sn
door snlcow Feb 9, 2005 om 19:30
Huishouden & energie

Eneco ecostroom tariefverhoging ivm hoge aardgasprijzen

Eneco heeft onlangs aangekondigd ook de electriciteitstarieven per 1 januari 2005 fiks te gaan verhogen i.v.m. de hoge aardgasprijzen.


De argumentatie is: De aardgasprijzen zijn gekoppeld aan de (hoge) olieprijzen. En aardgas is nog steeds een belangrijke bron voor de opwekking van electriciteit (een aandeel van 42%).


Het vreemde is: De tariefsverhoging geldt ook voor Ecostroom klanten, d.w.z. klanten die electriciteit afnemen die 100% opgewekt wordt uit schone energie bronnen, zoals wind, water, biomassa en zon.


Ik snap dit niet zo goed. Waarom blijven de electriciteitstarieven voor Ecostroom klanten niet ongewijzigd?

613 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

diertjes
door diertjes - Feb 11, 2005 om 15:39
299 Antwoorden / 3 Vragen
0

Wanneer je kiest voor groene stroom, ecostroom of hoe al die producten ook mogen heten: de stroom die je krijgt geleverd is zeker niet voor 100% opgewekt uit schone energiebronnen. Natuurlijk staan er op diverse plekken windmolens, maar de stroom die daar vandaan komt, wordt gewoon "vermengd" met de op traditionele wijze opgewekte energie en komt dus ook terecht bij klanten die niet voor groene stroom hebben gekozen. De meerprijs die je voor groene stroom betaalt, wordt gebruikt om onderzoek te doen naar alternatieve methoden om electriciteit op te wekken. Groet, Martin

januca
door januca - Feb 11, 2005 om 16:04
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb de nieuwe tarieven van Eneco ook gezien. Ik ben er niet blij mee. Ook ik heb Ecostroom waar ik meer voor moet gaan betalen. Bijna alles van de verhogingen gaat naar de staat in de vorm van belastingverhogingen. De prijsverhoging is puur een politieke beslissing, en heeft niets met het milieu te maken.

sn
door snlcow - Feb 11, 2005 om 20:08
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Je hebt helemaal gelijk.. Ik heb op de eneco site even de nota's naast elkaar gelegd van 2004 en 2005 en de verhoging van mijn voorschotbedrag voor 'levering electriciteit' ... is maar 1.49 euro per maand en daar zit ook nog een vastrecht in (wordt inderdaad ook verhoogd), dus het valt allemaal reuze mee. Bedankt!

medewerker
door medewerker - Feb 11, 2005 om 20:09
120 Antwoorden / 2 Vragen
0

ik kan niet voor ecostroom spreken omdat ik daar niet werk.


Heeft u het daar al nagevraagd.


Of op internet nagekeken welk deel van de kosten stijgen?


Tenzij hier een medewerker van Eneco rondkijkt kan niemand deze vraag voor u beantwoorden. Een ding is sowieso zeker, de belastingen zijn gestegen en. 2. hoogst waarschijnlijk heeft uw vastrecht niets te maken met ecostroom maar gewoon elektra...


Vastrecht kan dus ook gestegen zijn.

sn
door snlcow - Feb 11, 2005 om 20:27
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ongeveer 10% van de klanten van Eneco is inmiddels al ecostroom klant. In het afgelopen jaar werd 12% van de geleverde Enerco energie met 'hernieuwbare' (=groene) bronnen opgewekt. Dat percentage mag nog wel wat omhoog.

medewerker
door medewerker - Feb 13, 2005 om 15:53
120 Antwoorden / 2 Vragen
0

Groene stroom, Groenstroom, Ecostroom...


Hoe zit dit nu precies.


Als u kiest voor groene energie dan betekent dit dat de betreffende maatschappij uw verbruik aan groene energie moet opwekken of inkopen. Als Eneco 12 % groen opwekt en 10 % klanten heeft voldoen ze dus meer dan voldoende...


Een klant die stroom afneemt krijgt exact dezelfde stroom als de buren. Het maakt niet uit wat voor contract u heeft. Belangrijk is welk percentage kiest voor groen opwekken. Nu wordt 12 % groen opgewekt door Eneco. Hebben ze echter 20 % klanten die voor groen kiest moeten ze dus meer op de groene manier opwekken. 100% van de klanten op groen en het ideaal is bereikt: Geen milieubelastende opwekkingsmethoden meer... EEn nadeel daarbij is wel dat groene energie meer kost dan grijze opwekking. Dus als heeeeel veel klanten over gaan stappen zullen de energiebedrijven niet meer een grijze prijs garantie kunnen afgeven. Het wordt dan domweg te duur.


Energiebedrijven die nu nog steeds een prijsgarantie afgeven voor groene energie (grijsprijs = groenprijs), leggen geld bij voor de groenklanten. Heel nobel, goed voor het milieu, maar er zal natuurlij een max aan zitten, willen de bedrijven dit kunnen handhaven. Het zal dus niet eeuwig doorgaan. Ooit zullen de prijzen voor groen moeten stijgen.

j_
door j_devries24 - Feb 21, 2005 om 14:53
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

De vergoeding is eraf dus betaal je meer.


Vroeger was het zo dat groen duurder was als grijs, maar door de vergoeding was het even duur.


Nu die vergoeding eraf is betaal je het volle pond

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer