Johannes de doper1
door Johannes de doper1 Feb 8, 2023 om 18:32
Vakantie & reizen

Booking.com en Agoda

Een aantal weken geleden heb ik een hotel in Londen geboekt via booking.com. In de bevestigingsmail kreeg ik te zien: 


 


"Je boeking wordt gefaciliteerd door ons partnerbedrijf. Wijzigingen van je persoonlijke gegevens en boekingsgegevens zijn niet mogelijk. Verzoeken kunnen rechtstreeks bij de accommodatie gedaan worden, maar er is geen garantie dat deze worden ingewilligd. Voor deze boeking is de klantenservice van Booking.com beschikbaar."

Nu is het geval dat ik graag de datum wil wijzigen, daarvoor heb ik contact opgenomen met de accomodatie. Die gaf aan dat de datumswijziging mogelijk is, maar dat ik daarvoor bij het partnerbedrijf (Agoda) moet zijn, omdat zij het zelf niet kunnen wijzigen.


 


Inmiddels heb ik drie keer heen en weer gebeld naar de verschillende klantenservice-centra:


- Agoda zegt: we kunnen niks doen, zonder toestemming van booking.com. (Van hen heb ik notabene de bevestingsmail). "Ik moet booking.com bellen, en hen vragen om groen licht."


- Booking.com zegt: "We kunnen niks doen want het gaat via het partnerbedrijf. Het beste is om het hotel te benaderen. Wij wisten niet eens dat Agoda het partnerbedrijf is en hebben geen procedure om dan zgn 'groenlicht' te geven aan Agoda."


- Hotel aan de telefoon: "We kunnen niks veranderen, dan moet je bij Agoda zijn."


 


En zo blijf ik in cirkels bellen.


 


Als ik probeer m'n bevestigingsnummer & pincode in te voeren bij booking.com, om via bericht nogmaals contact te leggen, krijg ik te zien "we kunnen geen boeking vinden die overeenkomt." (Terwijl ik die per mail copy-paste en bij telefonisch contact de boeking is gevonden).


 


Is er een weg uit deze vicieuze cirkel? Ik ben me ervan bewust dat ik non-flexible heb geboekt, maar aangezien het hotel zelf notabene aangeeft dat een datumswijziging mogelijk is, zou dat toch moeten kunnen? (En dit notabene aangegeven is in de bevestigingsmail van booking.com "verzoek kan rechtstreeks bij accomodatie worden gedaan").


 


En tot slot, wat is dit überhaupt voor vreemd gedoe dat je bij booking.com boekt, en de boeking dan zonder medeweten via een partnerbedrijf wordt gedaan?

1609 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Feb 8, 2023 om 19:02
1948 Antwoorden / Vragen
0

Als ik dat zo lees dan denk ik dat het inderdaad niet mogelijk is. Klassieke Catch 22.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Sl
Slagen123 - Feb 22, 2024 om 10:20
Winkels & webshops

opgelost

Websinkel heeft het probleem opgelost Lees meer

Bot.13
Bot.13 - Feb 21, 2024 om 14:51
Vrije tijd & tuin

Ik denk er overna om een muziek studio te beginnen welk soort speakers?

Ik wil een thuis muziek studio beginnen maar weet niet wat voor soort speakers ik zou willen het is een kleine ruimte van 3 bij 3 iemand een idee? Lees meer

Ro
Ronald Schutten - Feb 19, 2024 om 16:43
Auto & vervoer

Belachelijke verhoging wegenbelasting LPG G3 auto's per 01-01-2026

De regering gaat de korting op de wegenbelasting op LPG G3 afschaffen.
Je gaat dus evenveel betalen als een smerige LPG installatie terwijl de regering aan de andere kant wil dat je schoner gaat rijden.
Voorbeeld:
Daihatsu Cuore LPG G3, wegenbelasting nu € 51,00, straks €183,00 per 3 maanden. Lees meer