tr
door traction50 Feb 22, 2008 om 17:10
Huishouden & energie

Wandtegel

Wie heeft er gebruikers ervaring omtrend het dagelijks schoonmaken van badkamer tegels, wij staan voor de keus om hoogglans of matte  structuur tegels (type Sphinx Fresco) aan te schaffen.


Met vriendelijke groet Kees

7262 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

edwardus
door edwardus - Feb 22, 2008 om 17:23
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Dat hangt denk ik vooral vsn de kleur af. In m'n badkamer hangen matte lichtbruine gemeleerde tegels waar je ongeveer niks op ziet, maar lichtgetinte glanzende tegels zie je denk ik ook niet zo veel op. Hoe donkerder de tegel (vooral glans) hoe besmettlijker, vooral i.v.m. kalk.

vladja
door vladja - Feb 22, 2008 om 17:38
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Zijn de matte structuur tegels niet helemaal spiegelglad? Of zit er een reliëf op?

Als van Sphinx de beste tegelsoort/klasse kiest, dan kan je ze zonder voeg op de muur zetten. Dat scheelt in ieder geval "vieze voegen" later.

Hebben we zelf gedaan in de badkamer en dat scheelt een hoop in vergelijking tot de oude tegels met voeg, die er eerst zaten.

Een goede tegelzetter kan dit, als je het zelf niet redt. In veel landen in Europa worden tegels zonder voeg aangebracht.

Vladja



4711
door 4711 - Feb 22, 2008 om 18:26
885 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hoewel ik weet dat vooral in Rusland vele tegels zonder voeg geplaatst worden, maar dan moet je bij veel warmte verschil tussen zomer en winter niet vreemd op kijken van spontaan knallende tegels omdat ze niet konden uitzetten, dus eerder nauwelijks zichtbare voeg van ½ mm breed en dan lijkt het zonder....

Hier ook gedaan, en kreeg veel commentaar, maar ik heb dus wel een voeg en die maak je met een kaartje karton er tussen dus geen plastic kruisjes.

Wel zie je eerder hobbels in tegelwerk dus nog netter werken en helaas is het bij mijn dus niet 100% achter het toilet!



vladja
door vladja - Feb 22, 2008 om 18:31
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Dat is te voorkomen door te tegelen in een warme badkamer. En ijskoud wordt het misschien in Rusland in een badkamer, maar hier met de centrale verwarming komt dat bijna niet meer voor.

Vladja



edwardus
door edwardus - Feb 22, 2008 om 18:31
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Hoe doe je dat dan met waterdichtheid van de muur?
Zonder voegmiddel, vooral in de badkamer, ik vat het nog niet.

vladja
door vladja - Feb 22, 2008 om 18:48
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Door strak tegen elkaar te tegelen en niet met een kartonnetje ertussen. Dan krijg je problemen. Daarna alsnog voegen om die enkele millimeter, die er hier en daar toch nog tussen zit, op te vullen.

Vladja



4711
door 4711 - Feb 22, 2008 om 19:45
885 Antwoorden / 2 Vragen
0

De tegen elkaar tegels worden de naden dus in lijm of cement gezet dus ook gevuld met deze, en zouden zo waterdicht moeten zijn, maar daarom doe ik dun karton er tussen en na 10 minuten kan het er tussenuit, voor beter drogen en later extra dun voegen dus het voeg middel moet goed dun zijn maar niet vloeibaar, en dan krijg je het wel dicht!
Brede voegen werken dus makkelijker maar ik moet wel erg goed kijken voor de vieze voegen, want ze zijn niet schoon maar moeilijker zichtbaar....



grindweg
door grindweg - Feb 22, 2008 om 20:17
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

wij hebben op alle staande delen hoog glans tegels en liggende delen mat. anders zie je iedere keer elke voet stap. van kalk heb je bij voldoende onderhoud en de goede middelen geen last. de natte cel word door ons steeds met een trekkertje gedroogd en nu na tien jaar is alles nog perfect. koop wel een goed merk tegel anders is de tollerantie te groot . dat word anders jaren je eigen ergeren. veel succes

am
door amber_1 - Mar 6, 2008 om 17:24
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

sphinx fresco tegels zijn geen gecalibreerde tegels maar met een ronde zijkant en zijn dus met geen mogelijk heid zonder voeg te zetten dit heeft niet met eerste of tweede keus te maken maar met het type tegel. sphinx fresco is een tegels die je dus met voeg moet zetten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

Ma
Marleen Robben - Sep 30, 2024 om 20:49
Winkels & webshops
Ski jas is ingescheurd,

Ski jas is ingescheurd,

Mijn kleindochter heeft een ski jas van het merk Burton, het stof is ingescheurd,( niet bij een naad, )
ze is terug geweest in de winkel, die hebben contact gehad met de leverancier,
maar die wil niets vergoeden, 
de winkel heeft nu mede gedeeld, dat zij het mag laten maken en zij dat dan terug aan haar betalen.
maar daar is niets aan te repareren, de stof is ingescheurd.  w ... Lees meer