bk
door bkhm Nov 19, 2012 om 15:48
Vakantie & reizen

Zonnepanelen

is het mogelijk dat ik zonnepanelen op een huurhuis kan plaatsen? Kan ik dat ook in een rijtjeshuis waar sommigen het huis wel gekocht hebben.

3177 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

jo
door jorisw - Nov 19, 2012 om 16:46
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

Even met de verhuurder overleggen. Die zal het wel weten.

tot15karakters
door tot15karakters - Nov 21, 2012 om 12:40
2189 Antwoorden / 14 Vragen
0

Soms, als je het doet krijg je geen 15% aankoop subsidie want die geld alleen voor je eigen huis.

Als je weg gaat moet je deze weer verwijderen en elders herplaatsen.

En je moet alle eventueel door de panelen veroorzaakte schade vergoeden dus alle gaten en beschadigde dakpannen herstellen op jou kosten.

Maar het kan en zonder Subsidie zou je in plaats van 6 over 7 jaren deze eruit verdient hebben.

Een alternatief is als je een plat dak hebt, los geplaatst is makkelijker dan schuine daken dus de berging of heb je een eigen blokhut in jou tuin?

Verder ben ik ook een luifel boven voordeur tegen gekomen die tevens paneel was.

Ook de Carport los geplaatst is vaak mogelijk zonder dat een verhuurder het tegen kan houden.

Dus er kan veel maar beter vooraf vragen en eventueel dit huis zelf kopen met korting want huurhuizen die verkocht worden, dan krijgen zittende huurders meestal korting.

guilli_1
door guilli_1 - Nov 21, 2012 om 13:35
13 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=tot15karakters schreef op woensdag 21 nov 2012, 12:40]Soms, als je het doet krijg je geen 15% aankoop subsidie want die geld alleen voor je eigen huis.

dit is onjuist ;iedereen krijgt die 15% subsidie over de installatie totdat de subsidiepot leeg is.zie de uitgebreide informatie op agentschapnl.nl.
Volgens mijn huisbaas mag je als je vertrekt uit je huurhuis de installatie "verkopen" aan de nieuwe huurder,verkopen aan de huisbaas of meenemen.
De installatie is tot op zekere hoogte ook nog gewoon verzekerd bij jouw eigen inboedelverzekering,alleen bij een grote=dure installatie moet je evt een aantekening laten maken op je polis .
Samengevat is het alleen maar van belang dat je voorlopig niet gaat verhuizen omdat dan het kalf groter zal zijn dan de koe...

audb
door audb - Nov 21, 2012 om 14:06
1668 Antwoorden / 5 Vragen
0

Het kan zijn dat de verhuurder eisen stelt aan het plaatsen wat eigenlijk ook wel begrijpelijk is maar er is een systeem die werkt met haken die achter de dakpannen wordt vast gezet en bij verhuizing zullen deze dan ook geen schade achter laten-
Maar wat ook mogelijk is dat uw woningvereniging ze zelf gaat of wil plaatsen zoals al vaak gebeurt zodat u de stroom bij hun kan afnemen,
Wel zou u bij het zelf plaatsen een verzekering moeten afsluiten hier voor.

ju
door julion - Nov 21, 2012 om 23:46
1 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik heb een aanbieding van de bouwvereniging gekregen om zonnenpannelen op het dak te plaatsen.
www.zonnig-limburg.nl
Van de bouwvereniging en de provincie Limburg krijg ik zelfs subsidie.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

holiday
holiday - Jun 24, 2024 om 18:13
Vrije tijd & tuin
Hutson wesite zijn oplichters

Hutson wesite zijn oplichters

Hutson laat een filmpje zien op FaceBook en als je dan op bestellen drukt, kom je op hun website terecht en daar laten ze een op het eerste gezicht het zelfde product zien, maar dit blijkt een ander product te zijn met minder toepassingen en veel kleiner.
Als je daar over gaat klagen, dan zeggen ze dat het voldoet aan de gegevens op hun site, maar lang niet met de gegevens van het reclame fil ... Lees meer

Ma
Maximaal70 - Jun 26, 2024 om 12:15
Huishouden & energie

Portaal vernieuwt de ene badkamer wel en de andere niet. even oud, even slecht

Wij zien in onze wijk met Portaal sociale huurhuizen dat er rare verschillen worden gemaakt in het vernieuwen van de oude, schimmelige badkamers. Er is een schimmige selectie gaande waar we de vingers niet achter krijgen. Hetzelfde geldt voor de even oude keukens. Mag dat zomaar? 


Lees meer

Tetiana
Tetiana - Jun 26, 2024 om 09:51
Geldzaken & recht

Schadevergoeding voor Oekrainers

Als een Oekraïner materiële schade heeft geleden nadat hij is aangevallen door een onbekende persoon, is het dan mogelijk om via een verzekeringsmaatschappij een vergoeding voor de veroorzaakte schade te krijgen? RMO dekt dergelijke gevallen niet. Lees meer