bi
door bili Jan 8, 2010 om 14:40
Huishouden & energie

Pris van 1 Kw stroom

Wie heeft ooit uitgereekend wat kost werkelijk 1 Kw stroom en 1 m3 gas
d.w.z. met alle mogelijke belastingen, kortingen,
bedankt

13572 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Jan 8, 2010 om 14:50
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo bili,

Dat is niet zo 1-2-3 te zeggen. De kWh-prijzen en de m³ gas-prijzen verschillen per leverancier. Daarnaast zijn de vaste lasten per leverancier ook verschillend en hangt het er ook nog vanaf of je een contract hebt met een variabel tarief of een vast contract voor een bepaald aantal jaren.

Ik zou zeggen, pak je laatste eindafrekening er bij en je hebt alle gegevens bij de hand die nodig zijn om het uit te kunnen rekenen. Je ziet wat je totaal betaald hebt en hoeveel kWh aan elektra en m³ gas je hebt verbruikt.

m.vr.gr. Freya

erpmessage
door erpmessage - Jan 8, 2010 om 15:00
19 Antwoorden / 2 Vragen
0

Bovendien gaat het om een moment. Zoals velen weten is de energieprijs bij uitstek continu aan fluctuaties onderhevig (dagprijs) en kortingen kunnen haast individueel worden bedongen .

wolfenjong
door wolfenjong - Jan 8, 2010 om 15:37
859 Antwoorden / 10 Vragen
0

Hallo

Ja dat is heel simpel,je telt alle kosten van gas of elektra bij elkaar op van een jaar, en deel ze door het deel van wat je aan elektra of gas verbruikt hebt.
En je krijgt het verbruik per kw of m³ in jou geval.


Succes er mee.

jpcantineau
door jpcantineau - Jan 8, 2010 om 17:02
31 Antwoorden / 0 Vragen
0

De prijs is inderdaad afhankelijk van een aantal factoren, zoals :
> vast contract, 1 tot 5 jaar lang 'n stabiele prijs voor het verbruik, de energie belasting is niet in 'n contract vast te leggen
> variabel contract, prijs kan per 6 maanden wijzigen
> leveringsgebied gas, Noord Nederland betaalt +/- 3 cent minder per m3 dan Zuid Nederland

gemiddeld kun je stellen: 1 KWh kost ongeveer € 0,235 en 1 m3 kost nu € 0,54
in 2009 was de gasprijs € 0,64 / m3 Met deze prijzen kun je globaal je energiekosten berekenen als je het verbruik weet

ki
door kilowatt - Jan 25, 2011 om 01:07
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

[edit redactie] Het plaatsen van commerciële of promotionele links is niet toegestaan op de Kassa-site.

De redactie

nb
door nbw - Jan 25, 2011 om 01:46
521 Antwoorden / 24 Vragen
0

Eerlijk vergelijken is onmogelijk voor een consument. Google wat kost een kw stroom maar eens en je komt terecht in een brei van verwarring en tegenstrijdigheid. Ja je krijgt hits met tarieven echter zijn die wel juist?Nee dus, want bel je krijg je weer een andere prijs ook al vraag je exact hetzelfde. Neem nou de consumentenbond met de tijdelijke toegang voor niet leden tot de energievergelijker. Vul je daar je gegevens in dan is via een lidmaatschap afsluiten
en overstappen altijd goedkoper. En de schreeuwige goodkoopste Nem komt pas op nummer 6. Net zo gaat het met vergelijkingssites hoe onafhankelijk ze ook pretenderen te zijn eerlijk zijn ze nooit.

Van een vrije markt is geen sprake.

rj
door rjw - Jan 25, 2011 om 07:49
3368 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=nbw schreef op dinsdag 25 jan 2011, 01:46]Eerlijk vergelijken is onmogelijk voor een consument. Google wat kost een kw stroom maar eens en je komt terecht in een brei van verwarring en tegenstrijdigheid. Ja je krijgt hits met tarieven echter zijn die wel juist?Nee dus, want bel je krijg je weer een andere prijs ook al vraag je exact hetzelfde. Neem nou de consumentenbond met de tijdelijke toegang voor niet leden tot de energievergelijker. Vul je daar je gegevens in dan is via een lidmaatschap afsluiten
en overstappen altijd goedkoper. En de schreeuwige goodkoopste Nem komt pas op nummer 6. Net zo gaat het met vergelijkingssites hoe onafhankelijk ze ook pretenderen te zijn eerlijk zijn ze nooit.

Van een vrije markt is geen sprake.

Waarom zou je gaan googlen naar prijsinformatie. Waarom niet meteen naar de websties vande energiebedrijfven. Daar staan gewoon de prijslijsten zodat je de leveranciers kan gaan vergelijken. Via google kom je vooral op schimmige site als Gaslicht.com en de site van de consumentenbond. Daar vind je alleen maar gekleurde informatie.

valerius-2
door valerius-2 - Jan 25, 2011 om 13:51
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Inderdaad zijn er ontettend veel mogelijkheden om de prijs vast te stellen.
Want u krijgt ook nog eco belasting terug.en dat telt alleen maar door tot een vast bedrag dus als u weinig gebruikt dan krijgt u toch het standaard bedrag.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer