Pr
door Projampro Oct 22, 2017 om 09:30
Vakantie & reizen

Schoolreis geannulleerd geen geld terug


In april/mei j.l zou mijn zoon met zijn klas naar Londen gaan.In februari/maart heb ik de reissom à €250,- overgemaakt.Door bepaalde omstandigheden in de klas en de terreurdreigingen besloot mijn zoon niet mee tegaan.Ik heb dit meteen dmv mails aangegeven.In eerste instantie werd hier niet op gereageerd maar later werd te kennen gegeven dat we de reissom niet terug kregen.Dit terwijl uiterste betaaldatum nog niet verstreken was.Na mijn rechtbijstand te hebben ingeschakeld hebben we na veel mailverkeer te horen gekregen dat de school juridisch in zijn recht staat.Maar volgens mij kan het niet zo zijn dat je de reissom kwijt bent.De school laat ook niets meer van zich horen en van enige coulance is ook geen sprake.

4430 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ma
door malhy2 - Oct 22, 2017 om 09:44
309 Antwoorden / 13 Vragen
0

Dit is natuurlijk mosterd na de maaltijd maar Ik had in deze situatie eerst bij de school gevraagd wat de annulering voor consequenties had gehad.
Als uw rechtsbijstandverzekering zegt dat de school in haar recht staat dan moeten U daar denk ik van uit gaan. En als de school de annulering van Uw zoon niet kan verhalen op de reisorganisatie waarom zouden zij U dan schadeloos stellen?

Gr Ed

tenormin
door tenormin - Oct 22, 2017 om 09:59
16840 Antwoorden / 108 Vragen
3

De redenen die u noemt om annulering denkt te krijgen geldt natuurlijk niet. Er was geen negatief reisadvies en de terreurdreiging was er misschien wel maar werd niet doorgevoerd. Anders zou de hele klas niet hebben kunnen gaan. Dus zelfs van coulance kan geen sprake zijn: de school is collectief verzekerd, neem ik aan.

edrick3
door edrick3 - Oct 22, 2017 om 10:25
27632 Antwoorden / 85 Vragen
2

Zoon besloot niet mee te gaan.
Maar er was wel al voor hem geboekt.
Dat was dus zijn keus. Daar heeft de school niets mee van doen.
Dat blijkt ook wel uit de reactie van de rechtsbijstand.
Niets aan te doen dus.
Maar volgens mij kan het niet zo zijn dat je de reissom kwijt bent.
Wel dus.

lo
door lovewinnie - Oct 22, 2017 om 10:35
1210 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als u een reis boekt en besluit niet te gaan zonder geldige rede dan krijgt u ook u geld niet terug. School staat compleet in zijn recht. U heeft geen recht op geld terug. Ook al betaaldatum nog niet versterken. Dat maakt in dit geval niks uit want als u al akkoord had gegeven voor de reis had u de rekening waarschijnlijk ook gewoon gehad. Wat hij te ziek geweest, gebroken been of iets dergelijks wat het vergoed vanuit de annulering verzekering. Nu heeft u, tja pech.

ne
door neodutchio - Oct 22, 2017 om 10:44
5157 Antwoorden / 12 Vragen
0

Zie het als een vakantie. U boekt een vakantie bij een reisburo en wilt achteraf niet meer gaan. Welke reden denkt u te hebben om dan het geld terug te krijgen. Uw zoon wilt niet meer, dat is zijn keuze. 
En waarom zou u coulance willen hebben? Coulance is een gunst, geen recht. En wat hoopt u hier voor andere reakties te krijgen als wat uw rechtbijstand u medegedeeld heeft?

gerbera
door gerbera - Oct 22, 2017 om 11:16
7368 Antwoorden / 14 Vragen
1

Dit terwijl uiterste betaaldatum nog niet verstreken was.
U zal voor die uiterste datum wel hebben moeten opgeven of uw zoon wel of niet zou mee gaan. Aan de hand van die gegevens zijn er door de school kosten gemaakt voor b.v. reservering e.d. Die kosten kan de school niet verhalen bij de organisator van de reis.
Terecht dat ze deze niet terug betalen. Dit was wel het geval geweest als de school had besloten de reis te annuleren. U gaat er wel erg makkelijk overheen dat uw zoon besluit niet mee te gaan.

he
door henk51 - Oct 22, 2017 om 11:20
90 Antwoorden / 0 Vragen
0

Projampro

U schakelt uw rechtsbijstandsverzekering in omdat u denkt gelijk te hebben die stellen u in het ongelijk.Wat wilt u nog meer dan.Veel bijval zult u hier niet krijgen.
De school had hoogst waarschijnlijk de boekingen al gemaakt die krijgen dus ook niets terug omdat een scholier niet mee wil.
Het is net zoals een gewone reis als u geen zin heeft om op dat moment mee te gaan bent u ook uw reissom kwijt.Anders had het geweest als uw zoon
iets zou mankeren wat door een annulerings verzekering gedekt is.En geen zin hebben of terreurdreiging ( welke er al meer dan 1 jaar van toepassing was.)
vallen daar niet onder.

groeten Henk

diumenge
door diumenge - Oct 22, 2017 om 11:24
11969 Antwoorden / 15 Vragen
2

De schoolreis is niet geannuleerd, uw zoon is niet meegegaan. Dat is heel wat anders.

aurora1
door aurora1 - Oct 22, 2017 om 12:01
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Uw zoon wil niet mee en dat is iets anders dan een reis die geannuleerd wordt. Dat is u ook al door uw rechtsbijstandsverzekering duidelijk gemaakt. Wat verwacht u dan nog van dit forum?
Waarom laat u uw zoon die kosten niet aan u vergoeden? In geld of diensten. Hij heeft tenslotte u die kosten laten maken.

Ra
door Raadgeverij - Oct 22, 2017 om 16:52
16 Antwoorden / 1 Vragen
0

Er is misschien een "muizengaatje".
Stel dat de school de reis heeft geboekt en bestaat uit verschillende componenten. Bijv. vervoer en hotel en die dus separaat heeft geboekt en betaald.
Er zijn hotels die niets in rekening brengen als je 48 uur van te voren annuleert.
Dat zou dan betekenen dat de school die kostencomponent niet hoef te betalen.
U zou de school eens daarnaar kunnen vragen.
Zou dat wel het geval zijn dan kan de school u dat deel van de kosten teruggeven.
Dat de school niets meer van zich laat horen vind ik een slechte zaak. Ga daarover eens in contact met de ouderraad als die er is.

panter22
door panter22 Oct 22, 2017 om 17:34
6599 Antwoorden / Vragen

Die school boekt zelf het hotel en vervoer niet. Er zijn verschillende reisorganisaties die zich daarmee bezighouden.
Op zo'n reisje heb je minimaal een tweepersoonskamer. Als dan een leerling niet meegaat, dan scheelt dat echt geen hotelkamer.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Wi
Willem70 - May 6, 2024 om 17:54
Winkels & webshops

Zomerbloesen met borstzakje moeilijk te krijgen

Ik heb altijd wat in mijn borstzakje ,diabetes meter ,maar bloezen met zo'n zakje zijn bijna niet meer te krijgen in NL Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer