ve
door verwijderd Feb 28, 2004 om 22:20
Huishouden & energie

Hypotheek.

van iedereen hoor ik,waarom koopje niet een huis, je betaald tenslotte 450 euro huur per mnd. en die ben je kwijt,maarvoor dit bedrag krijg ik geen hypotheek,hoe zit dit?

432 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mi
door miraltje - Apr 16, 2004 om 12:54
462 Antwoorden / 0 Vragen
0

dan ga je uit van de netto hypotheeklasten.
Dat word bekend door de bruto hypotheeklast minus de voorlopigeteruggaaf van de belastingdienst.
De bruto hypotheeklast is wat je elke maand aan de bank betaald.
Wanneer je een verzoek doet bij de balastingdienst voor voorlopige teruggaaf eigen woning krijg je een bepaald bedrag rond de 15 de van de maand gestort op je rekening.
dit bedrag is afhankelijk van de hoogte en rente % van de hypotheek.
De rente die je betaald kun je aftrekken van de belasting. De belasting dienst verdeeld dit bedrag door 12 evengrote bedragen. ff een voorbeeldje ;in dit geval gaan we uit van 1200 € gedeeld door 12 = 100€ per maand wat je terug krijgt. Stel je betaalt 500€ aan hypotheek - 100€ wat je terug kreeg van de belastingdienst = 400€ netto hypotheeklast.
Ik heb het hier een beetje globaal neergezet zodat je een beetje het idee krijgt hoe het werkt.

mi
door mimi_1 - Apr 16, 2004 om 12:54
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Eric, Aanvullend op het antwoord van miraltje moet je er ook aan denken dat je wanneer je uitgaat van een bedrag van 450 euro per maand je dus in het gunstigste geval alleen nog maar je rente betaalt. Je bent dus nog niet bezig om je hypotheek af te lossen. Om daadwerkelijk voor die hypotheek in aanmerking te komen gaat de bank zowieso uit van die bruto maandlasten. Maar waarom ga je niet eens gewoon met de bank praten. Zij kunnen je precies uitleggen wanneer jij precies een hypotheek kunt krijgen en hoe hoog deze dan is. Op internet kun je ook allerlei mooie rekensommetjes vinden van verschillende hypotheekverstrekkers, maar persoonlijk vind ik deze vaak verwarrend omdat ze allemaal verschillende antwoorden geven. Iedere geldverstrekker hanteert namelijk zijn eigen 'regels'. Succes

acjzr1
door acjzr1 - Apr 16, 2004 om 12:54
295 Antwoorden / 3 Vragen
0

Beste Erik,ik krijg ook iedere keer de vraag waarom ik niet koop maar huur. Het antwoord is eenvoudig de huur voor mijn huis is betaalbaar, wanneer ik het zelfde huis wil kopen wordt het onbetaalbaar.Ik betaal nu c.a.320euro huur ,de verkoopprijs ligt rond de 165000euro.Dit wordt dus een hypotheek die veel hoger is plus het probleem dat ik dan al het ondehoud moet betalen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ma
Marduy - Sep 24, 2024 om 10:58
Auto & vervoer
Lange leveringstijd accu 3-wielscooter, is er recht op vervangend vervoer?

Lange leveringstijd accu 3-wielscooter, is er recht op vervangend vervoer?

Mijn dochter maakt gebruik van een electrische driewielscooter IVA T3 . Deze is iets meer dan twee jaar geleden nieuw aangschaft mbv een PGB. Helaas is de accu er mee opgehouden. Zij is afhankelijk van deze driewielscooter om naar haar dagbesteding te gaan. 6 weken geleden is de accu van haar scooter er mee opgehouden. Eerst waren er leverinsgsproblemen vanuit de importeur, daarna was de goede ac ... Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

ru
rugen - Sep 23, 2024 om 08:32
Garantie & verzekeringen