ma
door manege Sep 20, 2005 om 05:41
Huishouden & energie

Paardenstalling

Hoi hoi,


Het volgende probleem doet zich voor.


Ik sta met mijn paard op een pensioenstalling. Nu wil de eigenaar dat elke klant een contract tekent waarin de eigenaar melt dat hij nergens aansprakelijk voor is. Dat wil zeggen niet aansprakelijk als er bv, door broei brand zou uitbreken en jou paardkomt te overlijden, of het personeel brengt  jou paard naar de wei plots schrikt hij nu komt jou paard in gereedschap terecht die de eigenaar niet zorgvuldig heeft opgeruimd bv in een ploeg waarmee je de manegebodem gelijk maakt. Nog een voorbeeld je paard wordt gestolen omdat de eigenaar de stal onbeheerd achter laat/ niet op slot doet. Iedereen kan de stal oplopen. (je paard kan ook vergiftigd worden)


Mijn vraag is: wie kan ik in het bovengnoemde aansprakelijk stellen. Ik betaal 250,- aan stalling, dan mag ik denk ik toch verwachten dat als ik niet aanwezig ben op de stal, dat er ook niks kan gebeuren met mijn paard met bv de bovengenoemde voorbeelden. 


Is de eigenaar terecht met het stellen van een contract of is hij gewoon aansprakelijk. Wie kan mij helpen hier duidelijke wetten erbij te zoeken, zodat ik dit de eigenaar kan vertellen.


Bedankt. Groetjes.


 


 


 

1126 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

cassandra_1
door cassandra_1 - Sep 20, 2005 om 16:25
117 Antwoorden / 1 Vragen
0

Tot op zekere hoogte heeft hij gelijk. Voor ongevallen en diefstal moet je je paard zelf verzekeren. Aan de verzekering moet je ook doorgeven op welk adres je paard gestald staat. Deze verzekering dekt ook de kosten van schade aan je paard bij ongevallen op het terrein.


Anders wordt het echter wanneer het paard schade oploopt door nalatigheid van de pensionhouder. Hij moet zorgen dat het terrein en de stallen zodanig zijn ingericht dat de kans op schade zo klein mogelijk is. Het voorbeeld van de ploeg of het gereedschap is dus zeer zeker zijn verantwoordelijkheid.


Je zou het contract best kunnen ondertekenen, maar dan moet het wel worden aangevuld met de bepaling dat hij alleen niet aansprakelijk kan worden gesteld wanneer buiten zijn schuld .. enz.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S
S van Homoet - Oct 6, 2024 om 20:41
Geldzaken & recht

Mag een werkgever jou laten betalen voor het tekort aan contract uren

Onze zoon heeft onlangs voor een groot en bekende dierenwinkel keten in Ede gewerkt, hij is daar min of meer 1,5 maand aan het lijntje gehouden met de belofte op een hoger salaris maar uiteindelijk toch weer ingetrokken is, en daarna is weg gepest door zijn leidinggevende, (schelden en speciaal dieet eten weggooien (glutenvrij)), zijn leidinggevende heeft hem steeds eerder laten vertreken en heeft ... Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer