in
door intrafit Dec 19, 2009 om 15:14
Vakantie & reizen

Spellingscontrole

Het verkeerde gebruik van d-t-dt op de werkwoord uitgangen neemt (neemd-neemdt) epidemische vormen aan. Er wordt (word-wort) bijna geen foutloze uitgang meer aangetroffen. Er wordt gejogd (gejogt), getrimd (getrimt) en schaamteloos vervoegd (vervoegt-vervoegdt), terwijl het instellen van een spellingscontrole veel ergernis bespaart (bespaard-bespaardt). Bij voorbaat dank. Het leest (leesd-leesdt) wat makkelijker.
Bob Verhaar.

1066 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Dec 19, 2009 om 15:40
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo Bob,

Een aardig betoog, maar wat is nu je vraag? De juiste spelling gebruiken is niet voor iedereen even makkelijk en aan de spellingscontrole heb je dan echt niet zoveel. Een spellingscontrole vindt 'Ik vind dit mooi' net zo goed als 'Ik vindt dit mooi', dus het instellen van de spellingscontrole lost dat probleem niet op.

m.vr.gr. Freya
.

vladja
door vladja - Dec 19, 2009 om 15:45
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Spellingscontrole haalt maar een beperkt aantal fouten weg. Ik wordt en hij word, hij wort (bij boer oh nee bierproductie), allemaal goed.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Dec 19, 2009 om 16:59
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

@ Bob:

Ondanks dat ik geen fraag sie, wil ik tog efen op jou bericht reageren.

Op deze site is het een ongeschreven wet dat men niet reageert op tik- en taalfouten. Zo lang het enigermate leesbaar en/of de bedoeling begrijpbaar is en je hebt een goed advies, dan reageer je.
Weet je geen raad of is het te moeilijk leesbaar voor je, dan reageer je niet. Anderen kunnen het misschien wel ontcijferen. Het zal er best goed om gaan. Weet je, niet iedereen heeft een akte MO-Nederlands.

Voor mij is de limit wanneer iemand geen hoofdletters en leestekens plaatst, dus alles aan elkaar schrijft, zonder alinea's of nieuwe regels. Dat komt respectloos voor de lezer op mij over.

Ik houd van taal, probeer het zo goed mogelijk te doen op een manier die, naar ik hoop, prettig leesbaar is voor anderen. Doch ik erger mij mateloos wanneer ik in een krant struikel over taalfouten en foute woordafbrekingen.
Daar wordt geschreven door professionals die er voor geleerd hebben en er goed voor betaald krijgen.
Dat is, bij herhaling, voldoende voor mij een abonnement op te zeggen.

Hardware ERror MAN.

tdehond
door tdehond - Dec 19, 2009 om 17:51
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

Iedereen heeft het recht zijn eigen ( taal-) fouten te maken.

Spellingscontrole geeft geen fouten in de grammatica aan.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer