sa
door sanne1 Mar 17, 2020 om 16:26
Huishouden & energie

Wat is beter, een vast contract of variabele leveringstarieven Essent n

Mijn 2 jarig contract loopt binnenkort af bij Essent. 
Eelctra nu € 0,23014 / kWh en Gas € 0,84745 / m3
Ik kan mijn contract verlengen of overgaan op een Variabel-Flexibele looptijd.
Wat is wijsheid????

3486 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Thijs12
door Thijs12 - Mar 17, 2020 om 16:36
540 Antwoorden / Vragen
1

Via gaslicht.com het goedkoopste 1 jarig contract zoeken met de hoogste overstapbonus. Ik doe dat al 7 jaar op rij met elk jaar een bonus van gemiddeld € 200. Vul wel je echte verbruikswaardes in.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 17, 2020 om 16:53
16858 Antwoorden / 202 Vragen
0

Opdit moment is het lijkt mij het meest zinnig om geen flexibele looptijd af te spreken omdat mijn inschatting is dat de tarieven voor vooral gas zullen stijgen.

De keuze is evenwel aan u. En let op dat als u zou overstappen naar een andere op basis van 'bonus' dat vaak toch anders uitkomt dan voorgesteld. 
Vaak is er dan toch sprake van het gegeven dat de eerder verkregen bonus toch door de werkelijke leverancier wordt geleverd. Bijv. gaslicht.com is een vergelijkingssite en dus geen leverancier: https://www.gaslicht.com/energie-informatie/goedkoopste-energieleverancier en dus niet meer dan een tussenpersoon met een daarop gebaseerd verdienmodel.

DelicieusOffZoiets
door DelicieusOffZoiets Mar 18, 2020 om 11:16
29 Antwoorden / Vragen

"En let op dat als u zou overstappen naar een andere op basis van 'bonus' dat vaak toch anders uitkomt dan voorgesteld."
Onzin. Via Gaslicht werkt het echt en krijg je de bonus zoals afsgesproken. Mits je logischerwijs contractvrij bent.
 
"Vaak is er dan toch sprake van het gegeven dat de eerder verkregen bonus toch door de werkelijke leverancier wordt geleverd."
Wat bedoel je hiermee?

heremietkreeft
door heremietkreeft Mar 18, 2020 om 11:44
16858 Antwoorden / 202 Vragen

Ik bedoel daarmee dat per saldo kan blijken dat het uiteindelijk helemaal niet goedkoper uitpakt.  Ik reageerde met deze toevoeging op de reactie met de overstap tip.  In die zin was de toevoeging als direct antwoord op de vraag overbodig omdat Ts niet aangaf te willen veranderen van leverancier.

me
door mein33 - Mar 17, 2020 om 16:54
5658 Antwoorden / 28 Vragen
0

Er zijn verschillende vergelijkingssites, vul daar uw vebruikscijfers in en zie welke aanbieding voor u de meest gunstige is.

tijger1
door tijger1 - Mar 17, 2020 om 17:12
42060 Antwoorden / 21 Vragen
1

Hangt ook nog van uw persoonlijke plannen af. Gaat u binnenkort samenwonen of emigreren, dan geen vast contract afsluiten. Zit dat er niet in, dan een vast contract voor niet langer dan een jaar. 


Kijk dus zoals gezegd bij Gaslicht.com wat de prijzen zulken zijn en welke bonus u kunt krijgen. Vraag daarna rechtstreeks bij Essent welke bonus u krijgt als u blijft, en uiteraard wat het tarief zal zijn. Laat dat schriftelijk bevestigen.

Dan kunt u zien of het loont om over te stappen. U kunt bij Essent ook rustig aangeven, ik krijg zoveel bij die en die en voor dat tarief. 

sa
door sanne1 Mar 17, 2020 om 18:50
47 Antwoorden / 9 Vragen

Bedankt voor alle reacties.
Ik ga niet samenwonen en ook niet emigreren .
Het lijkt mij wel zinvol om te onderhandelen met Essent over een een eventule bonus bij een contractverlening.


DelicieusOffZoiets
door DelicieusOffZoiets Mar 18, 2020 om 11:17
29 Antwoorden / Vragen

Betaal je bij Essent nog altijd voor je automatische incasso?

Pi
door PimJoris - Mar 19, 2020 om 02:28
78 Antwoorden / Vragen
0

Variabel is vrijwel altijd duurder. Verlengingsaanbiedingen zijn lang niet altijd de beste deal. Over het algemeen wordt één jaar vast aangeraden, maar door actuele ontwikkelingen Kán dat anders zijn.
Heeft u al eens gedacht over overstappen naar een andere energieleverancier? Dat is een fluitje  van een cent en kan ook nóg voordeliger uitvallen door welkomstpremies.
Maak altijd (dus ook wanneer u niet wil overstappen ) gebruik van een online energievergelijker.
U kunt daar alle tarieven vergelijken aan de hand vaN uw eigen gebruiksgegevens (pak uw jaarafrekening erbij), gezinssamenstelling, variabel of vast met verschillende looptijden,etc.  
Een goede, onafhankelijke en transparante vergelijker vindt u op www.gaslicht.com
En vindt u het ingewikkeld, dan kunnen de mensen achter deze vergelijker u ook telefonisch verder helpen, zonder kosten of verplichtingen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Kn
Knipperbolletje - May 1, 2024 om 14:09
Geldzaken & recht

ABP wil Partnerpensioen enkel registreren met Notariele samenlevingsakte.

In de pensioenwet staat dat je een Partnerpensioen kunt aanvragen als je -tenminste- 5 jaar, aantoonbaar, samenwoont.  Wij hebben ABP twee uittreksels uit het Bevolkingsregister gestuurd om aan te tonen dat wij al 19 jaar samenwonen maar zij verwerpen dit en schrijven "Om uw partner aan te melden heeft u een samenlevingscontract nodig." 
Staan zij in hun 'recht'? Is het dus zo dat de regeri ... Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer

Ka
Kassaben - Apr 21, 2024 om 16:35
Winkels & webshops

Aanmaning Keesing (Denksport) voor niet besteld puzzelboek

Ik krijg betalingsherinneringen van Keesing Belgium te Deurne (met verzendplaats Amsterdam) voor een puzzelboek wat ik niet heb besteld. Ik heb wel een account bij Denksport en een lopend abonnement dat vooraf is betaald. Ik moet altijd vooraf betalen als ik iets bij Denksport bestel. De betalingsherinnering bevat een vreemd overschrijvinsformulier op paiper waarmee ik uiteraard niets kan. Ook w ... Lees meer