re
door renatep May 31, 2005 om 13:02
Vakantie & reizen

Schoonhouden van zwembadje

Als het mooi weer is zet ik het zwembadje op voor de kinderen. Na twee a drie dagen is de bodem van het badje echter veranderd in een groenige glibbervloer. Hoe kan ik dit voorkomen? Behalve natuurlijk elke dag die honderden liters water eruit gooien en opnieuw vullen.

5112 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

brynnar
door brynnar - Jun 2, 2005 om 09:04
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Beste Renate P.,


In stilstaand water kunnen makkelijk algen ontstaan. Ik vermoed dat dit het ook is. Er is een middel dat tegen algen werkt, het schijnt Alganex te heten en is als ik het goed heb verkrijgbaar in tabletten en jerrycans. Een goede buitensport winkel zou het moeten verkopen mijns inziens.


Ik weet niet wat de werkzame stoffen zijn, of dit product geschikt is voor een opblaasbadje of dat er mogelijke gezondheidsrisico's bestaan bij gebruik, dus laat u goed informeren in de winkel.


Het spijt me dat ik geen gedetailleerde informatie verder heb (mijn kennis is ook maar beperkt op dit gebied), maar ik hoop dat ik u een ingang gegeven heb om het probleem op te lossen.


Brynnar

vladja
door vladja - Jun 2, 2005 om 09:28
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Type bij Google: "zwembad+algen" in en je krijgt een hele lijst van oplossingen,  teveel om hier weer te geven.



Vladja

2468
door 2468 - Jun 8, 2005 om 21:27
6 Antwoorden / 6 Vragen
0

Je kunt ook, het badje in de schaduw zetten. Wij hebben ook altijd het badje buiten staan, maar altijd in de schaduw, anders komen er bij ons ook altijd algen.

kevinfl
door kevinfl - Jun 27, 2005 om 23:08
8 Antwoorden / 3 Vragen
0

chloor tabletten erin doen.


deze zijn bij elke zwembadden specialist te verkrijgen.
mvg kevin

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer

Pu
Pumuckl_NL - Sep 16, 2024 om 10:36
Auto & vervoer

Waarom is groeps ticket ns duurder dan dagretour

Waarom heeft de ns zoiets als groepsticked daluren bedacht, is meer dan 2x zo duur dan gewoon kaartje.
Mijn vraag is, wat is nu de goedkoopste optie om van Wijchen naar Den Bosch te reizen?




 



... Lees meer