Ma
door Maverick49 Jan 5, 2023 om 22:03
Huishouden & energie

De € 190,= energietoeslag over dec. 2022 nog niet ontvangen. Wat kan ik doen?

Ik heb van Delta Energie de energietoeslag van € 190,= over december 2022 nog steeds niet ontvangen.
Ook de jaarafrekening van het op 5 december 2022 afgelopen vaste contract wordt niet opgesteld en aan mij overlegd. Krijg echt geld terug..
Ondanks mails en telefonisch contact met Delta gebeurd er nog steeds niets.
Ben door deze laksheid van Delta inmiddels overgestapt naar een andere energieleverancier.
Iemand een idee wat ik zou kunnen doen??

1576 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Jan 5, 2023 om 22:24
2071 Antwoorden / Vragen
1

Dus u belt met Delta, Hoi.met Mavarick uit Ons Dorp, misschien een rare vraag maar ik heb mijn eindafrekening nog niet van jullie gehad en idem die €190 euro toeskag. Kunnen jullie misschien uitleggen wat er aan de hand is? 
Nee, dat kunnen wij niet, goede middag, klik

Als het zo gegaan is hoor ik het graag maar ik vermoed dat het toch anders is. Graag eerst het hele verhaal.

hereistom
door hereistom - Jan 5, 2023 om 22:30
736 Antwoorden / 1 Vragen
4

Allebei je vragen staan gewwon oo de site van Delta;

"

Als je al gebeld of gemaild hebt met ons en (indien nodig) je woon- of verblijfsfunctie hebt laten aanpassen, dan sta je op onze lijst. Wij gaan je dan zo snel mogelijk een e-mail of brief sturen met meer informatie en betalen je ook zo snel mogelijk uit. Helaas kunnen we geen datum van uitbetaling noemen, maar het heeft bij ons de hoogste prioriteit."

M2
door M2022 - Jan 5, 2023 om 22:37
33 Antwoorden / 3 Vragen
1

Net als Henkdezevende ben ik ook wel nieuwsgierig naar wat extra informatie. Delta geeft aan eind november en eind december deze compensatie uit te betalen. Heeft u de 190 euro van november wel gewoon ontvangen? En (per) wanneer heeft u bjj hen opgezegd? Als er in december ook nog een eindafrekening gemaakt moet worden voor de opzegging, dan kan het misschien zijn dat ze dat allemaal tegelijk afrekenen?

marita5
door marita5 - Jan 6, 2023 om 08:47
11519 Antwoorden / 15 Vragen
2

Hallo Maverick49 , 

Ook is het niet aannemelijk dat je geld later dan januari op je rekening staat. "De tegemoetkoming moet ten laatste 30 dagen nadat de subsidie verleend is, uitbetaald worden", schrijft het ministerie. "Energieleveranciers moeten dus uiterlijk eind december de tegemoetkoming voor november verrekend hebben en eind januari uiterlijk de tegemoetkoming voor december."

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jan 6, 2023 om 10:30
16865 Antwoorden / 202 Vragen
0

Mijn antwoord: de maand januari is eerst 1 week oud. Indien u na 31 januari nog niets zou hebben ontvangen is het zinvol om dit te melden bij de o.a. 'Energiewaakhond' de ACM www.consuwijzer.nl waar men dan mogelijk handhavend kan optreden.

Ik sluit niet uit dat juist het feit dat u inmiddels bent overgstapt naar een andere leverancier (ook) de oorzaak is van deze vertraging resp. het nog niet uitbetaald hebben gekregen. Mijn leverancier heeft de € 190,0 in mindering gebracht op mijn maandelijkse voorschotnota.

Daarbij ook mijn vraag of er niet meer aan de hand isdat reden is geweest voor het overstappen.

Ma
door Maverick49 - Mar 10, 2023 om 14:28
10 Antwoorden / 2 Vragen
1

Bedankt voor jullie reacties. De een behulpzaam, de ander zinloos en overbodig. (HenkdeZevende).
Inmiddels is de energiepremie, die in december had moeten worden uitgekeeerd, begin maart eindelijk overgemaakt.
Succes iedereen en blijf behulpzaam en niet irritant.

ro
door ronny530 - Mar 10, 2023 om 15:33
2785 Antwoorden / 41 Vragen
0

Goed voor u dat u alsnog die 190 euro heeft ontvangen maar heel eerlijk was u in de vraagstelling ook niet echt duidelijk omdat de jaarafrekening op 5 december nog niet in uw bezit was. De standen zijn op 5 december opgenomen en toen was de compensatie over december door de meeste energieleveranciers nog niet uitbetaald en kon Delta energie er voor kiezen die compensatie op de jaar rekening in mindering te brengen. Zo te lezen heeft u uit frustratie het contract met Delta Energie opgezegd en dat maakt dat die compensatie betaling ook vertraging oploopt. Uw laatste bericht met het verwijt naar mensen die u willen helpen en terecht vragen om meer informatie is in mijn optiek ongepast omdat uit ongeduldigheid het energiecontract van Delta Energie heeft opgezegd. Met excuus u heeft zelf deze situatie veroorzaakt en dan bent u ook verantwoordelijk voor de gevolgen die ze met zich mee brengen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ke
Kees Velker - May 3, 2024 om 17:47
Auto & vervoer
Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Dure EV gekocht. Audi RS Etron GT, Leuke auto, maar veel problemen. Na problemen met de verwarming (in de winter viel de verwarming uit, helaas geen verwarming, handschoenen aan om zonder bevroren vingers te sturen) nu recent drie keer achter elkaar is de auto volledig stilgevallen. Tijdens het inhalen op de snelweg tijdens de drukke avondspits, viel de auto gewoon volledig uit. Via gevaarlijke ma ... Lees meer

Pe
Pedro Harmsen - May 3, 2024 om 17:16
Garantie & verzekeringen

Niet geïndexeerde begrafenisverzekering

Onlangs ontdekt: heb een begraf.verzek. van €908 (=2000 gulden) Stopgezet per 1-9-1970. Dus destijds door ouders bijeen gespaard met zuur verdiende centjes. De afgelopen 54! jaar hebben de diverse verzekeringsmaatschappijen hier gigantisch geld mee verdiend. Zie ik daar helemaal niets van terug? Allemaal misschien volgens de regeltjes, maar t blijft bizar! Is daar nog iets aan te doen, want ik v ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer