mw
door mwillems Nov 30, 2007 om 10:36
Huishouden & energie

Spiegelkastje badkamer is los

Wij hebben boven de dubbele wastafel een 4-delige spiegelkast van het merk Schock. Nu is de linkerspiegel met 1 scharnier losgeraakt. Het andere scharnier zit nog in de spiegelkast.


Welk materiaal kan er gebruikt worden om de spiegel weer op het scharnier, dat nog in de kast zit, te plaatsen. M.a.w. welke lijm is sterk genoeg en kan tegen vochtige ruimtes?

9663 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Nov 30, 2007 om 10:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag mwillems,


In principe zou enkele druppels secondenlijm de klus moeten klaren.


Sukses, groeten, Read2.

ve
door verwijderd - Nov 30, 2007 om 11:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Er is speciale lijm in de handel voor metaal op glas, bijv. voor het lijmen van achteruitkijkspiegels op voorruiten van auto's. Vraag er eens naar bij de vakhandel. Deze kan ook tegen vochtigheid (auto's kunnen van binnen erg vochtig worden). Heb er in een ver verleden ook al eens afsluitingen van tochtraampjes mee gelijmd (die driehoekjes voorin, die je destijds nog kon open zetten).


Succes Henson

ve
door verwijderd - Nov 30, 2007 om 11:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag M. Willems,


ik zou gaan voor de 2-componentenlijm. Deze lijm is, mits goed aangebracht, soms sterker dan het materiaal zelf.


voorbeeld


Gr. Hutch

ve
door verwijderd - Nov 30, 2007 om 11:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Die link is niet geheel juist. Deze bijv. van Bison:


ve
door verwijderd - Nov 30, 2007 om 11:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

de bisoncombi is er perfect geschikt voor is ook mijn ervaring. De elders genoemde speciale glaslijm is meer geschikt voor lijmen van glas op glas. (Hoewel daar ook wel binnenachteruitkijkspiegels in auto's op autoruiten worden vastgezet.

ve
door verwijderd - Nov 30, 2007 om 18:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@gerritaltena: deze uv-lijm is speciaal geschikt voor glas op metaal en wordt hiervoor ook in de indrustrie gebruikt!  Dus de opmerking:"is meer geschikt voor glas op glas"  is niet van toepassing. Heb destijds meerdere pogingen met componenten- en secondenlijm ondernomen om  metalen tochtraamsluitingen aan de autotochtraampjes te lijmen, ze vielen er snel toch telkens af, behalve met de genoemde speciale lijm.

ve
door verwijderd - Jan 15, 2008 om 22:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor je reactie. Via de leverancier hebben we inderdaad nieuwe spiegeldeurtjes van Schock ontvangen. Inmiddels zijn van de 4 deuren er al 3 vervangen vanwege dit probleem.


ve
door verwijderd - Jan 15, 2008 om 22:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi misschien een late reactie.


Ik heb zelf ook een klant met dezelfde klacht. Ik heb hierover gebeld met Shock. Het schint een bekend probleem te zijn bij sommige series. Het beste kun je dit probleem melden bij de leverancier, die kan dan voor u hiervan melding maken bij Shock. Mijn ervaring met Shock is dat ze hiervoor zonder probleem een nieuw exemplaar leveren met scharnieren die wel goed zijn.


 


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer