sc
door schen939 Jul 26, 2009 om 17:29
Huishouden & energie

Bestelling annuleren

Ik zag een aantrekkelijke advertentie van een airco op het internet. Na een interesse email van mij was er meteen iemand bij mij op bezoek om te kijken waar een airco geplaatst zou kunnen worden. Mondeling vond ik het aangeboden model wel wat en zou een schriftelijke email hierover ontvangen. Ik ontving daarna een email dat het model dat hij aanbood ik tevreden mee zou zijn en of ik dit mailtje maar even wilde confermeren. Dat heb ik dus gedaan en weer afgewacht en  vond het daarna nog te lang duren en ben naar de persoon zijn adres gegaan denkende dat ik met een firma te doen had. Echter dit was een particulier huis, met een man die per email zijn airco's besteld en had een mailtje op zijn computer van een engelse firma waar de airco vandaan zou komen. 6 juli ben ik hiermee dus begonnen en heb ik nog niets ontvangen. Nu heb ik hem een mailtje gestuurd waarin ik afzie van de koop van de door hem aangeboden airco. Ik meldde in dit mailtje dat ik de 14 dagen bedenktijd die er ooit door de regering bedongen was in acht nam.


In hoeverre kan ik  hier kwaad mee?

436 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jul 26, 2009 om 17:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

--dat ik de 14 dagen bedenktijd die er ooit door de regering bedongen was in acht nam--


Denk niet dat die vlieger bij particulier opgaat en bovendien was het niet echt een internetaankoop, hij is bij je op bezoek geweest (op jouw verzoek) en er zijn toen duidelijke afspraken gemaakt waarmee je accoord bent gegaan. Koop=dan Koop.


Heb je al betaald ? Als hij het speciaal besteld voor jou uit engeland is het wellicht afhankelijk van het feit of hij het daar kan annuleren anders zit hij ermee is z`n maag.


Heeft hij gereageerd op jou annuleringsmail ?

ve
door verwijderd - Jul 26, 2009 om 17:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag schen939,


Toch is het niet helemaal uitgesloten dat dit een consumentenkoop is. In dat geval (K.O.A.) had je na het ontvangst van het e-mailtje het recht om binnen 7 werkdagen de koop te annuleren. Dan moet die annuleringstermijn van 7 werkdagen wél in de e-mail vermeld staan. Als dat NIET in de e-mail vermeld staat, dan heb je zelfs wettelijk het recht om binnen 3 maanden de koop te ontbinden. Nogmaals,...............indien hier sprake is van een koopovereenkomst tussen een consument en een professionele verkoper (hij zou immers ingeschreven kunnen staan bij de KvK).


Met vriendelijke groet, ReadAC.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ta
tarwe15 - Jul 1, 2024 om 10:55
Computers & telefonie

Smartphone APPS werken niet

Heb een Poco x3 van 35 mnd oud. 
Sinds kort openen  enkele APPS niet. 
Moet tel herstarten dan probleem  verholpen (tijdelijk) 
Heb op advies fabrikant de Mi versie opnw gedownload. Hielp niet. Cache van app verwijderd. Hele toestel terug  gezet  nr fabrieksinstellingen en opnw geïnstalleerd. Probleem blijft bij v.n mail app en bank app zich voordoen. 
Hoe los ik dit o ... Lees meer

Lo
Lodep - Jul 1, 2024 om 14:07
Huishouden & energie

Airco unit defect binnen garantie periode, onderdelen levering duurt lang

Bijna twee jaar geleden heb ik een airco set gekocht. Recentelijk is gebleken dat de buiten unit defect is. Deze heb ik terug gebracht naar waar ik heb gekocht heb, waar na twee weken de bevestiging kwam dat deze inderdaad twee defecte printplaten en een defecte compressor pomp had.
Toen kwam het slechte nieuws; de onderdelen bleken (erg) lange levertijd te hebben, weken tot waarschijnlijk m ... Lees meer

Re
ReneeVV - Jul 1, 2024 om 10:53
Geldzaken & recht
Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Toen ik in deze huurwoning kwam in 2020 zat er melk-witte folie op de ramen beneden. Mij is toen niet gemeld dat die folie een probleem zou kunnen vormen, noch is mij verzocht die verwijderen. Ik woon pal aan de straat dus ik vond het zelf wel prettig om die privacy te hebben van de folie.   Begin 2024 begon de folie los te laten, dus ik besloot op eigen kosten deze te vervangen met nieuwe raam ... Lees meer