ni
door niekenkoos Aug 12, 2005 om 18:53
Huishouden & energie

Hoeveel jaar kan Essent terug vorderen???????????

HELP?


Al 5 jaar geef ik mijn meterstanden correct door (dubbel telwerk). Maar wat ik ook doe (schrijven, bellen etc.) , Essent rekent alleen maar 1 telwerk. Uiteraard wil ik wel het verschuldigde betalen, maar na hoeveel tijd verjaart e.e.a.????? NB: Essent heeft NOOIT de meterstanden opgenomen!


Alvast bedankt!


Niek en Koos

443 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

boldymann
door boldymann - Aug 12, 2005 om 19:28
49 Antwoorden / 5 Vragen
0

Het zal na 5 jaar nog echt niet verjaard zijn!!


En je bent zelf verplicht je meterstanden door te geven Essent hoeft dit niet te doen!!!


Als je wil betelen zoals je zegt spreek dan een beteling regeling af met Essent (bedrag per maand) Daar doen ze niet moeilijk over


S6 en de groetjes Dave

en
door energie - Aug 13, 2005 om 21:29
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nou.. het zou nog wel eens mee kunnen vallen. Energiebedrijven geven in hun Algemene Voorwaarden aan hoe lang ze kunnen terugvorderen. Dit geldt zowel in uw voordeel, als in dat van het bedrijf. Over het algemeen is het zo dat u langer kunt reclameren als dat de energiebedrijven dat kunnen doen.


Ik heb even gespeurd op de site van Essent en heb de Algemene Voorwaarden gevonden. Ik ga er vanuit dat bij niet-opname hetzelfde vliegertje opgaat als bij schattingen (lijkt me in dit geval logisch). Ik zal het verhaal even overtikken :


Indien blijkt dat de meetinrichting en/of de meting niet juist zijn, stelt de netbeheerder de getransporteerde hoeveelheid elektrische energie vast aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek. Herberekening zal plaatsvinden over de periode dat de meetinrichting en/of de meting onjuist zijn geweest, doch ten hoogste over een tijdvak van vierentwintig maanden wanneer te veel berekend is en een tijdvak van achttien maanden wanneer te weinig berekend is, gerekend vanaf het moment dat de ene partij zijn twijfel over de juistheid van de meetinrichting en/of de meting aantoonbaar bij de andere partij heeft geuit. In geval van fraude zal echter herberekening over volledige periode plaatsvinden.


Ik neem aan dat je hier verder mee kunt! :)


Groet,


 


M.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S
S van Homoet - Oct 6, 2024 om 20:41
Geldzaken & recht

Mag een werkgever jou laten betalen voor het tekort aan contract uren

Onze zoon heeft onlangs voor een groot en bekende dierenwinkel keten in Ede gewerkt, hij is daar min of meer 1,5 maand aan het lijntje gehouden met de belofte op een hoger salaris maar uiteindelijk toch weer ingetrokken is, en daarna is weg gepest door zijn leidinggevende, (schelden en speciaal dieet eten weggooien (glutenvrij)), zijn leidinggevende heeft hem steeds eerder laten vertreken en heeft ... Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer