ve
door verwijderd Oct 13, 2009 om 17:02
Huishouden & energie

WOZ bezwaar in (1e) Beroep bij KRechter; Rechtsbijstand ?

Hallo,

Mijn bezwaren tegen de woz bepaling van de gemeente zijn door hen afgewezen.
Ik ga in beroep (want de gemeente begaat enorme interpretatie blunders..).

Vraag:
Moet ik hiervoor nu mijn rechtsbijstand (advocaatje) inschakelen of kun je als hakkelende licht chaotisch overkomende klagende leek ook goed gehoord worden door de kantonrechter ?
Maw , de K rechter houdt rekening met mij als leek en ziet leken  fouten (op juridisch vlak..verkeerde termen? geen onmiddelijke weet van jurisprudentie en dus geen mogelijkheid tot scherpe reakties daarop...) door de vingers en/of "helpt" mij een beetje tegen de gehaaide gemeente ambtenaren ?

Ik heb geen probleem met schrijven, maar face-to-face kan ik dingen vergeten, de pointe niet scherp stellen, het "debat" verliezen, etc.
Ik kom nl niet "rustig" over.
En uit een andere rechtzaak ervaring (verkeersboete)  merkte ik dat dat tegen me werkte .

mvg



796 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

user123
door user123 - Oct 13, 2009 om 22:35
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

"licht" chaotisch ?


"Advocaatje" ?


Ik acht beide trajecten kansloos.

marcel75
door marcel75 - Oct 14, 2009 om 12:44
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Een hogere WOZ kan ook zeker voordelen hebben. Korting op hypotheekrente of zelfs helemaal geen eigen woning forfait meer. Ik zou er blij mee kunnen zijn.

Maar als je op voorhand al geen vertrouwen hebt in een advocaat, moet je er zeker geen inschakelen (vraag me dan wel af waarom je een rechtsbijstandverzekering hebt overigens).

En uiteraard blunderen de ambtenaren in jouw ogen. Ze doen niet wat jij wilt. Dat wil echter nog zeker niet zeggen dat jij gelijk hebt. Heb je je woning onlangs al eens laten taxeren tegen de hoogst mogelijke waarde. In iedere taxatie zit namelijk een speelruimte. Afhankelijk van het doel van je taxatie zal er of hoog of laag getaxeerd worden. "Nadeel" van hoge taxatie is natuurlijk wel dat je er meer voor moet betalen. Ik ga er vooralsnog namelijk van uit dat je zelf niet voldoende deskundig bent om een onafhankelijke taxatie van je woning te verrichten.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer