de reguliere schoonmaakmiddelen, waaronder schoonmaakazijn. Maar de lucht is er nog steeds.

19101 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 28, 2008 om 16:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ammoniak ( gas dus ) is weg te krijgen door goed te luchten


Ik verwacht dat in de urine van de kat ammoniumverbinding zit welke vrijkomt als u er met azijnzuur mee gaat bewerken. Hier onstaat ammoniak (gas) U zal in elk gevaal geen zure middellen meer moeten gebruiken omdat dan ammoniak(gas) ontstaat en zo het probleem niet oplost.


Zelf denk ik dat gewoon normaal water het beste ismet eventueel een beetje schoonmaakmiddel ( andy o.i.d. ) Die middellen zijn meestal basisch van aard en zo kan u die ammoniaklucht niet krijgen.


Het voordeel is dat het wel lekker gaat ruiken en de urinelucht weg is


labswans

ve
door verwijderd - Apr 28, 2008 om 16:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De verbindingen ammonium/ammoniak staan in een bepaalde verhouding tot elkaar.
Deze verhouding hangt af van de hoogte van de pH-waarde van het water. Hoe lager de pH-waarde, hoe groter het deel ammonium en omgekeerd; hoe hoger de pH-waarde, hoe groter het deel ammoniak.

ve
door verwijderd - Apr 28, 2008 om 18:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag melyanna,


Zoek eens via deze site:


TipsOmUrineluchtKatTeVerwijderen


Sukses en vriendelijke groet, Read3.

ve
door verwijderd - Apr 30, 2008 om 08:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je koopt bij de dierenwinkel een spuitflacon Beau Beau geurweg.


Dit werkt prima op allerlei materialen.

ve
door verwijderd - Apr 30, 2008 om 09:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Melyana,


Kijk eens op deze website: http://www.ecodor-geurbestrijding.nl/


Het helpt echt!


 


succes


Mieke

ve
door verwijderd - Apr 30, 2008 om 10:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Met een sopje van Biotex (groen). Op de bank wel even op onopvallende plaats testen. Daarna kun je overtollig zeep met natte doek weghalen.

ve
door verwijderd - Apr 30, 2008 om 10:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Biotex neutraliseert de geur heel goed. En het gaat er niet alleen om dat wij die geur niet meer ruiken, het allerbelangrijkst is dat de poes het niet meer ruikt, anders valt hij of zij in herhaling. Met alle andere middelen ruiken wij de geur niet meer, maar de poes nog wel! Succes.

ve
door verwijderd - Apr 30, 2008 om 13:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn katten hebben last van blaasgruis en oen het ook wel eens naast de kattebak, totdat ik een tip kreeg om valeriaan druppels te gebruiken. Sindsdien haast geen last meer,

ve
door verwijderd - Apr 30, 2008 om 14:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

urinelucht van de kat (en andere geurtjes) zijn weg te krijgen met dettol (verdunnen met water). Te verkrijgen bij de drogist.

ve
door verwijderd - May 1, 2008 om 22:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je kunt alle middelen proberen, maar na verloop van tijd komt de geur toch weer terug.


ve
door verwijderd - Jul 4, 2011 om 18:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ikzelf heb 3 katten en maak alles schoon met Bio-stalfris. De katten hebben dan niet meer de neiging om op ongeoorloffde plaatsen hun behoefte achter te laten maar gebruiken wel de kattenbak.


Te bestellen bij www.stalfris.nl


 


Succes


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Nick714
Nick714 - Sep 20, 2024 om 13:14
Computers & telefonie

Mag KPN spotify in rekening blijven brengen en niet opzeggen?

Destijds bij het afsluiten van mijn abonnement gratis Spotify erbij gekregen. Na verloop van tijd werd dit betaald, want het was geen onderdeel meer van het abonnement. Prima! Echter, bleek dat het abonnement er om de zoveel tijd uitlag en kwamen de reclames van een gratis abonement steeds weer voorbij. Uiteindelijk dit dus opgezegd en een direct abonnement gepakt bij spotify. Helaas bleek dat KPN ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer