je
door jettie311 Aug 28, 2018 om 12:30
Vakantie & reizen

Opgedrongen tussenlanding

December vorig jaar hebben wij een vakantie naar Kreta geboekt bij Corendon. We vertrekken over een paar weken. Nu lezen wij sinds kort bij ons account bij Corendon bij de vluchttijden, dat wij op de heenreis ipv Amsterdam -Heraklion een tussenlanding moeten maken in Turkije, Bodrum - Milas. Waarschijnlijk is dit om daar reizigers af te zetten en/of op te halen Dit houdt in dat we ipv van ruim 3 uurtjes nu ruim 6 uur kwijt zijn aan het vliegen plus het vervelende gedoe van een tussenlanding met de nodige wachttijd Ook arriveren we dan pas middernacht op onze vakantiebestemming! .Echt niet leuk  en dat verwacht je toch ook niet op zo'n korte vlucht!! Corendon heeft ons daar van tevoren ook niet van op de hoogte gebracht. En als wij dit van tevoren hadden geweten hadden wij deze reis met deze vlucht zo uiteraard niet geboekt!!! Wij mogen als consument wel extra betalen voor extra ruimbagage (je koffer) je zitplaats (zodat je gegarandeerd naast elkaar zit want doe je dat niet, zit je vaak niet naast elkaar. Ook al meegemaakt) Maar mag Corendon dit zomaar wel doen zonder eventueel korting  of tegemoetkoming voor zo'n vlucht te geven die een maal zo lang duurt? Wie of welke instantie kan mij hier een duidelijk antwoord op geven?

9095 16 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Aug 28, 2018 om 12:32
42060 Antwoorden / 21 Vragen
1

Dat is het nadeel van die goedkope chartervluchten. Ze kunnen daarmee rommelen wat ze willen.

jo
door jorisw - Aug 28, 2018 om 12:47
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

Waarom boek je niet gewoon een lijnvlucht? Kost ook bijna niks meer tegenwoordig.

ju
door juliomariner Aug 28, 2018 om 12:52
1327 Antwoorden / 2 Vragen

Is er wel een lijnvlucht naar Kreta?

tdmduc
door tdmduc Aug 28, 2018 om 13:26
704 Antwoorden / 2 Vragen

ja hoor vanaf Dusseldorf sowiso ietsje meer als 3 uur vliegen.

tenormin
door tenormin Aug 28, 2018 om 13:28
16829 Antwoorden / 108 Vragen

@jorisw. Ja hoor, KLM, Lufthansa, British Airway e.v.a. maatschappijen. KLM heeft zelfs 4 vluchten p.d. (in seizoen) op Heraklion.

ju
door juliomariner Aug 28, 2018 om 17:06
1327 Antwoorden / 2 Vragen

Ok nooit geweten

ne
door neodutchio - Aug 28, 2018 om 12:52
5152 Antwoorden / 12 Vragen
4

U krijgt toch waar u voor betaald? Heenvlucht, verblijf en terugvlucht. Bij charters weet je dat het op ongelukkige tijdstippen is en dat er andere zaken kunnen gebeuren. Elk vliegtuig kost geld, dat moet dus zo efficiënt mogelijk gebruikt worden. 
Maar welke schade heeft u er van? Er is geen afgesproken tijdstip om aan te komen, u komt aan op dag 1. U loopt geen geld mis, dus welke compenstatie heeft u dan nodig?

crewmember
door crewmember Aug 30, 2018 om 09:10
1040 Antwoorden / 0 Vragen

Nou eigenlijk niet. Ze heeft betaald voor een vlucht van 3 uur zonder tussenlanding. Ze krijgt nu wat anders.
Als je voor business class betaald en je wordt in economy gezet wordt je toch ook boos? Ookal kom je wel op je bestemming.

Qua schade lijkt het me redelijk duidelijk. Het comfort van een dubbel zo lange vlucht en een aankomst in het hotel om middernacht is beduidend minder.


Echter, Corendon dekt zich tegen dit soort onzin in in de algemene voorwaarden. Dus ze staan helaas wel in hun recht, tenzij OP duidelijk toegezegd is dat het om een 3 uur durende vlucht zou gaan.
Op dit forum komen dit soort situaties helaas vaker voor met goedkope reisorganisaties als corendon. 

ne
door neodutchio Aug 30, 2018 om 17:58
5152 Antwoorden / 12 Vragen

Als je betaald voor business class betaal je voor een reis van a naar b met een bepaalde klasse. Als je gedowngrade wordt krijg je dus niet die klasse, maar vlieg je wel van a naar b. Dan krijg je inderdaad niet waar je voor betaald hebt. 

Ik moet de eerste reisbescheiden nog zien waar op de minuut in staat hoe lang het vliegen is en wat de exacte landtijd is. Normaal staat er verwachte landtijd. Je kan immers nooit weten wat je onderweg tegenkomt. 

U zegt dat hier schade is, maar kunt u dat uitdrukken in geld? Later aankomen dan wat verwacht is (dus niet toegezegd) geeft geen vermogensschade. Er kan dus ook niets gecompenseerd worden.
Stel dat het wel een rechtstreekse vlucht was, maar 3 uur later zou vertrekken zou de aankomsttijd dus hetzelfde zijn. En een vertrektijd is bij charters nooit gegarandeerd.

marita5
door marita5 - Aug 28, 2018 om 12:59
11513 Antwoorden / 15 Vragen
4

Hallo Jettie311, 

Tussenlanding . 

De meeste vluchten zijn rechtstreeks. Er bestaat echter een mogelijkheid dat er een tussenlanding plaatsvindt. Een tussenlanding kan noodzakelijk zijn bij bijvoorbeeld het combineren van een vlucht om technische redenen of bij onvoldoende bezetting. 

Voor verdere informatie , klik op de rode regel ( scroll naar beneden ) 

https://www.corendon.nl/vluchtinformatie

Ka
door Kassagebruiker - Aug 28, 2018 om 13:04
683 Antwoorden / 5 Vragen
2

In deze tijd met pakketreizen (= heenvlucht, transfer, verblijf, transfer en terugvlucht) voor de spreekwoordelijke "appel en en ei" waarvoor "men" dan weer wèl topkwaliteit verwacht, beter bekend als vliegtuigstoelenvulling, worden uiteindelijk chartervluchten gebruikt. Al heeft u in dec 2017 geboekt, dit is het uiteindelijke resultaat qua reistijden voor de verkoper, en dat kan elke verkoper van dit soort reizen zijn.

Dit mag Corendon gewoon doen. Waarom wilt u korting of tegemoedkoming? Niemand kan en zal u helpen om uw "schade" te vergoeden. U krijgt immers wat u besteld heeft, heenvlucht, verblijf en retourvlucht. 

U had natuurlijk ook een lijnvlucht kunnen boeken en zelf een hotel boeken, maar dàt zal niet gaan voor de prijs die u nu betaald heeft.

edrick3
door edrick3 - Aug 28, 2018 om 13:24
27632 Antwoorden / 85 Vragen
2

Hartstikke vervelend natuurlijk.
mag Corendon dit zomaar wel doen zonder eventueel korting  of tegemoetkoming voor zo'n vlucht te geven die een maal zo lang duurt?
Ja, dat mogen ze.
Lees de vluchtinformatie op de site.

Fijne vakantie.

ro
door ron503 - Aug 28, 2018 om 14:28
1229 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er was bij ik meen Groeten van Max een item over geweest en dat het mag. Als u een reis van zeg 12 dagen boekt dan zijn 2 dagen de reisdagen en houdt u effectief 10 dagen die u op de plaats van bestemming bent over. Correndon geeft bij de boeking wel een vertrektijd door maar dat betreft een indicatie en kan voor de vlucht nog gewijzigd worden omdat de bezettingsgraad van het vliegtuig nog niet bekend is. Bijna alle prijsvechters in de vliegvakantie werken op die manier want kunnen ze de vakantie betaalbaar houden.

diumenge
door diumenge - Aug 28, 2018 om 18:23
11969 Antwoorden / 15 Vragen
1

Ik begrijp 'm even niet, is die wachttijd nog extra bovenop die verdubbeling van de vliegtijd? Of maak je het probleem groter dan het werkelijk is?

Dit houdt in dat we ipv van ruim 3 uurtjes nu ruim 6 uur kwijt zijn aan het vliegen plus het vervelende gedoe van een tussenlanding met de nodige wachttijd 


Je weet het nu toch van te voren? 

