joe
door joe Feb 27, 2011 om 15:56
Huishouden & energie

Cilit Bang: vlekken op tegelvloer

Ik heb Cilit Bang gebruikt op een tegelvloer. Ook al heb ik meteen erna gesopt, het kwaad was al geschied: doffe vlekken.
Een beetje dom, dat wel.
Wat kan ik nog doen om de schade te herstellen?

28779 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Feb 27, 2011 om 16:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Helaas, ik weet het ook niet. Ik had hetzelfde met de wandtegels boven het fornuis in de keuken. Ik spuit het erop (per ongeluk niet anti vet maar anti kalk) binnen 10 seconden er weer afgeveegd. Is nooit meer goed gekomen met die tegels.
(gedeelde smart is halve smart :) )

ve
door verwijderd - Feb 27, 2011 om 16:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Cilit Bang is een agressief goedje met ingrediënten zoals Fosforzuur en Sulfaminezuur
Voor sommige stenen vloeren is dit een oplosmiddel.
Als de tegels niet voorzien zijn van een glazuurlaag ets je de vloer.
Dit is permanente schade.
Een middel met een waslaag zou het eventueel tijdelijk kunnen camoufleren.

ve
door verwijderd - Feb 27, 2011 om 17:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

joe

Advies: vraag het ook een bij een tegelvloeren bedrijf.

ReadAC

ve
door verwijderd - Feb 28, 2011 om 13:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik kan niet zien wat voor tegels je hebt, maar probeer eens met een sopje van groenezeep succes

d.bierdrager

ve
door verwijderd - Feb 28, 2011 om 13:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is echt zooi, dat "schoonmaakmiddel". Het enige dat je kunt doen, als je de vloer niet wilt vervangen, is de hele vloer ermee doen en dan goed naspoelen. Daarna kun je HG gebruiken om een beschermlaag aan te brengen.
Dit spul (weet zo gauw het type niet) wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld marmeren vloeren op te pimpen en vuilafstotend te maken. Het werkt echt heel goed. Moet je maar even op hun site kijken, of in de winkel.
Succes.

ve
door verwijderd - Feb 28, 2011 om 13:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

zo heb ik dat spul gebruikt voor de douche. Tegeltjes aan de muren ingespoten, met een sponsje ff goed ingewreven, daarna vloertje ook en toen alles met de douchekop weer afgespoeld. Ehh ja, ook gebleekte vlekken op het vloertje. Zijn nog de originele tegels van toen het huis gebouwd is volgens mij, dus kennelijk kan je dat spul niet gebruiken op oude tegels?
De variant voor het gasfornhuis enzo vind ik overigens geweldig.

Nummer gebeld op de achterkant van de verpakking. Paarse flacon met roze spray (gekocht bij Action) zit niet standaard in NL assortiment (ookal is NL wel de eerstgenoemde taal op de verpakking). Het advies was dus sowieso om de oranje verpakking te gebruiken (minder agressief) en wist niet hoe die vlekken aangepakt konden worden, wellicht navragen bij een tegelzetter, die weet het vast wel.

ve
door verwijderd - Feb 28, 2011 om 13:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

En nu verwacht ik dat de redactie in de benen klimt, en refereert aan de reclamespots die momenteel uitgezonden worden van dit want product. Een bijna ziekelijk vrolijke man spuit zo'n beetje zijn hele leefwereld onder die troep.

Kortom: die reclame is ronduit en onomstotelijk misleidend.

ve
door verwijderd - Feb 28, 2011 om 14:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een heel probaat schoonmaakmiddel is gewone zachte zeep (ook wel groene zeep genoemd) met een scheutje ammoniak. Dit gebruik ik al mijn hele leven en vroeger bij ons thuis werd dat ook gebruikt om buiten te boenen(op het schip waarop ik voer)De groene zeep legt een dun beschermingslaagje over alles waarvoor je het hebt gebruikt en maakt ook nog eens, in samenwerking met die ammonia, heel goed schoon!!!!
Wij hadden 2 jaar geleden een brandje in de caravan, was snel geblust, maar een laag roet overal op.
Van alles geprobeerd om het schoon te maken, zelfs Cillet Bang, maar niets hielp en maakte goed schoon. Ik heb toen uiteindelijk maar weer groene zeep genomen met ammonia en het vloog eraf. Zelfs bij de dealer zeiden ze dat ik hem nooit meer schoon kon krijgen. Echter toch gelukt en de brandlucht was er ook gelijk uit!

ve
door verwijderd - Feb 28, 2011 om 16:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

sinds kort is er een polijstmiddel op de markt van HG, marmer kristallisator. het werkt op kalkhoudende natuursteen. het werkt prima, brengt echt de glans weer terug.
er bestaat ook nog zoiets als "witte steen" , ook een polijsmiddeltje, maar werkt niet op marmer.
succes

ve
door verwijderd - Mar 4, 2011 om 11:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ga het HG-middeltje proberen, dat lijkt me in mijn situatie het beste.
Bedankt allemaal en in het bijzonder carry58

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer