anita1971
door anita1971 Dec 6, 2004 om 13:23
Vakantie & reizen

Reisverzekering

Mijn moeder gaat eind van dit jaar een paar dagen naar Berlijn om een zus van haar te bezoeken. Nu is de gezondheid van mijn moeder niet echt slecht maar ze heeft zware suiker en we moeten er dus rekening mee houden dat zij in het ziekenhuis kan komen. Nu wil ik graag weten waar en hoe zij het beste een reisverzekering af kan sluiten. Ze gaat dus met de trein en gaat bij mijn tante logeren dus een reisburo of internet reisburo komt er niet aan te pas. Ze is ook geen ANWB lid.


Alvast bedankt, Anita

462 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tuinfreak_1
door tuinfreak_1 - Dec 6, 2004 om 13:39
763 Antwoorden / 1 Vragen
0

hallo anita,


voor een reisverzekering kan je ook bij een verzekeringsmaatschappij of bank terecht, wat betreft medische kosten in het buitenland worden ook door de ziektekostenverzekering gedekt kijk hiervoor even op de polis of neem even contact op met de verzekering.


groet tuinfreak

kl
door kleineboy - Dec 6, 2004 om 19:06
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een reisverzekering kan je vaak ook afsluiten bij je ziekenfonds of ziektekostenverzekeraar.


Het voordeel is dat zaken dan vaak niet dubbel verzekerd zijn en je alles af kan handelen bij 1 organisatie. Afsluiten kan je meestal gewoon via de internet site

diadino
door diadino - Dec 6, 2004 om 20:32
49 Antwoorden / 2 Vragen
0

hoi anita,


als je moeder lid is van de DVN, de diabetesvereniging nederland, dan kan ze daar ook een reis en annuleringsverzekering afsluiten.

groeten mike


 

vladja
door vladja - Dec 6, 2004 om 21:06
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Als uw moeder een particuliere ziektekostenverzekering heeft, dekt deze de ziektekosten in Duitsland.


Als uw moeder in het ziekenfonds zit, dan dekt het duitse "ziekenfonds" (=Krankenkassen) wat in Duitsland voor ziekenfondsverzekerden geldt. Je moet dan bij het eigen ziekenfonds een formulier ophalen dat geldig is in Duitsland. Het is even uitzoeken wat de duitse krankenkassen verzekeren in vergelijking met het nederlandse ziekenfonds. Ik denk dat daar niet zoveel verschil in zit. Dan hoeft je moeder geen aparte reisverzekering te sluiten.


Het risico bij een aparte reisverzekering is dat ze al bestaande kwalen uitsluiten, omdat dan te verwachten is dat ze kosten kunnen/moeten maken. Dat betaal je dus geld voor een verzekering die geen dekking geeft. Als je een verzekering afsluit even doorvragen of bestaande ziektes gedekt zijn.


Persoonlijk denk ik dat een internationaal ziekenfondsbewijs (formulier nr. ????) de meest goedeoplossing is.


Veel plezier voor uw moeder. Vladja

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Si
Sita B - May 31, 2024 om 20:42
Geldzaken & recht

Mijn ex-man is in 2014 overleden en ik moet nog steeds zijn schuld betalen omdat

Omdat sociale dienst van Den Haag ze dat ik moet betalen. 9 jaar geleden betaalde ik €20 per maand. Daarna hebben ze zelf besloten dat het vedrag van €33,17 per maand moest. En nu heb ik brief van sociale dienst ontvangen dat ik vanaf juni moet €80 per maand moest betalen. 

terwijl niet mijn schuld is waarom moet ik betalen. En hij had recht op bijstand en kreeg zo'n €200 per maand 

Lees meer