fr
door francesco Oct 25, 2010 om 17:30
Huishouden & energie

Anti slakken

In de huiskamer en op het terras met openslaande deuren daarmede verbonden bevinden zich regelmatig enigszins lichtgevende sporen.Kunnen die van slakken komen?Ik begrijp niet hoe die in de huiskamer kunnen komen.In deze tijd van het jaar gaan die maar weinig open.Kunnen slakken door hele kleine kiertjes komen?Hoe kan ik van dit ongedierte afkomen?Wie weet hier meer over?

1810 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kiran
door kiran - Oct 25, 2010 om 19:34
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@francesco

Ik denk dat we het hier over naaktslakken hebben. Dit jaar waren er in mijn tuin maar enkele te vinden, andere jaren kan je erover struikelen. Ook vind ik een enkel keertje een spoor in huis, in de hal.

In de hal zijn ze niet terug te vinden, ik denk dat ze onder de drempel van buiten naar binnen glippen en weer terug. Nooit verder iets in huis gevonden.

Wat kan je eraan doen:
Wat niet te zien is? Geen idee, heb je ze in de tuin? Ik verzamel ze in een emmer en kieper het een heel eind verder weer om. Mijn buurman echter, die gooit er zout over .... dan worden het vieze snotdingen!

Ik zou zeggen: als je ze ziet, verzamelen en opzouten inplaats van inzouten.
Maar ja, moet je ze wel kunnen zien. Maar geen nood, naaktslakken zijn van tijdelijke aard. Zo zijn ze er, en zo zijn ze weer weg.

In huis is natuurlijk niet prettig, in je tuin vreten ze de wortels van je planten aan. EN uit ervaring weet ik: ze lusten graag konijnenvoer. Brengen het konijn ook weleens een bezoekje .... Dus als je ze wil lokken?

mhofman
door mhofman - Oct 25, 2010 om 19:52
530 Antwoorden / 93 Vragen
0

Als het slakken zijn en je ze niet ziet,een diep bord met bier erin.Dan weet je of het slakken zijn want ze lusten erwel pap van.Niet leuk maar werkt wel.

vl
door vlinder4321 - Oct 25, 2010 om 20:15
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er zijn speciale milieu vriendelijke korrels en slakkenvriendelijke korrels, Die strooi je buiten bij bijvoorbeeld de voordeur, dat vinden de slakken dan stinken en dan komen ze niet naar binnen.........Alleen moet je steeds opnieuw strooien als het geregend heeft. Bij tuincentrum en soms bij bouwmarkt te koop

Zout strooien is heel zielig, slakken sterven dan pijnlijke dood. Succes

govert van dijk
door govert van dijk - Nov 5, 2010 om 19:36
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb je hier iets aan?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

aj
ajay - May 29, 2024 om 09:27
Huishouden & energie
Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Onze buren hebben lekkage in de nok van hun huis. Volgens hen komt dit water via onze schoorsteen.
Nu heb ik een appje gekregen waarin de buren mij vragen om hier wat aan te laten doen omdat het onze schoorsteen is.
Maar wie is nu verantwoordelijk. Zou de lekkage via mijn schoorsteen kunnen komen? Slecht voegwerk.
Of moeten de buren dit oplossen? Loodslabben van hun dak? Lees meer