tm
door tmoons May 29, 2007 om 15:21
Huishouden & energie

Overlast "jongeren"

Hallo,


Ik weet niet of dit de juiste plek is om dit te plaatsen, maar wil toch een balletje opgooien. Ik (en met mij 37 andere bewoners in meer of mindere maten) heb last van jongeren die zich ophouden op de weg voor ons gebouw, naast het ophouden op de weg (in auto's of op het bankje dat er staat) willen ze zich regelmatig naar de portieken van ons gebouw verplaatsen (de portieken zijn geen openbare ruimte, dit is eigen grond en is ook als zodanig aangegeven met een tegel in de vloer waar dit op vermeld staat. )


De jongeren (variërend van 5 tot meer dan 25) houden zich voornamelijk bezig met hangen(aldan niet in de 5 auto's waarmee ze komen), roken, rommel op straat gooien (blikjes, flesjes, zakjes, peuken, etc..) tegen de bomen plassen en als er iets van gezegd wordt langzaam maar zeker steeds agressiever reageren naar de mensen die er iets van zeggen. Daarnaast wordt er regelmatig diep in de nacht gevoetbald op straat waarbij de geparkeerde wagens als veld worden gebruikt.


De politie is op de hoogte (krijgt gemiddeld een melding of 4 per week) maar doet (visueel) niets.


De jongeren worden mogelijk aangetrokken door een iets verderop gevestigde coffeeshop. (Verschillende leden van de groep maken zich regelmatig los van de groep voor een bezoek aan de shop.)


Daarnaast zijn er nog de vreemde bezoeken van "buitenstaander" die langskomen in de auto, waarbij de buitenstaander vervolgens met een van de groepsleden zich los maken van de groep om elkaar heimelijk zaken te overhandigen.


Zijn er hier meer mensen die hier problemen mee hebben, of mensen die oplossingen hebben gevonden voor dit soort problematiek?


Voor mij en andere bewoners is het een doorn in het oog dat de jongeren juist onze straat hebben gekozen om zich op te houden, zoals gezegd de dialoog is al eens aangegaan, helaas werd dit met toenemende agressie ontvangen.

436 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 29, 2007 om 16:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag tmoons,


Advies: mobiliseer de buurtgenoten en schrijf een (nette maar duidelijke) brief naar de burgemeester. Als dit niet werkt: bezet het gemeentehuis (maak er een soort ludieke actie van) en ga niet eerder weg dan dat er harde toezeggingen zijn gedaan.


Sukses, groeten, Read2.

ve
door verwijderd - May 29, 2007 om 16:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

meerdere mogelijkheden:


- een klacht indienen bij de korpschef, ik sluit niet uit dat tante en/of ome agent bang zijn om zelf klappen te krijgen


- een klacht bij de korpsbeheerder


- een informatief praatje met een plaatselijk journalist (overlast is "hot" zie o.a. de berichtgeving over het wegjagen van zakenlieden in Amsterdam)

ve
door verwijderd - May 29, 2007 om 20:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


Een gesprek bij de coffeeshop (of schrijf ze een brief namens de buurt/commisie)  wil ook nog wel eens helpen, ze zullen hun klanten dan veelal verzoeken geen overlast te veroorzaken, de coffeshops worden veelal gedoogd maar als ze overlast bezorgen wil de politie daar ook nog wel eens vervelend gaan doen ;-)


en dat heeft de eigenaar waarschijnlijk liever niet..........(klanten ook niet overigens ;-)


Succes,

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Nick714
Nick714 - Sep 20, 2024 om 13:14
Computers & telefonie

Mag KPN spotify in rekening blijven brengen en niet opzeggen?

Destijds bij het afsluiten van mijn abonnement gratis Spotify erbij gekregen. Na verloop van tijd werd dit betaald, want het was geen onderdeel meer van het abonnement. Prima! Echter, bleek dat het abonnement er om de zoveel tijd uitlag en kwamen de reclames van een gratis abonement steeds weer voorbij. Uiteindelijk dit dus opgezegd en een direct abonnement gepakt bij spotify. Helaas bleek dat KPN ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer