Wi
door Wilmpje Aug 24, 2012 om 12:02
Huishouden & energie

Energiemeter

Ik wil de stroommeter laten ijken bij enexis,dat is ook onze netwerkbeheerder of is het beter een onafhankelijk bedrijf dat te laten doen.Wij hebben vastgesteld dat de meter 95% meer aangeeft dan wat wij verbruiken.Een elektricien heeft een 2de meter geplaatst op het netwerk voor controle. is dat legaal.De meter is van 1968.

839 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Aug 24, 2012 om 12:36
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


Hallo sem1,

Ik zou in ieder geval een paar foto's maken waarop beide meters te zien zijn (indien mogelijk). En dan met tussenpozen van een paar dagen een opname maken, zodat te zien is dat de ene meter méér verbruik registreert dan de andere meter.

En verder, als je een extern bedrijf zou inschakelen om de meter te laten ijken (los van het feit of dat zou kunnen), dan gaat je dat enkele honderden euro's kosten, ongeacht de uitslag van de ijking. Als de meter duidelijk defect is, kun je dat gerust door de netbeheerder (ik neem aan dat die de eigenaar van de meter is) laten ijken. De kosten zullen dan ook voor rekening van de netbeheerder komen.

Een eventuele correctie op eerdere nota's geschiedt dan op basis van het verbruik uit het verleden.

m.vr.gr. Freya

Wi
door Wilmpje - Aug 24, 2012 om 12:42
23 Antwoorden / 23 Vragen
0

Hallo Freya,

alvast bedankt voor de tip met de foto's maken.

freya
door freya - Aug 24, 2012 om 12:53
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


En je zou alvast contact kunnen opnemen met de netbeheerder en ze op de hoogte stellen van je bevindingen. Een verbruik van bijna 2x zoveel is niet kinderachtig. Ik neem aan dat je aan je afrekeningen kunt zien sinds wanneer dit 'probleem' speelt?
En mocht je nog geen afrekening hebben gehad, sinds het ontstaan van dit probleem, dan is het zeker zaak om snel te handelen, anders wordt je binnenkort geconfronteerd met een hele hoge bijbetaling plus een nieuw maandbedrag wat veel te hoog uitvalt.....

Freya

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

JTA
JTA - May 14, 2024 om 12:22
Huishouden & energie

Servicecontract voor warmtepompverwarming kost E 481 pj ???

Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract  heb betaald? 
Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!

Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar)
Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri ... Lees meer

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer