an
door anja82 Jan 27, 2007 om 19:04
Huishouden & energie

Gele verkleuring in bad

wij hebben sinds ruim een jaar een pergamon kleurige hoekbad van Wilux. Nu zag ik van de week tijdens het schoonmaken dat het bad verkleurd is. Het is met name in de "zithoek" verkleurd en een stukje op het rand van het bad. Het is niet helemaal egaal verkleurd ofzo en het zit onder de normale waterniveau. Het bad staat ook niet in het zonlicht.


Heeft iemand dit ook eens gehad en kan dit verholpen worden???

10856 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jan 27, 2007 om 19:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Anja,


Ik ken het verschijnsle niet persoonlijk, maar van wat ik opmaak uit je vraag, lijkt het erop dat de verkleuring te wijten is aan (zure) afscheidingsstoffen uit de huid. Het stukje op de rand van het bad, is dat toevallig op de plaats waar je je armen laat rusten of waar veel handcontract mee is?


Mvgr - B

ve
door verwijderd - Jan 27, 2007 om 19:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

de plek op de rand is niet echt een plek waar ik op lig, de plekken in het bad zitten wel in het zitgedeelte tegen de zijkant.


Is hier iets tegen te doen? Ik spoel het bad altijd na als ik heb gebadderd.

ve
door verwijderd - Jan 27, 2007 om 20:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag Anja,


Is de badkuip van kunststof of ge-emailleerd staal? Kunststof kan inderdaad verkleuren, van emaille is dat niet de bedoeling. Ik vermoed dus dat uw bad van kunststof is (acryl). Echter zelfs met kunststof is de verkleuring erg rap opgetreden. 


Ik weet niet hoeveel garantie Wilux geeft, maar de meeste topmerken geven 25 jaar garantie op kleurverandering. Het is dus raadzaam om de verkoper van uw badkuip hier eens op aan te spreken en deze een expert te laten sturen om het bad te inspecteren.


Mvgr - B

ve
door verwijderd - Jan 28, 2007 om 03:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi Anja


Een wilde gok: behandel de plekken eens met karnemelk op een schuurspons. Geen grap!


Groet, C.

ve
door verwijderd - Jan 28, 2007 om 09:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

dit ten alle tijden melden bij de leverancier en eisen dat dit verholpen word ik verwacht er geen problemen mee omdat wilux een goede reputatie heeft en graag houd!!!!!!!!!!

ve
door verwijderd - Jan 30, 2007 om 21:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik kreeg een tip van iemand om het met "gele spul van de Wibra" te proberen. Oftewel Dasty a € 1,70 ofzo, en wat denk je? Zo goed als verdwenen!!! Hopelijk blijft het weg!


In ieder geval bedankt voor jullie tips!

ve
door verwijderd - Mar 13, 2007 om 20:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gezien het bad relatief nieuw is zou ik als ik u was eerst contact opnemen met de leverancier en/of de fabrikant en even afwachten wat daar uitkomt. Foto's maken van de klacht is aan te raden zodat met bij de fabrikant/leverancier kan zien wat er bedoeld wordt met de klacht. Als er niets uit het contact komt met de laverancier/fabrikant kun je eens proberen het te reinigen met amoniak (wel eerst even afzuiging aanzetten/raam/deuropenen ivm stank.)


ik hoor graag hoe het afloopt.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer