do
door dolphino Sep 21, 2005 om 21:28
Huishouden & energie

Beschadigingen in kunststof kozijnen; welk bedrag achterhouden?

Hoi,


Ik weet niet of er al een soortgelijke vraag staat, ik heb gezocht, maar kon het niet vinden.


Wat is een redelijk percentage om achter te houden als er bij alle geplaatste kunststof kozijnen beschadigingen cq krassen zitten die nog weggewerkt moeten worden? Is 10% redelijk?


Neem ik een risico voor bijvoorbeeld een zaak middels rechtsbijstand als ik die 10% achterhoud? Dat zij dan niets kunnen doen omdat ik te veel heb betaald?


Alvast bedankt voor de spoedige reactie.


ps. Weet iemand de geldende norm voor krassen (bijvoorbeeld dat er pas iets aan gedaan hoeft te worden als het vanaf een bepaalde afstand (hoeveel?) gezien kan worden?


 


 

4311 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

cassandra_1
door cassandra_1 - Sep 21, 2005 om 21:51
117 Antwoorden / 1 Vragen
0

Rechtsbijstand staat hier los van. Wanneer een levering niet voldoet aan de daaraan redelijkerwijs te stellen eisen en de leverancier weigert medewerking, dan kunt u altijd de rechtsbijstand inschakelen, ook wanneer u alles al betaald hebt.


De vraag is echter hoe erg het is met de krassen. Zelf hebben wij ook kunststof kozijnen, en wanneer daar de zon in een bepaalde hoek op schijnt zie je altijd een soort vegen die op krassen lijken. Zijn het echt krassen die onmiddellijk opvallen wanneer je langs het raam loopt of moet je goed kijken om ze te zien? In het eerste geval is het inderdaad schade die hersteld moet worden.


U zou eens kunnen gaan kijken bij andere woningen met kunststof kozijnen; dan kunt u misschien beter beoordelen hoe ernstig het in uw situatie is.


Ik denk niet dat er een percentage voor staat wat u zou moeten inhouden; als er afspraken gemaakt worden over bijwerken, zorg dan in elk geval dat u een zodanig groot bedrag achterhoudt dat het voor het bedrijf de moeite is om het af te komen werken. Voor € 500,00 zal het bedrijf eerder geneigd zijn het erbij te laten dan voor € 2.000.

do
door dolphino - Sep 21, 2005 om 21:57
18 Antwoorden / 4 Vragen
0

@Cassandra


Bedankt voor je reactie. Het zijn echt beschadigingen (deuken en krassen), niet de krassen die door lichtinval zichtbaar worden (maw die in het materiaal zitten).


Het bedrijf wil het gaan oplossen en geeft ons aan 10% achter te houden. Wij hebben alleen een percentage betaald bij aanvang. Hierna hebben wij niets meer voldaan, mede omdat er nog een aantal bijkomende dingen geleverd moesten worden. Ik neem aan dat ik nu wel moet gaan betalen voor de geplaatste kozijnen, met beschadigingen.


Nee, het is geen bedrag van é 500,00. Maar met minimaal é 2.000,00 moet ik een eind kunnen komen om door anderen de beschadigingen weg te kunnen laten werken als dit bedrijf het toch niet naar behoren doet? Ik heb totaal geen verstand van de verhouding in geld tot de beschadigingen.

user123
door user123 - Sep 21, 2005 om 23:28
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

U mag een bedrag achterhouden wat in verhouding staat tot de beschadigingen die u meent te hebben. U moet dit in redelijkheid bepalen. Voor een klein krasje een fors bedrag achterhouden kan niet, u mag dan terecht rekenen op een incassobureau.

Dat u niet kan bepalen wat de reparatiekosten zullen zijn is logisch, maar u kunt wel een redelijke schatting maken van de waardevermindering. Alles hangt samen met uw verwachtingen van het bedrijf wat u heeft ingeschakeld. Maakt het de indruk dat het netjes afspraken nakomt of is het "de kozijnenconcurrent" ?

do
door dolphino - Sep 22, 2005 om 08:47
18 Antwoorden / 4 Vragen
0

@user123


Bedankt voor je reactie. Ik ben ook wel bereid tot betalen, maar wist het echt niet in te schatten hoeveel ik achter kon houden. Daarnaast is de situatie zo dat er nog een aantal bestelde zaken gemonteerd moeten worden (zoals rolluiken, zonwering, horren, etc). Daarom heb ik hierna niets meer betaald. Mede omdat de communicatie van hun kant erg moeizaam verloopt. Geen duidelijke informatie omtrent de verwachting dat deze zaken gemonteerd gaan worden. Deze zaken waren in de overeenkomst opgenomen en betaling diende na montage plaats te vinden. Aangezien dus de gehele montage nog niet af was is betaling tot zover achterwege gebleven.


De hoop is er wel dat het bedrijf de mankementen gaat herstellen. Het is wel een bedrijf aangesloten bij Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie. De vorige beantwoorder gaf een redelijk bedrag aan, ik denk dat ik dat maar ga aanhouden.

do
door dolphino - Sep 22, 2005 om 08:49
18 Antwoorden / 4 Vragen
0

In mijn antwoord aan user123 bedoel ik de verwachting van de termijn waarop zaken gemonteerd gaan worden.


Sorry voor mijn onduidelijke zin

user123
door user123 - Sep 22, 2005 om 18:38
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het is me duidelijk :-)

Succes met de afhandeling.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

aj
ajay - May 29, 2024 om 09:27
Huishouden & energie
Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Onze buren hebben lekkage in de nok van hun huis. Volgens hen komt dit water via onze schoorsteen.
Nu heb ik een appje gekregen waarin de buren mij vragen om hier wat aan te laten doen omdat het onze schoorsteen is.
Maar wie is nu verantwoordelijk. Zou de lekkage via mijn schoorsteen kunnen komen? Slecht voegwerk.
Of moeten de buren dit oplossen? Loodslabben van hun dak? Lees meer

Si
Sita B - May 31, 2024 om 20:42
Geldzaken & recht

Mijn ex-man is in 2014 overleden en ik moet nog steeds zijn schuld betalen omdat

Omdat sociale dienst van Den Haag ze dat ik moet betalen. 9 jaar geleden betaalde ik €20 per maand. Daarna hebben ze zelf besloten dat het vedrag van €33,17 per maand moest. En nu heb ik brief van sociale dienst ontvangen dat ik vanaf juni moet €80 per maand moest betalen. 

terwijl niet mijn schuld is waarom moet ik betalen. En hij had recht op bijstand en kreeg zo'n €200 per maand 

Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer