KC
door KCelly Apr 24, 2023 om 16:52
Huishouden & energie

Woningbouw overname

Goedemiddag,

Paar jaar geleden kwamen wij hier wonen. In dit huis zitten vaste kasten, een haard die niet aan mag en schrootjes op het plafond. Wij hebben dit huis zo gekregen.

Nu krijgen wij te horen dat wij dit allemaal moeten verwijderen als de nieuwe huurders het niet willen overnemen. Wij hebben dit destijds exact zo overgenomen en ons is dit nooit gevraagd. 

In 2 kamers waren de vaste kasten verwijderd door de vorige huurders. Met als gevolg een kapot plafond en muren. Dit hebben wij zelf gemaakt toen wij in de woning kwamen. 

Nu wordt van ons wel verwacht dat wij alles verwijderen en in goede staat achter laten? Als wij dit hadden geweten hadden we het uiteraard zelf nooit overgenomen. Daarnaast is bij de eindinspectie van de vorige huurders niks gezegd over de kapotte muren en plafonds?

Kunnen wij hier iets mee?

5817 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Iv
door Ivo W - Apr 24, 2023 om 17:07
729 Antwoorden / Vragen
3

Als het goed is, is er toen u de woning kreeg een opnamestaat gemaakt.

Als daarop níet is aangegeven dat u de genoemde zaken van de vorige huurder hebt overgenomen, bent u niet voor het verwijderen van die zaken verantwoordelijk. 

Dan is het alleen nog een kwestie van aantonen dat u ze niet zelf heeft aangebracht.

Ja
door JannyBoe - Apr 24, 2023 om 17:08
519 Antwoorden / Vragen
3

Dit zegt het Juridisch Loket erover.
Succes.

ja
door janobc - Apr 24, 2023 om 17:26
20 Antwoorden / 5 Vragen
1

Jij schrijft er niet bij of je het huis van een pariculier of van een woningbouwvereniging huurt. Ik huur van een woningbouwvereniging en heb voordat ik de sleutel kreeg een formulier moeten tekenen over de staat van het huis en de eventuele overname van spullen van de vorige huurder. Ik heb zaken als vloerbedekking, gordijnrails en rolluiken (gratis) overgenomen, maar dat staat dus wel duidelijk geregistreerd op papier. Dus nu ben ik er verantwoordelijk voor. Mocht ik verhuizen, dan loop ik het risico dat ik die spullen er alsnog uit moet halen. Dit in overleg met de woningbouwvereniging, want zaken die zij beschouwen als een woningverbetering kunnen blijven zitten. Bijvoorbeeld mooie vloertegels op het balkon.

tenormin
door tenormin - Apr 24, 2023 om 17:30
16836 Antwoorden / 108 Vragen
4

Waarom heeft u dit niet bijgevoegd bij uw vraag van vanmorgen? Of heeft u geen enkel antwoord gelezen? Nu zijn er twee topics.

alk
door alk - Apr 26, 2023 om 11:04
86 Antwoorden / 9 Vragen
0

Het schriftelijke overname rapport, met jou handtekening daaronder, van het moment dat je de woning betrok, is bepalend van wat je moet herstellen. Is er toendertijd geen rapport opgemaakt, dan moet de verhuurder bewijzen wat jij hebt overgenomen of beschadigd heb. Dat is onmogelijk. Als er zo'n rapport opgemaakt is behoorde jij daar een kopie van gekregen te hebben. Bij een kennis van mij is na verhuizing een rekening van vele duizenden euro's ingediend. Woningbouw kon aan de hand van een getekend rapport aantonen dat huurder veel spullen over genomen had die de nieuwe huurder niet wilde hebben. De mogelijkheid om het zelf te verwijderen en in oude staat terug te brengen moet altijd geboden worden.

pi
door piet limburg - Apr 26, 2023 om 11:17
232 Antwoorden / 15 Vragen
0

Als de woning van een woningcorporatie is,geldt zo goed als altijd;

De woning dient bij vertrek ,,bezemschoon opgeleverd te worden"
Dat houdt ook in....gaatjes in de muren dichtmaken,schrootjes,parket,laminaat vloerbedekking  en vloertegels verwijderen, en eventuele veranderingen,zonder toestemming,in de oude staat herstellen.

Ozymandias
door Ozymandias Apr 26, 2023 om 11:35
167 Antwoorden / Vragen

Dat snappen ze ook wel maar dat was niet het punt van de vraag. 

In dit geval is er dus een discussie over wat nou precies die oorspronkelijke staat is.

ka
door kaartendraak - Apr 26, 2023 om 12:34
182 Antwoorden / 2 Vragen
0

Als die dingen genoteerd zijn bij het aangaan van de huur, dat het dus bij het huis zat(opnamestaat) en je bent akkoord gegaan dat je het wilde hebben toen, dan hoef je het nu niet te verwijderen. Wel als je het later zelf aangebracht hebt en nieuwe bewoners willen het niet.

mo
door mof - Apr 26, 2023 om 13:59
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

Niet als e.e.a. niet is vastgelegd bij aangaan van het huurcontract.

1paul
door 1paul - Apr 26, 2023 om 17:39
3155 Antwoorden / 0 Vragen
0

als er een opnamestaat is gemaakt waarop dit alles is vermeld dan ja, is er geen opnamestaat waarop dit is vermeld dan is het antwoord nee!

https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/huurwoning-opleveren/

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge
Gerri van Gemmert - Apr 30, 2024 om 07:52
Elektronica & tv

Bcc failliet tv stuk binnen garantie

Kan ik dit ergens verhalen, Of rechtstreeks bij SONY?/ Lees meer

Kn
Knipperbolletje - May 1, 2024 om 14:09
Geldzaken & recht

ABP wil Partnerpensioen enkel registreren met Notariele samenlevingsakte.

In de pensioenwet staat dat je een Partnerpensioen kunt aanvragen als je -tenminste- 5 jaar, aantoonbaar, samenwoont.  Wij hebben ABP twee uittreksels uit het Bevolkingsregister gestuurd om aan te tonen dat wij al 19 jaar samenwonen maar zij verwerpen dit en schrijven "Om uw partner aan te melden heeft u een samenlevingscontract nodig."
Staan zij in hun 'recht'? Is het dus zo dat de reger ... Lees meer

anita555
anita555 - Apr 29, 2024 om 21:46
Vrije tijd & tuin

Hoe krijg ik mijn hortensia weer tot leven?

Op mijn verjaardag kreeg ik een mooie hortensia voor op mijn balkon. Ik heb hem meteen in een grotere pot gezet, maar dat had ik beter niet moeten doen, want ik had er even niet bij nagedacht dat je moet wachten tot het najaar als de bloemen helemaal uitgebloeid zijn. Nu lijkt de plant dood te gaan. Lees meer