Corendon heeft ons daar van tevoren ook niet van op de hoogte gebracht.

panter22
door panter22 - Aug 28, 2018 om 19:05
6599 Antwoorden / Vragen
0

Als het goed is, dan staat op de boekingsbevestiging een mededeling. 
De vluchttijden en -routes van chartermaatschappijen worden, zoals ook op uw boekingsbevestiging wordt aangegeven, altijd vermeld onder voorbehoud en zijn onderhevig aan wijzigingen. Bij ontvangst van de vliegtickets/reisdocumenten zijn uw vluchttijden en -routes definitief. U ontvangt de reisbescheiden met de actuele vluchttijden 2 weken voor vertrek. 
https://www.corendon.nl/klantenservice/vluchttijden/

Je had dus van tevoren kunnen weten dat de vlucht langer kon zijn. Maar je rekent niet op een tussenlanding.
Dat heb je met die pakketreizen. Jaren geleden had je al onverwachte tussenlandingen bij zo'n reis/
Maar ook met een lijnvlucht kun je pech hebben. Soms worden vluchten samengevoegd en kun je nog een paar uur op het vliegveld wachten. Niets aan te doen, je moet het ondergaan.

ma
door marleenvanh - Aug 29, 2018 om 13:19
451 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ja hoor dat mag. Wat u verwacht en wat er volgens de algemene voorwaarden mag (en kan) zijn in dit geval twee verschillende dingen. U komt nog op dezelfde dag aan dus niet minder vakantiedagen, dag 1 en de laatste dag zijn altijd reisdagen. Dat is een gewone regel. Volgende keer toch maar een beetje meer betalen misschien of HEEL GOED de voorwaarden lezen. Trouwens: de Veluwe, Drente, Zuid Limburg of Texel of een andere Nederlandse bestemming is ook mooi en in maximaal 4 uur te berijden.

koekeloer
door koekeloer - Aug 29, 2018 om 13:46
562 Antwoorden / 18 Vragen
0

Wat heeft het betalen voor bagage en het naast elkaar willen zitten (wat maakt het uit naast wie je zit, het is toch volgens  U een korte vlucht) te maken met het toevoegen van een tussenlanding? Al deze kosten wist U toch van te voren?

1paul
door 1paul - Aug 29, 2018 om 14:02
3147 Antwoorden / 0 Vragen
0

JA dat mogen ze...

Gr
door Grunn1 - Aug 30, 2018 om 16:43
1427 Antwoorden / 18 Vragen
2

Ondanks dat mijn vorige reactie blijkbaar verwijderd is door de redactie zonder enige info waarom nogmaals.

Ja het mag en ja een gratis extra tussenstop in een ander land waar je misschien anders niet heen was gegaan.
Drie landen bezoeken voor de prijs van twee, geniet ervan.

heremietkreeft
door heremietkreeft Sep 2, 2018 om 13:21
16848 Antwoorden / 202 Vragen

Zij het dat er van bezoek in Turkije geen sprake zal zijn. Het vliegtuig zal daar landen, passagiers en bagage 'ontschepen' en zo snel mogelijk weer vertrekken.
Zo er getankt moet worden zal er op zijn hoogst soprake zijn van kort bezoek aan de luchthaven zelf omdat er dan niemand aan boord mag blijven.

Gr
door Grunn1 Sep 3, 2018 om 09:42
1427 Antwoorden / 18 Vragen

Je bent er wel al is het maar even.

gerbera
door gerbera - Aug 31, 2018 om 22:55
7364 Antwoorden / 14 Vragen
4

dat wij op de heenreis ipv Amsterdam -Heraklion een tussenlanding moeten maken in Turkije, 
Wedden dat de andere 180 passagiers deze tussenlanding ook maken. Het is helaas zo dat dat gewoon kan zowel op de heen als terugvlucht.

Gr
door Grunn1 Sep 1, 2018 om 16:37
1427 Antwoorden / 18 Vragen

Niet helemaal waar. De passagiers die niet verder zijn gevlogen hadden geen tussenlanding maar was dit de eindbestemming.

gerbera
door gerbera Sep 1, 2018 om 16:40
7364 Antwoorden / 14 Vragen

@epcot, die zijn toch niet met een parachute uit het toestel gedropt?;-))

Ka
door Kassagebruiker Sep 1, 2018 om 17:10
683 Antwoorden / 5 Vragen

Nou, een gratis para sprong? Leuk meegenomen toch?

Gr
door Grunn1 Sep 1, 2018 om 18:51
1427 Antwoorden / 18 Vragen

@gerbera, nee maar wat voor de 1 een tussenstop is is voor de ander de eindbestemming en dat is dus geen tussenstop. En ze zijn geland dus een parachute was/is niet nodig. ;-))

gerbera
door gerbera Sep 2, 2018 om 11:00
7364 Antwoorden / 14 Vragen

@epcot, zullen we het maar delen dan, u 90 voor de eindbestemming en ik 90 voor de tussenlanding;-))

Gr
door Grunn1 Sep 2, 2018 om 13:00
1427 Antwoorden / 18 Vragen

Lol

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer